Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η απεργία και το σωματείο είναι η δύναμή μας – Υπερασπίσου τα
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης: Η απεργία και το σωματείο είναι η δύναμή μας – Υπερασπίσου τα

Στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 11:00 έως τις 15:00 συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και μάλιστα έχει προκηρύξει μία επιπλέον ώρα στάσης εργασίας, από τις 10:00 έως τις 11:00, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζόμενους για να μεταβούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει:

Η απεργία και το σωματείο είναι η δύναμή μας. Υπερασπίσου τα!

Στις 24 Σεπτεμβρίου χιλιάδες απεργοί σε όλη τη χώρα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν μαζί με συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές και σπουδαστές στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων σε δεκάδες πόλεις όλης της Ελλάδας έδωσαν ηχηρή απάντηση στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρης και μαζικής καταδίκης της επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους μισθούς, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Απαντήσαμε με το όπλο μας, που θέλουν να καταργήσουν, με τα συνδικάτα μας και την απεργία. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα.

Το σωματείο μας για να διευκολύνει τη κάθοδο των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 10:30 π.μ. στα Προπύλαια προκηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως 11:00 π.μ., καθώς υπάρχει ήδη προκηρυγμένη στάση εργασίας από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, από τις 11:00 π.μ. έως τις 3:00 π.μ., και καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση.

Η σφοδρότητα των μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα είναι μεγάλη (ιδιωτικοποιήσεις, άνοιγμα του ασφαλιστικού, αυξήσεις στο ρεύμα, κυνήγι δημοσίων υπαλλήλων, αξιολόγηση, κατάργηση βαρέων και ανθυγιεινών). Ειδικά στους δήμους πήραμε μια πρόγευση από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών με μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις σε τομείς όπως η καθαριότητα και απολύσεις στους παιδικούς σταθμούς. Αν τους αφήσουμε η επίθεση τους θα ενταθεί.

Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω διείσδυση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία μας!

Πληρώσαμε τον λογαριασμό της κρίσης τους. Δεν θα πληρώσουμε και τον λογαριασμό της ανάπτυξής τους!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet