Δήμος Μπροστά+: Συνεχής αιφνιδιασμός και απαξία της ποιότητας λειτουργίας των συλλογικών οργάνων
Πολιτική

Δήμος Μπροστά+: Συνεχής αιφνιδιασμός και απαξία της ποιότητας λειτουργίας των συλλογικών οργάνων

Για «συνεχή αιφνιδιασμό» και «απαξία» της ποιότητας λειτουργίας των συλλογικών οργάνων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από πλευράς της δημοτικής Αρχής κάνει λόγο η παράταξη Δήμος Μπροστά+.

Αφορμή υπήρξε αίτημα της παράταξης Δήμος Μπροστά+ για παροχή από πλευράς της διοίκησης του Δήμου, στοιχείων για τα δημοτικά τέλη, τα οποία, όπως τονίζει η παράταξη, επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ψυχάλης, δεν της έχουν δοθεί.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Συνεχής αιφνιδιασμός και απαξία της ποιότητας λειτουργίας των συλλογικών οργάνων

Την ερχόμενη εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να λάβει απόφαση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών. Έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος καταθέσαμε ως συνδυασμός Δήμος Μπροστά+ γραπτό αίτημα στις 14/10/2019 με σκοπό την παροχή στοιχείων σχετικά με τα δημοτικά τέλη, αλλά και την οικονομική κατάσταση του Δήμου, έτσι ώστε να καταθέσουμε τεκμηριωμένη πρόταση, αλλά μέχρι σήμερα 22/10/2019 δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι αιρετοί δεν είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται ή να τους δίδεται ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος από τη νομοθεσία των 120 ωρών (5 ημερολογιακές ημέρες) για να λάβουν αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα.

Είναι η πολλοστή φορά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, που η δημοτική αρχή επιχειρεί να αιφνιδιάσει το σώμα του Δ.Σ., μη δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στα μέλη του Δ.Σ. να  διαβουλευτούν με την τοπική κοινωνία ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Έχουμε επαναλάβει ότι οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, για θέματα που είναι ήδη γνωστά από καιρό και οι ελλείπεις εισηγήσεις θίγουν την ποιότητα της Δημοκρατίας, αλλά και το λειτούργημα των δημοτικών συμβούλων.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή να αξιολογήσει, εκ θεμελίων, τον τρόπο με τον οποίο θα εισηγείται τα θέματα στο σύνολο των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet