Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Κανένας να μη λείψει από την απεργιακή κινητοποίηση στις 10/6
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης: Κανένας να μη λείψει από την απεργιακή κινητοποίηση στις 10/6

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης καλεί όλες και όλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 10ης Ιουνίου και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:00.

Ειδικότερα, τα μέλη του Σωματείου σημειώνουν τα εξής:

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. αποτελεί αιτία πολέμου για όλους τους εργαζόμενους. Με την καθιέρωση 10ωρης δουλειάς επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο. Θέλουν να δουλεύουμε περισσότερο, να πληρωνόμαστε λιγότερο, να εξαφανιστεί ο ελεύθερος χρόνος μας. Θέλουν να μετατρέψουν την κυριακάτικη αργία σε σπάνια εξαίρεση, να διευκολύνουν τις απολύσεις, να εδραιώσουν την τηλεργασία, να αυξήσουν τις υπερωρίες και να μειώσουν την αμοιβή τους, να βάλουν νέα εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

Καμία αυταπάτη ότι το κράτος που νομοθετεί τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου δεν θα την εφαρμόσει στους εργαζόμενούς του. Το έχει κάνει ήδη με την διακεκομμένη εργασία και την εξαήμερη και εφταήμερη εργασία που βιώνει ο κλάδος μας και έχει ήδη προετοιμάσει το κλίμα για την επέκτασή της σε παιδικούς σταθμούς, εργαζόμενους στα ΚΕΠ, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στα λογιστήρια, στον αθλητισμό-πολιτισμό. Αρκεί να αναλογισθεί ο καθένας μας τις ανάγκες που θα δημιουργήσει στους εργαζόμενους γονείς η γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή. Άλλωστε και στον Δήμο μας το κυνήγι από τη δημοτική αρχή της κανονικής άδειας, των ρεπό και η προσπάθεια να σπάσει η πενθήμερη εργασία είναι συνεχές με το βλέμμα στο μέλλον που σχεδιάζουν για μας, χωρίς εμάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet