Δεν συνεδρίασε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 19/6
Πολιτική

Δεν συνεδρίασε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 19/6

Μετά από 40′ λεπτά αναμονής και αφού όλες οι τηλεφωνικές προσπάθειες της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Γεωργίας Ποριώτου, να εξασφαλίσει την προσέλευση του ελάχιστου αριθμού δημοτικών συμβούλων για την επίτευξη απαρτίας δεν απέδωσαν, τελικά η συνεδρίαση ματαιώθηκε, όπως μας ενημερώνει ο γραμματέας του Δ.Σ., δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος. Φυσική συνέπεια του γεγονότος ότι στην αίθουσα βρίσκονταν παρούσες και παρόντες μόλις 16 από τους 33 συνολικά δημοτικούς συμβούλους, όταν για την απαρτία θα έπρεπε να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 17 συμβούλων.

Απών από τη συνεδρίαση (σ.σ.: αν και δεν συνυπολογίζεται στην απαρτία) και πάλι ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, όπως αναφέρει ο κ. Κωνστάντος, προσθέτοντας ότι αυτό «όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αποτελεί πάγια τακτική του, περιφρονώντας το ανώτατο θεσμικό όργανο του Δήμου, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του».

Στη συνεδρίαση που ματαιώθηκε παρούσες και παρόντες ήταν, πλην της προέδρου και του κ. Κωνστάντου, από την πλειοψηφία οι κ.κ. Ασπραδάκη Άννα, Νικολιδάκης Κωνσταντίνος, Φωτίδης Χρήστος, Πανταζής Παναγιώτης, Γκαραβέλας Νικόλαος, Παπανικολάου Ευάγγελος, Καρύμπας Γεώργιος, Φραϊδάκης Εμμανουήλ, Μαρμαγγιόλης Ιωάννης και από τη μειοψηφία, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής Πάγκαλος Εμμανουήλ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ασβεστάς Παναγιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών Γουϊλιαμσον Περικλής και οι ανεξάρτητες δημοτικές σύμβουλοι Νικολαροπούλου Βασιλική και Παπαδημούλη Ευανθία.

«Η εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά κορυφαίο καθήκον κάθε δημοτικού συμβούλου, ανεξαρτήτως παρατάξεως. Ως ένας εκ των ολίγων δημοτικών συμβούλων που σε όλη τη διάρκεια της 5ετίας 2014-2019 υπήρξα συνεπής τόσο στην προσέλευσή όσο και στην παραμονή στη διάρκεια των συνεδριάσεων, εκφράζω τη θεσμική απογοήτευση για όσες και όσους συναδέλφους συστηματικά απέχουν, καθυστερούν και γενικότερα απαξιώνουν με την αυτοδιοικητική συμπεριφορά τους τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου» σημειώνει ο κ. Κωνστάντος, προσθέτοντας:

«Φυσικά οι πολλές και αδικαιολόγητες απουσίες του δημάρχου κ. Μαυρίδη από τις συνεδριάσεις επιτείνουν τα φαινόμενα δυσλειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet