Τι είπαν οι δημότες στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης στην Ημέρα Πολίτη
Κοινωνία

Τι είπαν οι δημότες στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης στην Ημέρα Πολίτη

Με την κατάθεση ερωτημάτων- ζητημάτων εκ μέρους των δημοτών Λυκόβρυσης-Πεύκης, στο πλαίσιο της Ημέρας του Πολίτη, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης 7 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αρχικώς, τον λόγο έλαβε η κ. Γεωργία Κωνσταντίνου, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην αντιδήμαρχος Πεύκης, η οποία έχει δώσει μεγάλο αγώνα για τα δάση της πόλης και αναφέρθηκε σε προσπάθειες της οικογένειας Καρδαρά να διεκδικήσει μέρος του δάσους Μορέλλα, χαρακτηρισμένη δασική έκταση ως ιδιοκτησία της και να αναιρέσει την απόφαση χαρακτηρισμού.

Η κ. Κωνσταντίνου επεσήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη διοίκηση του Δήμου τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, οι οποίες δεν είχαν γίνει όταν είχε βγει η σχετική απόφαση και συγκεκριμένα προέτρεψε τη δημοτική αρχή να κοινοποιήσει την απόφαση στην οικογένεια Καρδαρά και να συστήσει επιτροπή η οποία να ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο, παραδίδοντας τα σχετικά έγγραφα, να χαρακτηριστεί οριστικά δάσος και όχι χώρος πρασίνου το εν λόγω μέρος.

Οι κινήσεις αυτές έπρεπε, σύμφωνα με την κ. Γ. Κωνσταντίνου, να έχουν γίνει τέσσερα χρόνια πριν, όταν είχε διαβεβαιωθεί από τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό ότι το θέμα είχε διευθετηθεί και ότι το μόνον που εκκρεμεί αναφορικά με τα δάση είναι η υπόθεση του εφοπλιστή Βούλγαρη.

Τέλος, η κ. Γ. Κωνσταντίνου μίλησε για εικόνα εγκατάλειψης στην πόλη. Τόνισε ότι γίνονται έργα στους δρόμους, ενώ από την άλλη δέντρα δεν ποτίζονται, υπάρχουν σπασμένα πεζοδρόμια και τέλος, επανέλαβε την πρόθεσή της να βοηθήσει στην υπόθεση για τα δάση με τη χαρακτηριστική φράση «για τα δάση θα είμαι πάντα παρούσα».

Το μέλος της απερχόμενης διοίκησης του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ κ. Αθανασάκη έλαβε έπειτα τον λόγο για να αναφερθεί σε ανακοινώσεις περί ελλείμματος ύψους 230.000 ευρώ στο Νομικό Πρόσωπο. Όπως ενημέρωσε το Σώμα, δεν αντιτίθεται στον έλεγχο, αλλά στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ανακοινώσεις, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο έλεγχος στο ΠΕΑΠ. Επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις πριν τελεσφορήσει ο έλεγχος δημιουργούν υπονοούμενα και απευθυνόμενη στην παρούσα δημοτική αρχή έθεσε το ερώτημα πώς αμφισβητεί τον εαυτό της, με τον έλεγχο, καθώς συμμετείχε στην προηγούμενη διοίκηση σε ποσοστό περίπου 60%.

Ολοκληρώνοντας ζήτησε να μεταφερθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου στο ΠΕΑΠ, όπως είχε, στο παρελθόν, γίνει πρόταση από την απερχόμενη διοίκηση του ΝΠΔΔ κατά τη διάρκεια συνέλευσης του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Για υποβολή εγκρίσεως αδείας για ίδρυση 18 επιχειρήσεων διασκέδασης (εστίασης, μπαράκια κ.λπ.) στην πόλη μίλησε η κ. Μαρίτα Κουρούπη, εκπρόσωπος οικολογικής κίνησης, επισημαίνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι όροι αναφορικά με το πόσες αναλόγου αντικειμένου επιχειρήσεις μπορούν να ανοίξουν εντός των ορίων του Δήμου. Επίσης, ενόψει των αναπλάσεων που πρόκειται να γίνουν σε παιδικές χαρές ζήτησε αυτό να γίνει με προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία, στην οποία καταλόγισε «αδιαφορία», «σπέρνει τσιμέντο» γύρω από τα δέντρα της πόλης. Τέλος, η κ. Κουρούπη έθεσε στο Σώμα ζήτημα με μπασκέτα που κινδυνεύει να καταρρεύσει σε δημοτικό σχολείο της πόλης και ζήτησε να διευθετηθεί πριν υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Στα προβλήματα στην οδό Μουστακλή, αλλά και σε άλλα σημεία του Ηλιακού Χωριού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού Γιάννης Σταυρόπουλος, καθώς γίνονται συχνά μικροατυχήματα και μίλησε για την ανάγκη να γίνει ένα σοβαρό έργο συντήρησης των οδοστρωμάτων και πεζοδρόμων.

Αναφορικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα το οποίο απασχολεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους τους Ηλιακού Χωριού, ο πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε ότι η ηγεσία του ΟΑΕΔ έχει άγνοια επί του θέματος. Τόνισε επίσης, ότι οι κάτοικοι ακούν ότι λύνονται προβλήματα στο Χωριό, αλλά δεν βλέπουν κάτι τέτοιο, καθώς για παράδειγμα τον προηγούμενο χειμώνα δεν λειτούργησε καθόλου η χειμερινή θέρμανση. Ολοκληρώνοντας χαρακτήρισε «άδικο» να λύνονται προβλήματα σε άλλες περιοχές του Δήμου και όχι στο Ηλιακό Χωριό και τόνισε στο Σώμα ότι οι κάτοικοί του πληρώνουν όχι μόνο δημοτικά τέλη, αλλά και ενοίκια στον Δήμο.

Τι απάντησε ο δήμαρχος στα ζητήματα που έθεσαν οι δημότες

Η Ημέρα του Πολίτη έκλεισε με τις απαντήσεις του δημάρχου στα ανωτέρω ζητήματα.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης απαντά στους πολίτεςΣχετικά με το θέμα του δάσους Μορέλλα ο κ. Τάσος Μαυρίδης παρέπεμψε την κ. Γ. Κωνσταντίνου στη νομική σύμβουλο του Δήμου ώστε να την ενημερώσει και τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση με την οικογένεια Καρδαρά. Αναφορικά με τα έργα στους δρόμους ο δήμαρχος επεσήμανε ότι αυτά προέκυψαν από μελέτες που είχαν κατατεθεί, χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ και έπρεπε να ολοκληρωθούν.

Για το ζήτημα του ΠΕΑΠ και του ελλείμματος που θίχθηκε από το πρώην μέλος του Νομικού Προσώπου ξεκαθάρισε ότι ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος προκειμένου να γίνει κατανοητό τι παραλαμβάνει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΠ, χωρίς να αφήνονται υπονοούμενα εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης ή μελών αυτής.

Η μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο ΠΕΑΠ βρήκε σύμφωνο τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά τόνισε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί μεταξύ των δύο Νομικών Προσώπων του Δήμου.

Για τις άδειες των καταστημάτων ο δήμαρχος επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη αναμόρφωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητος Πεύκης, ενώ για το θέμα των αναπλάσεων στις παιδικές χαρές δήλωσε ότι έχει συζητηθεί ήδη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η ενημέρωση των εργολάβων των έργων για προστασία των δένδρων και των δασών. Αναφορικά με το ζήτημα της μπασκέτας που κινδυνεύει να πέσει σε Δημοτικό Σχολείο ο δήμαρχος τόνισε ότι η διοίκηση έχει καθημερινή επαφή με τους διευθυντές σχολείων για τα προβλήματα που προκύπτουν στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Στον πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού ο δήμαρχος απήντησε ότι σε συναντήσεις του με τον ΟΑΕΔ έχουν κατατεθεί έγγραφα για τα προβλήματα του Χωριού, ενώ αναφορικά με την οδό Μουστακλή μίλησε για κακοτεχνία η οποία δεν μπορεί να αποκατασταθεί με ημίμετρα και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι, κατά την άποψή του, πρέπει να ξηλωθεί όλος ο δρόμος, ενώ επιβάλλεται να γίνει μία μελέτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet