750.000 ευρώ για δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κ. Πεύκη από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

750.000 ευρώ για δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κ. Πεύκη από την Περιφέρεια Αττικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη μετά την παραχώρηση οικοπέδου του ΕΦΚΑ από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη και την εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τ. Μαυρίδης, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον υπουργό για τα σχέδια ανέγερσης του κτηρίου, το οποίο θα είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και σύμφωνα με την μελέτη που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης έχει προϋπολογισμό 750.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κτηριακή δομή η οποία θα δημιουργηθεί στην Κάτω Πεύκη αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της Περιοχής.

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη-αυτοψία στο σημείο ανέγερσης του ΚΑΠΗ. 

Ο κ. Μαυρίδης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου, καθώς και για τη γενικότερη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε έργα συντήρησης τοπικών οδών, στη δημιουργία κλειστών γυμναστηρίων και του Δημοτικού Σταδίου, στην ανάπλαση πλατειών, στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων κ.ά. Θερμές ευχαριστίες διατύπωσε και προς τον κ. Χατζηδάκη για τη σχετική παραχώρηση του οικοπέδου.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής είναι η δημιουργία υποδομών, καθώς και η χρηματοδότηση για την ανέγερση κοινωνικών δομών, οι οποίες συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η τρίτη ηλικία βρίσκει το σπίτι της. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες κοινωνικές δομές οι οποίες προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες ανθρώπων του μόχθου και της τρίτης ηλικίας. Θέλω να συγχαρώ τον υπουργό, τον Κωστή Χατζηδάκη, για την πρωτοβουλία και την ευαισθησία που είχε να διαθέσει αυτό το οικόπεδο μέσω του ΕΦΚΑ για να μπορέσουμε και εμείς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Δήμο και τον δήμαρχο, προκειμένου με ένα προϋπολογισμό 750 χιλιάδων ευρώ να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε μια δομή η οποία θα καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας».

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης στις δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ΕΦΚΑ είναι ένας οργανισμός που συνδέεται άμεσα με την κοινωνική πολιτική και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη με την παραχώρηση στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης του συγκεκριμένου οικοπέδου.

«Η κτιριακή υποδομή θα εξασφαλίσει καλύτερες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους. Μπράβο στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη που θα στηρίξει με πόρους της Περιφέρειας την ανέγερση του κτηρίου και στον Τάσο Μαυρίδη που πήρε την πρωτοβουλία για αυτό το νέο ΚΑΠΗ στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet