Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης έχει επενδύσει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής της πόλης, αναπτύσσοντας ένα ευρύ δίκτυο υποστηρικτικών υπηρεσιών, για τα άτομα και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η διοίκηση σημειώνει ότι ο Δήμος αξιοποιεί κάθε συνεργασία, προκειμένου να εμπλουτίζει τις δράσεις του και να ενισχύει τις κοινωνικές του δομές. Μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι η Διεθνής Πρωτοβουλία Δράσης για την Covid-19 που ανέλαβε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της οποίας συνεργάστηκε με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων των Δήμων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης επωφελήθηκε τόσο με παροχή προϊόντων αξίας 2.442,39 ευρώ (αλεύρι, ρύζι, ντοματοχυμός), αλλά και πιο στοχευμένα με τη διανομή διατακτικών επιταγών για super market, σε οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, επισημαίνει η διοίκηση προσθέτοντας ότι από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο έλαβαν τέτοιες επιταγές συνολικά 32 οικογένειες της πόλης.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς διεθνώς, για τη συμβολή του στην προσπάθεια μας να υποστηρίξουμε τις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες του Δήμου μας. Για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την τεράστια κοινωνική προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, ενώ δείχνει εμπιστοσύνη στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, που έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στις ευάλωτες ομάδες. Ευχαριστούμε λοιπόν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά, καθώς και την ΚΕΔΕ για τον συντονισμό της δράσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet