Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρωτοφανές, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έμεινε το 2019 χωρίς προϋπολογισμό
Πολιτική

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Πρωτοφανές, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έμεινε το 2019 χωρίς προϋπολογισμό

«Πρωτοφανές, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έμεινε το 2019 χωρίς προϋπολογισμό» τονίζει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, καθώς δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός εντός του 2018, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Συγκεκριμένα, η παράταξη επισημαίνει τα εξής:

Πρωτοφανές, ο Δήμος μας έμεινε το 2019 χωρίς προϋπολογισμό…

Η προσπάθειά μας στη διάρκεια της πενταετούς θητείας του απερχόμενου δημάρχου ήταν να κρατήσουμε τόνους χαμηλούς και να βάλουμε το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών επάνω από οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τώρα που αυτή η διοίκηση είναι στη δύση της υπερψηφίζουμε πάνω από 80% των εισηγήσεων. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή λειτουργούσε και λειτουργεί με κριτήρια παλαιοκομματικά, και χωρίς ίχνος συνεργασίας. Μάλιστα αυτήν την περίοδο λόγω των εκλογών θυμήθηκε και τους πολίτες και προσπαθεί να τους ξεγελάσει με προεκλογικές υποσχέσεις και παροχές.

Δυστυχώς, όμως, δεν μπορεί να λύσει ούτε μικρά ούτε μεγάλα θέματα και οι πολίτες διαπιστώνουν τεράστια προβλήματα δυσλειτουργίας. Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί ο προϋπολογισμός του Δήμου ο οποίος αποτελεί το Α και το Ω για τη ζωή και τη λειτουργία της πόλης. Ε, λοιπόν, δεν έχει ψηφιστεί έως σήμερα αν και έχει αλλάξει το οικονομικό έτος. Κι αυτό όχι γιατί η δήθεν κακή αντιπολίτευση δημιουργεί εμπόδια, αλλά γιατί ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να συντονίσει τις διαδικασίες και να τον φέρει ολοκληρωμένο και εγκαίρως στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον νόμο 4172/2013 ο προϋπολογισμός και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης ψηφίζονται έως τις 15 Νοεμβρίου σε ειδική συνεδρίαση. Στον δικό μας Δήμο τα δύο θέματα έρχονται σήμερα 15 Ιανουαρίου. Που σημαίνει ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα νέο έργο ή νέα δαπάνη, πλην των λεγόμενων υποχρεωτικών (μισθοδοσία, καύσιμα κ.λπ.).

«Και θα στοιχίσει ακριβά στους δημότες αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση, γιατί οι συνέπειες στη λειτουργία του Δήμου είναι μεγάλες. Γιατί η σημερινή ψήφιση του προϋπολογισμού δεν σημαίνει αυτόματη έγκρισή του. Μπορεί να πάρει και έναν μήνα για την τελική του έγκριση από τις υπερκείμενες αρχές» ανέφερε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε:

«Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Δήμου οδηγεί τα πράγματα προς τα κάτω. Μιλάμε για μαρασμό. Κι όλα αυτά είναι φυσικά αποτέλεσμα της Ανικανότητας και της Αδιαφορίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Κρίμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet