Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται συνεχώς και ο Δήμος μας υπολειτουργεί
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται συνεχώς και ο Δήμος μας υπολειτουργεί

«Η ποιότητα ζωής των πολιτών υποβαθμίζεται συνεχώς και ο Δήμος μας υπολειτουργεί» δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, με αφορμή την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης του ισολογισμού για τη χρήση του έτους 2017.

Σε δηλώσεις του δημάρχου Λυκόβρυσης – ΠεύκηςΤάσου Μαυρίδη, περί «οικονομικής αυτοδυναμίας» του Δήμου, ό κ. Θεοδωρακόπουλος επισημαίνεια τα εξής;

Πριν από λίγες ημέρες πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του Δήμου για το 2017. Ίσως θα διαβάσατε και τις πομπώδεις δηλώσεις του δημάρχου για «πλεονασματικό ισολογισμό», για «οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου» κ.λπ, κ.λπ. Μακάρι να ήταν έτσι. Κι αυτό ανέφερε στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 τότε που η πόλη έλαμπε από καθαριότητα, τα σχολεία ήταν περιποιημένα, οι παιδικές χαρές το ίδιο, ενώ τα ΚΑΠΗ είχαν την αμέριστη φροντίδα του Δήμου. 

«Το θέμα μας είναι ότι όταν οι αριθμοί ευημερούν να μην υποφέρουν οι άνθρωποι. Κι εδώ έχουμε μια πόλη να μην λειτουργεί και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο Δήμος μας έχει μια εικόνα που δεν τιμάει κανέναν. Και πρέπει όλοι ενωμένοι να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Η καθαριότητα που την περίοδο 2007-2011 ήταν το δυνατό χαρτί της Πεύκης είναι απαράδεκτη. Τα πεζοδρόμια έχουν τα χάλια τους. Τα σχολεία τα συντηρούν πλέον οι γονείς μέσω των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Εφέτος το καλοκαίρι δεν μπήκε συνεργείο του Δήμου να φτιάξει κάτι γιατί δεν πρόλαβαν (άκουσον, άκουσον…) να κάνουν εγκαίρως τις διαδικασίες. Τα σιντριβάνια εδώ και τρία χρόνια είναι χαλασμένα. Οι αθλητικοί χώροι είναι παρατημένοι. Έργα δεν γίνονται ούτε για δείγμα. Όμως, κύριοι της δημοτικής Αρχής, οι κάτοικοι του Δήμου μας αξίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης στην παρέμβασή του αφού ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις τόνισε, επίσης, σχετικά με την εικόνα του ισολογισμού: «Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το πώς προκύπτουν στα χαρτιά οικονομικά πλεονάσματα. Πέρυσι θα γινόταν, σύμφωνα με τις υποσχέσεις του δημάρχου το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης και μπήκαν 500.000 στον προϋπολογισμό. Όμως ούτε το κλειστό ξεκίνησε ούτε και οι 500.000 είναι εκεί. Τώρα το ποσό αυτό βρίσκεται στο… πλεόνασμα. Για να μην αναφερθούμε και στο διαδημοτικό που θα γινόταν από πέρυσι. Το ίδιο είναι και με τα χρήματα για τους κάδους καθαριότητας που, επίσης, δεν αγοράστηκαν ακόμα. Τέσσερα χρόνια δεν πήραμε ούτε έναν κάδο. Οι γάτες κάνουν πάρτι καθημερινά.

Ένα άλλο ποσό που εμφανίζεται στο… πλεόνασμα είναι 600.000 – 700.000 ευρώ τον χρόνο από την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων, τα οποία πήραν παράταση δέκα ετών και θα τα πληρώσουν οι… επόμενοι. Επίσης… μετράει και το γεγονός ότι δεν έχουν επιστραφεί τα χρήματα που συνέχισε ο Δήμος να παρακρατεί στην Λυκόβρυση για το Ο.Τ. 9 αν και έχει αναλάβει η Περιφέρεια την εξόφληση. Για να μην πούμε για την αύξηση του δημοτικού φόρου κατά 54% που επέβαλε ο δήμαρχος στα νοικοκυριά της Πεύκης, για το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός ίσως δήμος της Αττικής που δεν μείωσε στα χρόνια της κρίσης τα δημοτικά τέλη και ο δήμος που έχει τόσο υψηλά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς». 

Και κατέληξε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όλοι οι δήμοι μετά το 2011 (καθιέρωση “Καλλικράτη”) πρέπει να είναι, από τον νόμο, πλεονασματικοί. Γιατί δεν μπορούν να εμφανίζουν μη υλοποιήσιμους στόχους. Έτσι αυτόν τον καιρό που ψηφίζονται οι ισολογισμοί θα δείτε δεκάδες παρεμφερείς δηλώσεις από δημάρχους σε όλη την χώρα. Οι δήμοι που δημιουργούν νέες πηγές χρηματοδότησης και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης μπορούν να κάνουν δηλώσεις. Οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στο να δουλεύουν, όσοι το κάνουν κι αυτό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet