Έκκληση 151 κατοίκων Λυκόβρυσης-Πεύκης για πρόσβαση στις συνεδριάσεις Δ.Σ.
Κοινωνία

Έκκληση 151 κατοίκων Λυκόβρυσης-Πεύκης για πρόσβαση στις συνεδριάσεις Δ.Σ.

Εκατόν πενήντα ένας κάτοικοι του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ζητούν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βρεθεί τρόπος, ώστε, όποιος πολίτης το επιθυμεί, να μπορεί να παρακολουθήσει ζωντανά τις συνεδριάσεις του Σώματος ή, στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης μαγνητοσκοπημένου υλικού.

Ειδικότερα, οι 151 υπογράφοντες σημειώνουν τα εξής στη σχετική επιστολή:

Αξιότιμε κ. πρόεδρε,

Σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σας:

Είναι γνωστή και παραδεκτή η, λόγω της πανδημίας, λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι με φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων. Όμως:

  • Επειδή είμαστε, μάλλον, ο μόνος Δήμος στη Βόρεια Αθήνα (τουλάχιστον) που δεν παρέχεται ενημέρωση, είτε άμεση (streaming), είτε έμμεση (βιντεοσκόπηση), για τα θέματα που συζητούνται στο Δ.Σ. και τις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων πάνω σε αυτά.
  • Επειδή δεν είναι ορθή διαδικασία το «σπασμένο τηλέφωνο» για το τι λέγεται και από ποιον σε αυτές τις συνεδριάσεις.
  • Επειδή, τέλος, είναι άγνωστο το πότε θα επανέλθει η «κανονικότητα» στις συνεδριάσεις σας.

Ζητάμε ως πολίτες, με δικαίωμα στην πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στον Δήμο μας, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις και, κυρίως, από την πλειοψηφούσα του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, να βρεθεί τρόπος, ώστε να μπορεί όποιος συμπολίτης μας το επιθυμεί να παρακολουθεί ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet