Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: Θα δώσουμε μάχη στη δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα στις 23/10/17
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης: Θα δώσουμε μάχη στη δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα στις 23/10/17

Στις 23 Νοεμβρίου έχει οριστεί το ποινικό δικαστήριο στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για το εργατικό ατύχημα με ανατροπή απορριμματοφόρου στις 23 Οκτωβρίου 2017, και το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης τονίζει ότι «έχει διαλέξει ήδη μεριά, την πλευρά του εργαζόμενου», καθώς και πως «θα δώσει μάχη στη μνήμη του εργαζόμενου».

Ειδικότερα, το σωματείο επισημαίνει ότι μετά από αίτημα της οικογένειας του εκλιπόντα εργαζόμενου θα παραστεί στη δίκη. «Το θεωρούμε χρέος μας απέναντι στο συνάδελφο που τόσο άδικα χάθηκε. Το θεωρούμε χρέος μας απέναντι και σε κάθε συνάδελφο που και σήμερα πιάνει δουλειά και δεν ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του. Στη θέση του Ηλία θα μπορούσαν να είναι το σύνολο των εργαζομένων στην αποκομιδή και όχι μόνο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Μεταξύ άλλων το σωματείο τονίζει ότι «για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή επέλεξε να κρύψει το θέμα κάτω από το χαλί, εν όψει και τη δίκης, να μην προχωρήσει σε καμία δημόσια διαδικασία συζήτησης της. Πως να το κάνει άλλωστε όταν έχει αγνοήσει πλήρως τις ευθύνες της για τις συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα, όταν αποδέχεται πλήρως και υλοποιεί την πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία και την ασφάλεια μας ως κόστος που δεν θέλει να αναλάβει. Ακόμα και ο θάνατος του συναδέλφου δεν λειτούργησε ως καμπανάκι για κανέναν τους να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet