Δήμος Μπροστά+: «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι» με την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήματα η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Δήμος Μπροστά+: «Έφτασε ο κόμπος στο χτένι» με την άρνηση να απαντήσει σε ερωτήματα η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, που ακούει στο όνομα Δήμος Μπροστά+, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ψυχάλη, καταγγέλλει ξανά τη δημοτική αρχή για αδιαφορία και άρνηση να απαντήσει σε ερωτήματά της, αναφέροντας ότι «έφτασε πλέον ο καιρός να προσφύγει στα αρμόδια όργανα».

Ειδικότερα, η παράταξη Δήμος Μπροστά+ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή, με προφανή σκοπό να παρακωλύσει και να δυσχεράνει την άσκηση των καθηκόντων της αντιπολίτευσης αρνείται συστηματικά να απαντήσει στις ερωτήσεις που τίθεται από τις παρατάξεις που ασκούν αυτοδιοικητικό έλεγχο.

Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών κατά την χθεσινή (30/11) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η δημοτική αρχή και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δεν απάντησαν ούτε σε μια από τις ερωτήσεις που τέθηκαν σε θέματα που αφορούσαν την ημερήσια διάταξη, ούτε χορήγησαν διοικητικά έγγραφα και στοιχεία που ζητούνται κατ’ επανάληψη.  

Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία ή συγκυριακή. Η δημοτική αρχή έχει επιλέξει την «σιωπή» γνωρίζοντας ότι η δημοσίευση των απαντήσεων στις ερωτήσεις που τίθενται, θα αναδείξουν τις διοικητικές και πολιτικές ευθύνες που έχουν. 

Προς τούτο, και επιφυλασσόμενοι για όλα τα δικαιώματα που έχουμε ως αιρετοί και ως παράταξη που έχει λάβει την εμπιστοσύνη από χιλιάδες δημότες, δημοσιεύουμε σήμερα ορισμένες από τις γραπτές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη δημοτική αρχή. 

Εφόσον η δημοτική αρχή δεν εφαρμόσει την νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, είναι προφανές ότι θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα για να υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να απαντήσει. 

Η αλήθεια θα λάμψει, είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε όχι.

  1. Στις 7/2/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης του Πρωτόκολλου  συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Διασφάλισης Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΕΓΕΠΠ).
  2. Στις 5/4/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης οικονομικών στοιχείων από επιχείρηση που οφείλει στον Δήμο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
  3. Στις 21/4/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης οικονομικών στοιχείων για την είσπραξη των νόμιμων εσόδων από επιχείρηση που είναι συμβεβλημένη με τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.
  4. Στις 11/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης του αντιγράφου της δημόσιας σύμβασης έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Παρά το γεγονός ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου εισηγήθηκε θετικά, ουδέποτε έχει χορηγηθεί η εν λόγω σύμβαση. 
  5. Στις 12/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν το Ηλιακό Χωρίο. 
  6. Στις 17/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για θέματα που αφορούν την περιοχή της Άνω Πεύκης
  7. Στις 23/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για την είσπραξη εσόδων του Δήμου που έχουν βεβαιωθεί σε προηγούμενα έτη. 
  8. Στις 25/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για την εξέλιξη σοβαρών θεμάτων όπως η υπόθεση ΑΓΕΤ, το Mall και το ημιτελές κλειστό. 
  9. Στις 29/5/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για θέματα που αφορούν την Άνω Πεύκη και το Ηλιακό Χωριό.
  10. Στις 27/7/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης δημοσίου εγγράφου που αφορά την έγγραφο που έχει καταθέσει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης αναφορικά με την αναθεώρηση του ΤΧΣ της δημοτικής κοινότητας της Πεύκης. 
  11. Στις 31/7/2020 κατατέθηκε αίτημα παροχής στοιχείων για επίκαιρο θέμα που είχε προκύψει και αφορούσε περιοχή της Λυκόβρυσης. 
  12. Στις 31/10/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης οικονομικών στοιχείων που αφορούν την είσπραξη του ΤΑΠ και την κατανομή των ανταποδοτικών έργων από την είσπραξή του.
  13. Στις 3/11/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για την είσπραξη των δημοτικών φόρων και των τελών από επιχειρήσεις του Δήμου.
  14. Στις 23/11/2020 κατατέθηκε αίτημα χορήγησης στοιχείων για την βεβαίωση του ειδικού συντελεστή δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που παράγουν μεγάλο όγκο απορριμμάτων. 

Τα ανωτέρω θέματα είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα θέματα που τίθενται γραπτώς από τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και τα μέλη των ΝΠΔΔ της δημοτικής παράταξης Δήμος Μπροστά+, χωρίς ουδέποτε να έχουν απαντηθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το αίτημα του Ι. Βογιατζόγλου που έχει ζητήσει γραπτώς από τον Οκτώβριο του 2019 ενημέρωση για τα τεχνικά θέματα που αφορούν την αποπεράτωση του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης. 

Καλούμε τη δημοτική αρχή, να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία και να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα αιτούμενα έγγραφα και απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet