Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Επίσης, για δεύτερη φορά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεατρική παράσταση των ΚΑΠΗ του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Διαμαντόπουλος». Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Κεντρικό άξονα του θεατρικού αποτέλεσαν τρία μονόπρακτα, των Άντον Τσέχωφ και Αυγούστου Στρίντμπεργκ, τα πασίγνωστα: «Η καταπιεσμένη», «Αν έχεις τύχη» και «Η πιο δυνατή». Έντονες εναλλαγές συναισθημάτων και δυνατά ψυχοκοινωνικά μηνύματα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των θεατών χαρίζοντας τους μια ποιοτική καλλιτεχνική βραδιά. Τα δύο με τίτλο «Αν έχεις τύχη» και «Η καταπιεσμένη» είναι του Αντόν Τσέχωφ. Ενός σπουδαίου συγγραφέα, που γεννήθηκε το 1860 στη Ρωσία. Θεωρείται από τις πιο σημαντικές μορφές της παγκόσμιας δραματουργίας και άσκησε μεγάλη επίδραση στη θεατρική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Στα έργα του αποτυπώνεται η διαρκής φθορά της καθημερινής ζωής. Οι ήρωες του ξοδεύουν τη ζωή τους μέσα στην πνιγηρή ατμόσφαιρα της ρωσικής επαρχίας.

Το τρίτο μονόπρακτο με τίτλο «Η πιο δυνατή» είναι του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1849 στη Σουηδία. «Η πιο δυνατή» είναι ο πιο αινιγματικός του μονόλογος. Είναι ο μονόλογος μιας παντρεμένης προς την αντίζηλο της κι ερωμένη του άνδρα της, όπως περιγράφεται με οξυδέρκεια αυτή η αέναη πάλη του ανθρώπου, η ερωταπόκριση ανάμεσα στον εαυτό του «δικαστή» και τον εαυτό του «κατηγορούμενου».

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ και σκηνοθέτιδα της παράστασης Άννα Ασπραδάκη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μια φορά είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να αποδείξουμε ότι είμαστε σταθερά δίπλα στους εφήβους της τρίτης ηλικίας. Όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους  για να χαρίσουν στο φιλοθεάμον κοινό του Δήμου μας μια όμορφη πολιτιστική βραδιά. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την υπέροχη συνεργασία και ευελπιστώ και σε ανάλογα μελλοντικά εγχειρήματα. Επίσης, ευχαριστώ θερμά και όλα τα μέλη του ΚΑΠΗ που τίμησαν με την παρουσία τους τη θεατρική ομάδα μας. Τα χρόνια περνούν και το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι η σοφία δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά θέμα συμπεριφοράς, νοοτροπίας και στάσης ζωής. Γι΄ αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενη που το θέατρο γέμισε από πραγματική αγάπη και στήριξη προς τους ηθοποιούς μας που προσπάθησαν πολύ για να βρεθούν πάνω στο θεατρικό σανίδι. Εύχομαι, επίσης, και του χρόνου να είμαστε και πάλι όλοι μαζί και να έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε παρέα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet