Συνελήφθησαν δύο τσαντάκηδες – Είχαν ληστέψει γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Αθήνας
Κοινωνία

Συνελήφθησαν δύο τσαντάκηδες – Είχαν ληστέψει γυναίκες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Αθήνας

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, το μεσημέρι της 30ής Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα, από μεικτή επιχειρησιακή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο ημεδαποί οι οποίοι λίγο νωρίτερα, επιβαίνοντας σε μηχανή, αφαίρεσαν τσάντες από δύο γυναίκες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες υπηρεσίες πραγματοποιούσαν, το τελευταίο τρίμηνο, παράλληλες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών υποθέσεων αρπαγών τσαντών από πεζές γυναίκες, στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, οι οποίες κατέληξαν στην ταυτοποίηση των ανωτέρω δραστών.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Στις περιπτώσεις που οι παθούσες αντιστέκονταν, οι ανωτέρω συνέχιζαν τη δράση τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να τις παρασύρουν, τραυματίζοντάς τες, ενώ, αν η λεία τους δεν ήταν ικανοποιητική, άμεσα προέβαιναν στην διάπραξη νέας ληστείας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό του οργανωμένου τρόπου δράσης τους ήταν το γεγονός ότι, προκειμένου να δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση της εμπλοκής τους στις εγκληματικές πράξεις, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα, ενώ επίσης τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.

Από τα κλοπιμαία κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα 36 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet