Γ. Στιβαχτής: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης οφείλει να ενημερώσει του δημότες για ποικίλα οικονομικά ζητήματα
Πολιτική

Γ. Στιβαχτής: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης οφείλει να ενημερώσει του δημότες για ποικίλα οικονομικά ζητήματα

Ο γραμματέας της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, Γιώργος Στιβαχτής, απαντά στην ανακοίνωση του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Λυκόβρυσης-Πεύκης, Στ. Μονεμβασιώτη, η οποία αφορούσε στις αιτιάσεις του συνδυασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την οικονομική διαχείριση του δημοτικού ταμείου.

Ειδικότερα, ο κ. Στιβαχτής σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Με αγωνία περιμέναμε την απάντηση του αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Λυκόβρυσης-Πεύκης στο δελτίο Τύπου της παράταξής μας. Μπορεί να άργησε λίγο η σύνταξη της απάντησης μέχρι εξομαλυνθούν οι εσωτερικές τους διαφωνίες όμως τελικά τα καταφέρανε!

Το καλό με τα οικονομικά είναι ότι όλα είναι αντικειμενικά και όλα εξηγούνται από τα ποσά που αναγράφονται σε αυτό. Είναι καταδικαστικά λοιπόν για τη δημοτική αρχή που του μόνο που ξέρει να κάνει είναι να χρησιμοποιεί λέξεις για να ρίξει λάσπη και να καλύψει την ανεπάρκεια της.

Ας δούμε όμως τι μας είπε ο αντιδήμαρχος:

  1. Αρχικά, παραδέχτηκε τη μείωση του ταμείου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κατά περίπου 1 εκατ. ευρώ, σε διάστημα δύο ετών, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.
  2. Δεν μας αναφέρει ο αντιδήμαρχός τις έκτακτες επιχορηγήσεις που έλαβε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Κάτι που μας γεννά τα εξής ερωτήματα:
    • Πόσα ήταν αυτά τα χρήματα;
    • Που πήγανε αυτά τα χρήματα; Δηλαδή αξιοποιήθηκαν όπως ο Δήμος όφειλε ή μεταφέρθηκαν για παράδειγμα για τη μισθοδοσία ή τα χρήματα παρέμειναν στο ταμείο ώστε να εμφανιστεί μικρότερη η ζημιά;
  3. Ο νυν αντιδήμαρχος ήταν μέλος της διοίκησης που υποστηρίζει ότι αύξησε τα δάνεια του Δήμου Πεύκης;

Η συγκεκριμένη δημοτική αρχή συνηθίζει να στοχοποιεί τη δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ επιδεικτικά, δείχνοντας μας με το δάχτυλο, όμως θα πρέπει να ξέρει ότι τα υπόλοιπα δάχτυλα του χεριού της δείχνει την ανεπάρκεια της.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, όσο και ο δήμαρχος, θα πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες αυτού του Δήμου μιας και επιθυμούν την διαφάνεια:

  1. Γιατί δεν εισπράττει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρωστάνε επιχειρήσεις στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης;
  2. Γιατί δεν βεβαιώνει όπως είναι υποχρεωμένος σε ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας το ΤΑΠ;
  3. Γιατί δεν απαντά ως οφείλει στα γραπτά αιτήματα πολιτών και δημοτικών συμβούλων;

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του αντιδημάρχου να διατηρήσει όρθιο ένα σύστημα που καταρρέει. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του για την επόμενη ημέρα. Θα του συνιστούσαμε να διατηρήσει τον αυτοσεβασμό του μιας και ο κόσμος πλέον βλέπει που οδηγεί την πόλη μας ο δήμαρχος και η παρέα του.

Όσο αφορά τις προσωπικές επιθέσεις του Σταύρου Μονεμβασιώτη, θα του προτείναμε πλέον να κάνει χρήση του ονόματος του επικεφαλής της παράταξης Δήμος Μπροστά+, μόνο για να του ασκήσει κριτική και όχι για να «αξιοποιεί» τις γνωριμίες του και τις γνώσεις του, αφού έτσι και αλλιώς είμαστε χρεοκοπημένοι κατά τον Σταύρο Μονεμβασιώτη.

Νιώθουμε ντροπή πλέον για αυτή τη δημοτική αρχή, που αντί να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει, προτιμά να απαξιώνει ανθρώπους και να παρερμηνεύει καταστάσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet