Αποχωρεί ο συνδυασμός Δήμος Μπροστά+ από κάθε συνεδρίαση Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με απόντα δήμαρχο
Πολιτική

Αποχωρεί ο συνδυασμός Δήμος Μπροστά+ από κάθε συνεδρίαση Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με απόντα δήμαρχο

«Θα ήθελα να τονίσω ότι η απαράδεκτη απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία συντελείται εδώ και πολλούς μήνες, γίνεται εσκεμμένα και με υπαιτιότητα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του ίδιου του δημάρχου», όπως αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Δήμος Μπροστά+, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριος Ψυχάλης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Ψυχάλης σημειώνει:

Πλέον, από τη συνεδρίαση Δ.Σ. της 22ας Απριλίου 2021 καταγράφουμε τις θέσεις μας με ψηφιακά μέσα, τις αναμεταδίδουμε στην τοπική κοινωνία, ενώ από την επόμενη συνεδρίαση, θα προβούμε στην αναπαραγωγή ολόκληρης της διαδικασίας.

Θέλω να τονίσω το γεγονός ότι είναι απαράδεκτο ότι δεν αναμεταδίδονται οι συνεδριάσεις του Σώματος, δεν γίνεται καμία καταγραφή ή ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνδυασμό με τη μακρά απουσία του δημάρχου.

Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι δεν χορηγούνται τα απαιτούμενα έγγραφα επί σειρά μηνών και ετών, είτε σε ότι αφορά τις οικονομικές υπηρεσίες, τις τεχνικές υπηρεσίες και την προστασία του περιβάλλοντος, αυτό οδηγεί στην απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τον ρόλο χειροκροτητή. Χορηγούμε στην δημοσιότητα το σύνολο των πρωτοκόλλων, αιτήματα στα οποία η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν απαντάνε.

Θα ήθελα να τονίσω ότι τα προβλήματα του Δήμου είναι σοβαρά. Οι τεχνικές υπηρεσίες δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποζημίωση οικιών και επιχειρήσεων από τον «Ιανό», ενώ σε ό,τι αφορά την προστασία των κατοίκων της Πύρνας και άλλων περιοχών της Λυκόβρυσης, η δημοτική αρχή δεν έχει προβεί σε καμία νομική ενέργεια στήριξής τους.

Επίσης, τα σχολεία, που εποπτεύονται από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα, ενώ η ανάπτυξη των ανωτέρω προβλημάτων δεν έχει κανένα νόημα να γίνεται ενώπιον ενός Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο κανένας δεν ενημερώνεται ούτε απαντάει.

Δίνουμε στη δημοσιότητα το σύνολο των εν λόγω προβλημάτων γραπτώς όπως αρμόζει.

Επίσης, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης δεν διαθέτει κανένα πολυετές επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ΓΠΣ  της Λυκόβρυσης, θέμα που συνδέεται με την απόκτηση του οικοπέδου της ΑΓΕΤ, ενώ η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει καμία απάντηση για την ολοκλήρωση της αναθεώρησής του.

Από την άλλη πλευρά, οι οικονομικές υπηρεσίες δεν χορηγούν στοιχεία για τις οικονομικές οφειλές προς τον Δήμο, όπως και τα ληξιπρόθεσμα και αντίστοιχες πολιτικές σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Οι ευθύνες, για την απαξίωση των θεσμών της Δημοκρατίας, ξεκινάνε από τον δήμαρχο, ο οποίος στρατηγικά απουσιάζει εδώ και μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επίσης και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς έχουν απαξιώσει το σύνολο των συλλογικών οργάνων, ενώ έχουν ευθύνη όσοι παρακολουθούν αυτήν την πρακτική και σιωπούν.

Για όλα τα ανωτέρω αποχωρούμε από την παρωδία συνεδρίασης συλλογικού οργάνου, δημοσίως θα τοποθετηθούμε για όσα συμβαίνουν και θα ασκήσουμε το σύνολο των νόμιμων ενεργειών, που είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet