Δήμος Μπροστά+: Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την περίοδο 2019-2023 – Προκλήσεις και προοπτικές
Πολιτική

Δήμος Μπροστά+: Ο στρατηγικός σχεδιασμός για την περίοδο 2019-2023 – Προκλήσεις και προοπτικές

Στις προκλήσεις και τις προοπτικές για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά τη δημοτική περίοδο 2019 – 2023 αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Μάριο Ψυχάλη επισημαίνει:

Ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη δημοτική περίοδο 2019-2023 – Προκλήσεις και προοπτικές

Η δημοτική περίοδος 2019-2023 αποτελεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, αλλά και τα δημοσιονομικά της δεδομένα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το 2011 και το 2014. Αυτό σημαίνει ότι οι αναπτυξιακές δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυξάνονται, όπως επίσης τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, των επιχειρήσεων και των κατοίκων.

Ποιο είναι, όμως, το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Δήμο μας; Από τη μία πλευρά, υπάρχει η επιλογή να παραμείνει ο Δήμος για τα επόμενα τέσσερα έτη στην αντίληψη της διαχείρισης της μίζερης καθημερινότητας, της επικοινωνιακής αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων και της αδιαφορίας όσον αφορά στην επίλυση χρόνιων ζητημάτων, κρυπτόμενος πίσω από ευθύνες άλλων φορέων ή αρχών.

Από την άλλη πλευρά, η δημοτική αρχή έχει τη δυνατότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της προς την παραγωγή πολιτικής που θα ακουμπάει τις ζωές των πολιτών και θα δημιουργεί προοπτικές για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Πιο συγκεκριμένα, ως δημοτική παράταξη, Δήμος Μπροστά+ υποστηρίζει ότι θα πρέπει εντός της επόμενης τετραετίας να έχουν επιλυθεί τα κάτωθι εξαιρετικά σοβαρά ζητήματα.

Κατά πρώτον, και εντός του έτους 2019, θα πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για την εξίσωση των δημοτικών τελών, με μελέτη κοστολόγησης, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν αυτό ακριβώς που τους αναλογεί.

Επίσης, πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία για την αναθεώρηση του ΓΠΣ της Πεύκης και η παρακολούθηση της εξέλιξης του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης. Επιπροσθέτως, η δημοτική αρχή οφείλει να παραδώσει το κλειστό γήπεδο της Λυκόβρυσης, ενώ πιο πριν θα πρέπει να έχει δώσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακόμη, κρίνεται αναγκαία η προκήρυξη ενιαίας κυκλοφοριακής μελέτης για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ θα πρέπει να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, καθώς υπάρχουν τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Επιπλέον, είναι απαραίτητη η εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του κέντρου της πόλης της Λυκόβρυσης αλλά και την άμεση παράδοση της πλατείας Πέρρου στους κατοίκους του Δήμου.

Τέλος, πρέπει να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία κοινωνικών και προσχολικών δομών στην Κάτω Πεύκη, καθώς υπάρχουν οι διαθέσιμοι χώροι.   

Τα παραπάνω θέματα είναι στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και απαιτούν συλλογική και συντεταγμένη προσπάθεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως σώμα, και όχι μόνο από τη δημοτική αρχή, η οποία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Εκτός από τα παραπάνω ζητήματα είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή οφείλει να δουλέψει σκληρά για να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των κατοίκων και ειδικότερα να εστιάσει στη βελτίωση του οδικού δικτύου και των πεζοδρομίων, την καθαριότητα και τον φωτισμό, την επένδυση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και δομές πολιτισμού, τη βελτίωση της εικόνας όλων των σχολικών και προσχολικών δομών, τη δημιουργία και ανάπλαση πλατειών και πάρκων.

Σημειώνεται ότι ο δημόσιος διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει επικεντρωθεί σε τρία βασικά προβλήματα: την κυκλική οικονομία, την κλιματική αλλαγή και το δημογραφικό. Αυτά τα προβλήματα αντικατοπτρίζονται σε εθνικό και σε δημοτικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα η προώθηση της ανακύκλωσης, οι πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας και τα κίνητρα στους νέους γονείς.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ θα συνδράμει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητα των πολιτών και να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έναν δήμο σύγχρονο, καινοτόμο, φιλικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet