Χ. Καρανάσος: Η κοινωνική κατάρρευση στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδεικνύεται από δεκάδες παραδείγματα
Κοινωνία

Χ. Καρανάσος: Η κοινωνική κατάρρευση στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης αποδεικνύεται από δεκάδες παραδείγματα

Το τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ, μέλος της δημοτικής παράταξης «Δήμος Μπροστά+» του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Χαράλαμπος Καρανάσος, καταγγέλλει την «αποσύνθεση» στην οποία, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Παράλληλα καυτηριάζει τη δημοτική αρχή «η οποία δεν φρόντισε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης να ενταχθεί στην πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”».

Ειδικότερα, ο κ. Καρανάσος αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει αποδεκατιστεί πλήρως.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η διοίκηση δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία για να ενταχθεί ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης στην πρόσφατη προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η δημοτική αρχή αρέσκεται σε υβριστικές επιθέσεις, ειδικά προς τη νέα γενιά, ενώ αδιαφορεί πλήρως για τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες.

Παρά το γεγονός ότι απευθυνθήκαμε γραπτώς στη δημοτική αρχή, ζητώντας επιπλέον πληροφορίες για την μη συμπερίληψη του Δήμου μας στην προκήρυξη του υπουργείου, δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Καλούμε την δημοτική αρχή, όταν τελειώσει με τις δημόσιες σχέσεις της, να εστιάσει στη στελέχωση του Δήμου με μόνιμο ανθρώπινο προσωπικό, σε δομές όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι».

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε την εντυπωσιακή αλλοίωση της πραγματικότητας σχετικά με την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Στην πραγματικότητα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, τουλάχιστον, υπολειτουργεί, καθώς τα όσα διανέμονται στους δικαιούχους είναι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ελάχιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι όσα λαμβάνουν μηνιαίως οι δικαιούχοι, αντιστοιχεί κατά μέσο όρο, το πολύ, σε προϊόντα ύψους 10 ευρώ, σε οικογένειες που βρίσκονται στο όριο της απόλυτης φτώχειας.

«Πιο συγκεκριμένα, πραγματικά παραδείγματα»:

  • Μονογονεϊκή οικογένεια με μηνιαίο μισθό 700 ευρώ πρέπει να δώσει 880 ευρώ στον Δήμο για να στείλει το παιδί της στον παιδικό σταθμό.
  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ανήλικο παιδί στο Λύκειο, δε μπορεί να στείλει το παιδί της στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, καθώς η δομή έχει διαλυθεί.
  • Μεσήλικας, που βρίσκεται στο όριο της απόλυτης φτώχειας, θα λάβει τον μήνα προϊόντα αξίας περίπου 10 ευρώ από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αν τα λάβει.

Υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα παραδείγματα της Κοινωνικής κατάρρευσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Συμπερασματικά, ας ξεκινήσουν να εργάζονται όσοι αιρετοί λαμβάνουν χιλιάδες ευρώ, για τις κοινωνικές δομές, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς, το κοινωνικό κράτος δικαίου έχει βυθιστεί στον Δήμο μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet