Σωματείο Εργαζομένων: “Μόνη διέξοδος ο ξεσηκωμός”
Κοινωνία

Σωματείο Εργαζομένων: “Μόνη διέξοδος ο ξεσηκωμός”

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Κυριακή 30 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην Ομόνοια απευθύνει στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Την Κυριακή ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που στρώνει το έδαφος για μισθούς πείνας, με κατάργηση των τριετιών και των επιδομάτων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, άγριο κυνηγητό των αυτοαπασχολούμενων, μείωση των πόρων των επικουρικών ταμείων, νέες δουλεμπορικές Εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (ΕΠΑ), που θα βάλουν πόδι στους ΟΤΑ, διευκολύνσεις στη διαθεσιμότητα – απόλυση.

Πρόκειται για μπαράζ νέων μέτρων σε όφελος του κεφαλαίου που περιλαμβάνει μέτρα «διαρθρωτικού χαρακτήρα» του ΟΟΣΑ, με «απελευθερώσεις» κλάδων για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας», για τη βελτίωση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Μέτρα νέας φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων.

Την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται για να συζητήσουν για το πώς θα μονιμοποιήσουν και πολλαπλασιάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που καταστρέφουν τις ζωές μας για να ανακάμψουν τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρήσεων.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης, είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. αποτελεί ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου και ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που πληρώνουν με αίμα τις πολιτικές τους.

Το γκρέμισμα των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, με πληθώρα προγραμμάτων κακοπληρωμένης απασχόλησης μικρής διάρκειας με πρόσχημα τη νεανική ανεργία, το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων είναι ο κεντρικός πυρήνας των μέτρων σε κάθε χώρα.

Είναι σκληρά ταξικές πολιτικές που και στον δήμο μας οδηγούν στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις μειώσεις των μισθών, των εφάπαξ και των συντάξεών μας, σε απολύσεις συναδέλφων, σε δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας, σε ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων κοινωνικών δομών. Παίρνουν πίσω ότι κατέκτησε η εργατική τάξη με αγώνα και αίμα!

Οι δυνάμεις που ακόμα και σήμερα παραμυθιάζουν τους λαούς για τον χαρακτήρα της Ε.Ε. καλλιεργούν απαράδεκτες αυταπάτες. Είναι μύθος ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός της Ε.Ε. Είναι ψέμα πως η Ε.Ε. μπορεί να γίνει των λαών και ο καπιταλισμός να γίνει ανθρώπινος.

Ξεσηκωμός!

Φιλολαϊκή διέξοδος μπορεί να δοθεί μόνο με το δυνάμωμα της πάλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην Ε.Ε. και τη στρατηγική του κεφαλαίου σε κάθε χώρα.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Κυριακή 30 Μάρτη και την Τρίτη 1 Απρίλη στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Δασκαλάκης 

 Ο Γραμματέας Φώτης Αποστολίδης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet