Η Λυκόβρυση-Πεύκη συγκέντρωσε είδη ανάγκης για παιδιά – πρόσφυγες
Κοινωνία

Η Λυκόβρυση-Πεύκη συγκέντρωσε είδη ανάγκης για παιδιά – πρόσφυγες

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και της συνεργασίας του με άλλους κοινωνικούς φορείς, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη δράση που διοργάνωσε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τα παιδιά-πρόσφυγες, τα οποία θα προωθηθούν στους τόπους συγκέντρωσης προσφύγων και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Ασπραδάκη ευχαριστούν θερμά όλους τους συμπολίτες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά την ευαισθησία τους, συνδράμοντας γενναιόδωρα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, και έδωσαν δυναμικά το “παρών” προσφέροντας είδη άμεσης ανάγκης.

Εκτός από τις μεμονωμένες προσφορές συμπολιτών, ευχαριστούν επίσης, “από καρδιάς”, σχολεία και φορείς της πόλης που οργανώθηκαν συλλογικά, συνεισφέροντας στη δράση και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, τον Σύλλογο Μικρασιατών “Ιωνία”, τον Σύλλογο Γυναικών Λυκόβρυσης – Πεύκης, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Πεύκης, καθώς και τα 1ο και 2ο Δημοτικά Πεύκης.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στις 28-3-2016 στην κεντρική αποθήκη της Ένωσης “Μαζί για το παιδί”, προκείμενου να γίνει η κατανομή και η διάθεσή τους στα κατά τόπους Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.

“Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποδεικνύει ότι ως τοπικές κοινωνίες, ως λαός, διαθέτουμε περίσσευμα αλληλεγγύης, ικανό να στηρίξει οποιοδήποτε χρειάζεται τη βοήθειά μας, ακόμη και σε μια περίοδο που η χώρα βάλλεται σε πολλαπλά επίπεδα”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet