Απολογισμός έργου στο ΚΟΙΠΑΠ από την Άννα Ασπραδάκη
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Απολογισμός έργου στο ΚΟΙΠΑΠ από την Άννα Ασπραδάκη

Τον απολογισμό του έργου της διοίκησής της στο ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει η τ. πρόεδρος Άννα Ασπραδάκη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας της στη θέση της προέδρου η κ. Ασπραδάκη ευχαριστεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τους εργαζόμενους και όσους βοήθησαν στο έργο του ΚΟΙΠΑΠ και συγκεκριμένα επισημαίνει:

Με αφορμή την ολοκλήρωση των καθηκόντων μου από τη θέση της προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά, πρώτα απ’ όλους, τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη τόσο για την ευκαιρία που μου έδωσε να εργαστώ προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας όσο και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου εντάσσοντάς με στο περιβάλλον των στενών συνεργατών του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ. Με αδιάλειπτη και συλλογική προσπάθεια και με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς των δημοτών μας, επιχειρήσαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην επίτευξη του στόχου αυτού καθοριστικό ρόλο είχαν οι εργαζόμενοι του νομικού προσώπου μας επιδεικνύοντας καθημερινά επαγγελματισμό και ευσυνειδησία, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα.

Ένα ακόμη ευχαριστώ στους εθελοντές μας που κράτησαν ζωντανές πολλές Δομές γεμίζοντάς τες αγάπη καθώς και τον τοπικό Τύπο που βρισκόταν πάντα δίπλα ώστε να διοχετεύει την πληροφορία στο ευρύ κοινό.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς, τους δημότες του Δήμου μας, που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας ανταποκρινόμενοι στην προσπάθεια που καταβλήθηκε με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Η θητεία μου τόσο ως δημοτική σύμβουλος όσο και από τη θεσμική θέση της προέδρου αποτελεί ένα δημιουργικό κομμάτι της ζωής μου το οποίο οφείλω σε εσάς.

Κατά το διάστημα της θητείας μου έγινε μια προσπάθεια να ενισχυθούν και να διευρυνθούν οι δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα πάντα με στόχο να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ποιοτικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ανακούφισης των δημοτών το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μέσα από ένα πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών, στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Ξεκινώντας με τη στήριξη της οικογένειας προχώρησε σε γενναίες μειώσεις των τροφείων των παιδικών σταθμών για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, ενώ έθεσε υπό την αιγίδα του και τη διοργάνωση ποικίλλων εκδηλώσεων.

Παράλληλα φρόντισε και για τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, με την κατάργηση της συνδρομής των μελών των ΚΑΠΗ, τόσο για τις νέες, όσο και για τις παλιές εγγραφές, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση των ωφελουμένων. Επίσης, προώθησε την αύξηση των δραστηριοτήτων και των ομάδων που ασχολούνται με αυτές και στα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου, ανέλαβε το κόστος και την επιμέλεια για την πραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων και άλλων εκδηλώσεών τους, ενώ καθιέρωσε και τον θεσμό των θαλάσσιων μπάνιων των μελών των ΚΑΠΗ, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα Πολυιατρεία συνέχισαν να προσφέρουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας ενισχυόμενα και με νέες ειδικότητες. Πραγματοποιήθηκαν διαλεξεις – ενημερωτικές εκδηλώσεις και δωρεάν εξετάσεις. Οι φιάλες αίματος στις αιμοδοσίες στον Δήμο μας αυξήθηκαν σημαντικά γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Επιπλέον ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας που έγινε ήδη για 3 συνεχόμενα έτη έδωσε την ευκαιρία στη φλόγα της αγάπης να περάσει από τον Δήμο μας.

Το κοινωνικό φροντιστήριο καθώς και το κοινωνικό φαρμακείο βρίσκονται πάντα στη διάθεση των ασθενέστερων συμπολιτών μας καθώς επίσης και το «Βοήθεια στο σπίτι» στηρίζοντας τους μοναχικούς ανθρώπους του Δήμου μας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αγκαλιάζει σταθερά και ανοδικά ολοένα και περισσότερα μικρά και μεγάλα νέα μέλη αποδεικνύοντας πως ο Δήμος μας έχει κατανοήσει την αξία της φιλαναγνωσίας. Όμορφες εκδηλώσεις, σεμινάρια παρουσιάσεις βιβλίων πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της. Εμπλουτίστηκε με νέους τίτλους βιβλίων προσκαλώντας το φιλαναγνωστικό κοινό του Δήμου να αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες και να ζήσει καινούριες συγκινήσεις, μέσα από την πολυποίκιλη θεματολογία τους.

Ο εμπλουτισμός της συλλογής της με βιβλία αποδεδειγμένα καλών εκδόσεων και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου, συμβάλλει στο να παραμείνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης.  Επιπλέον, συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια η καλοκαιρινή εκστρατεία σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη για τους μικρούς μας μαθητές.

Επίσης, αξίζει να αναφερθεί η δημιουργία θερινού σινεμά στο Άλσος Βαρβαρέσου σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη η οποία παρείχε τους καλοκαιρινούς μήνες πρόσβαση σε δωρεάν προβολές ταινιών, σε μικρούς και μεγάλους.

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία μας ήταν η προσθήκη βρεφικού τμήματος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Μια δομή που έλειπε από τον Δήμο μας και που για πρώτη φορά οι γονείς με βρέφη από 1,5 ετών (αντί από 2,5 ετών) μπόρεσαν να κάνουν αίτηση στους σταθμούς μας.

Η οργάνωση του ΝΠΔΔ αποτέλεσε πρωταρχικό ρόλο. Αρχικά εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας, ψηφίστηκαν σύγχρονοι κανονισμοί λειτουργίας τόσο για τα ΚΑΠΗ όσο και για τους παιδικούς σταθμούς. Δημιουργήσαμε την επιτροπή του «Καλλικρατη» για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων εκδρομών και εκδηλώσεων στα ΚΑΠΗ. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός  ότι ολοκληρώθηκε το οργανόγραμμα ώστε στην επόμενη κινητικότητα να να συμμετέχει και το νομικό μας πρόσωπο.

Είμαστε χαρούμενοι που μέσα σε πολύ δυσχερείς, οικονομικά, συνθήκες, καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, παρέχοντάς τους υπηρεσίες που βελτιώνουν το επίπεδο διαβίωσής τους. Και σε όλο αυτό οι συνεργασίες παίζουν καθοριστικό ρόλο. Αναλογιζόμαστε την ευθύνη που έχουμε ως εκπρόσωποι της Διοίκησης και δεν μένουμε απλοί παρατηρητές των γεγονότων. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και με σύνεση και εργατικότητα συνεχίζουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και στους ανθρώπους του.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εργάστηκα σκληρά με πυξίδα το ήθος και τηνδικαιοσύνη. Ουδέποτε υπέκυψα σε παιχνίδια συμφερόντων αλλά και ούτε δημιούργησα παρασκήνιο προκειμένου να ικανοποιήσω το σύνδρομο του πρωτοσέλιδου που συναντώ συχνά στον χώρο μας.

Με τη βοήθεια του δημάρχου, την καθοδήγησή του, αλλά και την ουσιαστική ενασχόλησή του με όλα τα θέματα του ΚΟΙΠΑΠ απέφυγα ατοπήματα και στραβοπατήματα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σε αυτήν τη δημοτική Αρχή και είμαι σίγουρη ότι και η επόμενη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ θα υπηρετήσει με το ίδιο πάθος τον θεσμικό της ρόλο.

Οι τίτλοι έρχονται και παρέρχονται ενώ η δικαιοσύνη, το ήθος, η κοινωνική ευαισθησία, ο σεβασμός και η εργατικότητα είναι τίτλοι τιμής που παραμένουν για πάντα στους ανθρώπους που τους κατέχουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet