Ταμπλέτες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφάλισε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για μαθητές που τις είχαν ανάγκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ταμπλέτες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξασφάλισε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για μαθητές που τις είχαν ανάγκη

«Θέλοντας να σταθούμε στο πλευρό μαθητών του Δήμου μας», όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης πρόσφερε tablets σε παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο κ. Ιωάννου, με αφορμή πάλι την 1η επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/2/20, ο Δήμος, με τη βοήθεια γνωστού επιχειρηματία, εξασφάλισε την Πέμπτη 23/4 από τον ιδιοκτήτη της μεγάλης ελληνικής εταιρείας «ΠΛΑΙΣΙΟ», Κώστα Γεράρδο, εξοπλισμό για τους συγκεκριμένους μαθητές,σύμφωνα με αιτήματα που έλαβε από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να καλύψουμε όλη τη ζήτηση για να είναι όλα τα παιδιά κατάλληλα εξοπλισμένα ώστε να ανταποκριθούν στον απαιτούμενο τρόπο διδασκαλίας λόγω της πανδημίας» τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Επίσης, εκφράζει ευχαριστίες προς όλους τους ανθρώπους του Δήμου «που δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν και φρόντισαν, με κατάλληλη προετοιμασία, να εξασφαλίσουν να γίνει η συνάντηση παράδοσης και παραλαβής στα 6 Δημοτικά Σχολεία με ασφάλεια, στον εξωτερικό χώρο του δημοτικού καταστήματος Λυκόβρυσης».

Με τη συνεργασία των αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, κ. Μπόλλα και Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Κοκορόσκου,  όλοι οι συνεργάτες τους, με τις κατάλληλες οδηγίες, «κατάφεραν να δώσουν στο δημοτικό κατάστημα της Λυκόβρυσης την αίγλη που του αξίζει, τόσο στους εσωτερικούς χώρους, όσο και στους εξωτερικούς» σχολιάζει ο κ. Ιωάννου και προσθέτει:

«Με καλή συνεργασία, συνεχίζουμε γιατί οι ανάγκες για στήριξη σε συνανθρώπους μας είναι τεράστιες και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα τους».

Νεότερη ανακοίνωση (17:00)

Σε νεώτερη ανακοίνωσή του, ο Δήμος αναφέρει σχετικά με την πρωτοβουλία:

Μια σημαντική δωρεά προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης πραγματοποιήθηκε από τον επιχειρηματία Κώστα Γεράρδο, ιδιοκτήτη της «Πλαίσιο». Σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημοτικό Κατάστημα της Λυκόβρυσης, ο κ. Γεράρδος από την αλυσίδα «Πλαίσιο» παρέδωσε 20 tablets προς τους 6 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των 4 Δημοτικών Σχολείων της Πεύκης και των 2 της Λυκόβρυσης. Ο χώρος της εκδήλωσης και η προσέλευση των εκπροσώπων των συλλόγων ανά 15 λεπτά επελέγη για λόγους προστασίας των συμμετεχόντων από την πανδημία.

Παρόντες ήταν επίσης ο Άγις Πιστιόλας από την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που μεσολάβησε για αυτή τη δωρεά και η αντιπεριφειάρχης Βόρειου Τομέα, Λουκία Κεφαλογιάννη, ενώ από πλευράς του Δήμου παρέστησαν, πέραν του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας, Παναγιώτης Ιωάννου και Δημήτρης Κοκορόσκος.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία αναζητούσαμε τρόπους για να προμηθευτούμε tablets για τους μαθητές που δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι. Ο αντιδήμαρχός μας ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου, που είναι αρμόδιος για την επιχειρηματικότητα, ήλθε σε επαφή με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την οποία έχουν συστήσει ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις και πέτυχε αυτή τη δωρεά από το “Πλαίσιο”. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γεράρδο για την προσφορά του, αλλά και τον κ. Άγι Πιστιόλα και την κυρία Άννα Παπαδημητρίου για τη συμβολή τους.

»Τα tablets παραδόθηκαν στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες. Η συνεργασία Αυτοδιοίκησης – Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων – Ιδιωτικού Τομέα είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet