Γ. Ιωαννίδης: Φήμες λένε ότι το «δόλωμα» θα προσφερθεί και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Γ. Ιωαννίδης: Φήμες λένε ότι το «δόλωμα» θα προσφερθεί και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με αφορμή τη μεταγραφή του Σταύρου Μονεμβασιώτη στην παράταξη της δημοτικής αρχής, αλλά και την ανάληψη νέων καθηκόντων, αφού ο τελευταίος χρίστηκε αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Γιάννης Ιωαννίδης κάνει τη δική του πολιτική ανάλυση στο εν λόγω γεγονός.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Στις τελευταίες εκλογές δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν αγώνα για την διοίκηση του Δήμου μας, όμως οι δημότες αποφάσισαν να δώσουν άλλη μια ευκαιρία στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Παρόλα αυτά δεν της έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία. Το τελευταίο γεγονός σε συνδυασμό με τον νέο εκλογικό νόμο άφηνε ελπίδες για μια πιο σωστή και δημοκρατική διοίκηση μέσω τίμιων προγραμματικών συγκλίσεων μεταξύ των παρατάξεων. 

Αντί για αυτό, είδαμε τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, από την πρώτη στιγμή, κυβιστήσεις επαγγελματικού επιπέδου και πρόσφατα λίγο πιο ερασιτεχνικού. Σε μια παραπαίουσα δημοτική αρχή έμεινε το «δόλωμα» της θέσης αντιδημάρχου για ενίσχυση της παρουσίας της. 

Φήμες λένε ότι το «δόλωμα» θα προσφερθεί και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Εύχομαι να μην βρει κι άλλους μιμητές η τακτική αυτή. Εύχομαι, οι παράξενες στηρίξεις, οι απόψεις «ναι μεν αλλά…», από κάποιους συμβούλους διαφόρων παρατάξεων τις επόμενες φορές να είναι πραγματικά προϊόν διαφορετικής άποψης και όχι προεόρτια νέων μεταγραφών. 

Η τοποθέτηση λοιπόν πρώην στελέχους της παράταξής μας στο νούμερο ένα πόστο του Δήμου μας, για εμένα φανερώνει σε πρώτη ματιά δύο πράγματα:

  1. Επιβράβευση των θέσεων της παράταξής μας για την οικονομική πολιτική (ελπίζω να εφαρμόσουν τις προτάσεις μας).
  2. Έλλειψη εμπιστοσύνης και υποβάθμισης της δημοτικής αρχής προς τα ήδη στελέχη της παράταξής της. 

Φυσικά δεν θα ήθελα να τη δω ούτε σαν κίνηση «δούρειου ίππου» (προσπάθεια πλήξης των άλλων παρατάξεων) ούτε σαν κίνηση «αποδιοπομπαίου τράγου» (στην απευκταία αποτυχία της οικονομικής πολιτικής).

Το μόνο ευχάριστο είναι ότι η παράταξη με το επίσημο χρίσμα γίνεται πολυσυλλεκτική, άραγε όμως πώς νιώθουν οι αυστηρά κομματικοί της ψηφοφόροι;

Στον Δήμο μας δεν έχουν θέσεις ούτε οι κομματικές ταυτότητες, αλλά ούτε και οι παράξενες συναλλαγές. Καθαρά πρόσωπα, καθαρές λύσεις, δημοκρατικότητα, λιγότερη αλαζονεία και δουλειά. Αυτά χρειάζεται ο Δήμος μας. 

Καλή επιτυχία στους νέους και στους παλιούς  αντιδημάρχους.

Υ.Γ. 1. Ο καθένας προσφέρει αυτό που μπορεί αυτό που θέλει και αυτό που του επιτρέπουν οι καταστάσεις. Γι’ αυτό άλλωστε κρίνεται και θα κριθεί.

Υ.Γ.2.  Η πολυετής ενασχόληση δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet