Συνάντηση εκπροσώπων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και υπ. Τουρισμού για τις αδελφοποιήσεις πόλεων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση εκπροσώπων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και υπ. Τουρισμού για τις αδελφοποιήσεις πόλεων

Συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Τουρισμού είχε ο αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα των αδελφοποιήσεων πόλεων.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ιωάννου επισημαίνει:

Όταν οι πολιτιστικές διαδρομές συναντούν το επιχειρείν, με πρέσβη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ασυνήθιστο για τα ελληνικά δεδομένα. Η πρωτοβουλία ανήκει στον αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από τη μία (κ. Παναγιώτη Ιωάννου, με τη συνδρομή της κ. Ειρήνης Τσάτουμα, συντονίστριας της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων) και του αεικίνητου αντιδημάρχου Πολιτισμού Τήνου, Μανώλη Σώχου, με σημείο επαφής το υπουργείο Τουρισμού και την ειδική σύμβουλο του υπουργού, Δέσποινα Πρίνια.

Η ενδιαφέρουσα συνάντηση αφορούσε καταρχήν τις αδελφοποιήσεις ελληνικών δήμων με δήμους τους εξωτερικού όπου υπάρχει έντονο ελληνικό στοιχείο καθώς και αδελφοποιήσεις ελληνικών προορισμών, σε προγράμματα πολιτιστικής διπλωματίας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την «εξαγωγή» πολιτιστικού προϊόντος και τη δημιουργία επιχειρηματικών και πολιτιστικών δικτύων μεταξύ πόλεων, με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και του τουριστικού προϊόντος.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, υπεύθυνη για τη βιώσιμη ανάπτυξη προορισμών και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, δήλωσε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες δημιουργίας δικτύων με τους Δήμους του Σικάγο και της Φλόριντα, καθώς και την ανάπτυξη δικτύου δήμων από την Ευρώπη από την πλευρά του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, και την αδελφοποίηση του Δήμου Τήνου με τον Δήμο Σαλαμίνας από την άλλη, στο πλαίσιο τόσο των 200 χρόνων και των ιστορικών δεσμών των Δήμων μέσω της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, όσο και των πολιτιστικών διαδρομών, με roadshow της έκθεσης Τηνίων μαρμαρογλυπτών, που μετά τη Σαλαμίνα θα διατρέχει και άλλους δήμους ανά την Ελλάδα. Δήλωσε, επίσης, την ικανοποίησή της για την ανάπτυξη και διασύνδεση γαστρονομικών διαδρομών, με αφετηρία την Τήνο, και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ενόψει του έτους Ευρωπαϊκής Γαστρονομίας και την ανάδειξη της Αιγαιακής κουζίνας.

«Όταν ο πολιτισμός και τα τοπικά προϊόντα γίνονται πρέσβεις της χώρας, διασυνδέοντας προορισμούς, τα επιχειρηματικά δίκτυα και η ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών και του τουριστικού προϊόντος δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται σε καλύτερο περιβάλλον ανάπτυξης», τόνισε η κ. Πρίνια, δηλώνοντας την ικανοποίησή της για τη σύζευξη δυνάμεων για τη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας μεταξύ προορισμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet