Στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 14/9
Κοινωνία

Στάση εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης στις 14/9

Σε στάση εργασίας προχωρά την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου καλεί τους εργαζόμενους στον Δήμο να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Διεκδικούμε την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, το «ξεπάγωμα» των μισθών μας, τις μισθολογικές μας απώλειες

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016 από τις 12:00 έως το τέλος της βάρδιας και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο μας στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016 στις 13:00, προκειμένου να εκφράσουν την απαίτηση για πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων, το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και τη χορήγηση των μισθολογικών απωλειών (χάσαμε έξι μισθούς τον χρόνο σε σχέση με το 2009).

Ενώνουμε τη φωνή μας με ομοσπονδίες, εργατικά Κ\κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Γυρίζουμε την πλάτη στην κοροϊδία της βαθμολογικής αναγνώρισης του Π.Δ. 69/2016 και στην «παραπομπή» στο 2018, που κάνει ο ν. 4354/2015 (νέο μισθολόγιο) για τη μισθολογική αναγνώριση. Και τα δυο είναι κουτσουρεμένα και είναι μακριά από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας.

Προσπερνάμε την υποταγή, τον συμβιβασμό και τις αυταπάτες για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που μοιράζουν απλόχερα κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και οι συνοδοιπόροι τους. Τίποτα δεν θα κερδίσουμε αν δεν το διεκδικήσουμε, αν δεν αγωνιστούμε! Η κυβέρνηση το μόνο που σχεδιάζει είναι πως θα δώσει ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους, στους εφοπλιστές στους κατασκευαστές.  Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε στη μιζέρια εμείς και οι οικογένειες μας!

Διεκδικούμε η αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας, να γίνεται με απλές διαδικασίες και να αποκτήσει πλήρη και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά, τόσο για τη μισθολογική, όσο και για τη βαθμολογική εξέλιξη, διεκδικούμε την κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών.

Το Σωματείο μας παλεύει για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ιδιαίτερα αυτών που ψηφίστηκαν από το 2010 και μετά, για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet