Δήμος Μπροστά+: Νέος «οικονομικός μετανάστης» στο πολιτικό τοπίο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δήμος Μπροστά+: Νέος «οικονομικός μετανάστης» στο πολιτικό τοπίο του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι δημοτικών συμβούλων, που αποδημούν ως μεταναστευτικά πτηνά, μεταξύ διαφορετικών παρατάξεων», όπως αναφέρει η παράταξη Δήμος Μπροστά+, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ψυχάλη.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες οι ροές ταξινομούνται σε οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες. Ποια η διαφορά; Ο οικονομικός μετανάστης (δημοτικός σύμβουλος) μεταναστεύει σε άλλη παράταξη (στην δημοτική αρχή) καθώς επιθυμεί να λάβει έμμισθη σχέση, δηλαδή μισθό, όπως ήδη έχει συμβεί.

Αντίθετα, ο πολιτικός πρόσφυγας φεύγει από μια παράταξη εντασσόμενος σε μια άλλη, διότι διαφωνεί ως προς τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης (δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, ευτυχώς).

Ιδιάζουσα περίπτωση δημοτικού συμβούλου είναι αυτή η οποία ανεξαρτητοποιείται από παράταξη (έχει συμβεί δύο φορές) ο οποίος δήθεν διαφωνεί πολιτικά, αλλά ουδέποτε έχει ανοίξει το στόμα του στο Δημοτικό Συμβούλιο (από τα ελάχιστα που συμμετείχε).

Προφανώς, η ανεξαρτητοποίηση πραγματοποιείται διότι σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε αυτή την περίπτωση δημοτικών συμβούλων να κοσμούν κάποια έμμισθη θέση της δημοτικής αρχής.

Δυστυχώς τα άβολα έδρανα τις αντιπολίτευσης δεν είναι τόσο άνετα όσο οι έμμισθες θέσεις της δημοτικής αρχής και αυτό φάνηκε από την στάση τους από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως και στον προηγούμενο οικονομικό μετανάστη, έτσι και σε κάθε επόμενο στέλεχος που ετοιμάζεται να λάβει έμμισθη θέση από τη δημοτική αρχή γνωστοποιούμε το κάτωθι, αφού τους ευχαριστήσουμε θερμά για τις υπηρεσίες που έχουν παράσχει στην παράταξή μας.

Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για μικρό χρονικό διάστημα ή λίγους για μεγάλο. Και τα δύο κανείς δεν μπορεί να τα κάνει παράλληλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet