Διάλογος με τους πολίτες
Πολιτική

Διάλογος με τους πολίτες

Με μια μεγάλη εκδήλωση, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», άνοιξε ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος από την πλευρά του δημοτικού συνδυασμού του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της παράταξης:

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ανοικτό διάλογο με τους φορείς και τους κατοίκους του δήμου μας άνοιξε η νέα, ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης-Λυκόβρυσης.

«Ξεκινήσαμε όπως είχαμε υποσχεθεί την αμφίδρομη επικοινωνία. Γιατί πιστεύουμε ότι μόνο ενωμένοι, με συλλογικότητα, με συνεργασίες, συναινέσεις και Συμμαχίες θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης. Και συνέχισε:

«Καλούμε σε αυτή τη μεγάλη και ωραία προσπάθεια όλες τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας. Κι όταν λέμε πόλη μας εννοούμε και την Πεύκη και την Λυκόβρυση.

Το πρόγραμμά της Συμμαχίας των Πολιτών θα είναι αποτέλεσμα αυτού του αμφίδρομου διαλόγου, δεν θα προχωρήσουμε ερήμην της Κοινωνίας των Πολιτών. Ο κάθε πολίτης θα μπορεί να καταθέσει τις απόψεις του και τις ιδέες του και να συνδιαμορφώσει τις τελικές θέσεις μας. Θα είμαστε λοιπόν παρόντες σε όλες τις γειτονιές και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης και για να ενημερώσουμε τους κατοίκους για τα μικρά και μεγάλα θέματα και για να μας πούνε τη γνώμη τους. Μια γνώμη που θα μετράει πολύ».

Οι θέσεις επάνω στα οποίες κινείται η νέα μεγάλη πολυσυλλεκτική Κίνηση είναι ξεκάθαρες και αναφέρθηκαν από τον επικεφαλής και πρώην δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο την ημέρα που ανακοινώθηκε η γέννηση της νέας μας παράταξης.

Είναι μια ανεξάρτητη κίνηση χωρίς καμιά σχέση με κόμματα και μηχανισμούς.

Δίνει βάρος στη νέα γενιά, στην οποία θα εκφράζεται με μεγάλο αριθμό υποψηφίων.

Έχει άλλο ήθος και ύφος. Λειτουργεί χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς ξύλινη γλώσσα. Δεν μηδενίζει το έργο της άλλης πλευράς, ούτε πιστεύει ότι οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα, όπως είναι η επικρατούσα άποψη στη χώρα μας.

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη, το περιβάλλον, η οικογένεια, τα παιδιά, οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι άνεργοι είναι στις πρώτες προτεραιότητες. Βάζει τον άνθρωπο επάνω από τους αριθμούς.

Η ποιότητα ζωής, η καθημερινότητα της πόλης, τα σχολεία, οι παιδικές χαρές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι πολιτιστικές δημιουργίες είναι θέματα βασικά της πολιτικής.

Η τοπική αγορά αποτελεί ξεχωριστό τόπο δράσης.

Δουλεύει για το δήμο του μέλλοντος. Ετοιμάζει ήδη πρωτοποριακές αλλαγές στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του δήμου. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση όπου με το κινητό τηλέφωνο ο πολίτης θα μπορεί να λύνει προβλήματα και να μη χρειάζεται να μεταβεί στο δήμο, είναι στα σκαριά.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος θα διοργανωθούν θεματικές ημερίδες όπου θα αναπτυχθούν  τα σημαντικότερα θέματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η ανακοίνωση της δημιουργίας της νέας ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής παράταξης έγινε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» κάτω από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Στην ομιλία του ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είπε:

«Ευχές μέσα από την καρδιά μας σε μια περίοδο με πραγματικά δύσκολες συνθήκες, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας μετά από τις αλλεπάλληλες σκληρές έως και βάρβαρες αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία έτη σε βάρος των πολιτών.

Τα προβλήματα τα ζούμε όλοι.

Τα εισοδήματα είναι πετσοκομμένα, η ανεργία βρίσκεται  στα ύψη, οι  κοινωνικές παροχές περιορίζονται συνεχώς και η αγορά είναι υπό κατάρρευση.

Η ζωή μας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οι επιλογές μας στις Δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2014, θα είναι πολύ σημαντικές γιατί δεν θα κρίνουν μόνο ποιος θα είναι ο Δήμαρχος και ποίοι θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, για την επόμενη πενταετία, αλλά θα κρίνουν και την ποιότητα της ζωής μας και τον τρόπο λειτουργίας της πόλης  μας στα χρόνια που έρχονται.

Μαζί πετύχαμε πολλά την περίοδο 2007 έως 2010. Με εργατικότητα, με διαφάνεια και με αποτελεσματικότητα ο δήμος μας έφθασε σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας. Βεβαίως με τα όποια λάθη που και από εμάς είχαν γίνει είτε σε πρόσωπα, είτε σε πολιτικές. Κι ας είχαμε βρει τότε πολλά χρέη, που σχεδόν ποτέ δεν προπαγανδίσαμε, γιατί θεωρούσαμε ότι η διοίκηση έχει συνέχεια.

Και για έναν ακόμα λόγο. Θεωρούσαμε ότι ο δήμαρχος που διαδεχτήκαμε είχε κάνει και έργο, δεν το μηδενίσαμε. Όπως δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες και του σημερινού δημάρχου.

Δεν είμαστε της σχολής ότι ο κάθε καινούριος παραλαμβάνει από τον άλλο …χάος. Αυτά (ή μάλλον και αυτά) μας φάγανε. Και είναι καιρός να τελειώνουμε. Οι πολίτες θέλουν την αλήθεια και όχι προπαγάνδα.

Την περίοδο εκείνη το επίπεδο ζωής της όλης μας βελτιώθηκε εντυπωσιακά και ο δήμος ήταν από τους πλέον καθαρούς της χώρας, με ανακαινισμένα σχολεία, με σύγχρονες παιδικές χαρές, με άψογους παιδικούς και ΚΑΠΗ, με Κοινωνικές Παροχές υψηλού επιπέδου. Ήταν από τους πλέον ανθρώπινους και λειτουργικούς δήμους της χώρας.

Σήμερα ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια, έχοντας μαζί μας και τη νέα γενιά της πόλης. Σήμερα ενώνουμε τις πιο δημιουργικές και υγιείς δυνάμεις της Πεύκης και της Λυκόβρυσης για να δουλέψουμε μαζί για το αύριο. Για ένα δήμο πραγματικά ενιαίο, ισχυρό και ανοιχτό σε όλους.

Σήμερα δημιουργούμε μια ευρύτερη Συμμαχία Πολιτών, αποφασισμένων να εργαστούν με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Μια ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική Κίνηση, βγαλμένη μέσα από την ίδια την Κοινωνία Πολιτών. Ίσως στα αυτιά κάποιων ή λέξη «ανεξάρτητη» να ηχήσει παράξενα. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ανεξαρτησία της δημοτικής μας κίνησης είναι ο θεμέλιος λίθος της δημιουργίας της. Κανένα κόμμα, κανένας μηχανισμός δεν θα έχει ανάμειξη. Τα λάθη του παρελθόντος αποτελούν το καλύτερο μάθημα. Σεβόμαστε τις λειτουργίες και τις διαδικασίες των πολιτικών οργανισμών, αλλά δεν μας αφορούν. Το 2014 δεν μοιάζει σε τίποτα με το 2010. .

Στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου δεν θα αποφασίσουμε για την τύχη της χώρας. Θα αποφασίσουμε για το μέλλον του τόπου μας, για τη γειτονιά μας. Για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα και θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Θα αποφασίσουμε για το ποιοι την επόμενη ημέρα θα νοιαστούν για την καθαριότητα της πόλης, για τις ελλείψεις στα σχολεία και τις παιδικές χαρές, για τα ΚΑΠΗ, για τους παιδικούς σταθμούς, για τη δημοτική συγκοινωνία, για τους αθλητικούς χώρους, για τις πολιτιστικές δημιουργίες.

Στις δημοτικές εκλογές θα αποφασίσουμε για την τύχη των δασών της περιοχής μας, τα οποία συνεχώς τα έχουν στο… μάτι κάποιοι, για το περιβάλλον, για τους ελεύθερους χώρους.

Θα αποφασίσουμε για το ρόλο του δήμου, ως υπηρέτη του πολίτη. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μπορεί να αλλάξει πραγματικά τη ζωή μας. Με διαφάνεια και με κατάργηση της γραφειοκρατίας. Με ευκολίες προς τους κατοίκους που δεν μπορούσαμε ούτε να σκεφτούμε πριν από λίγο καιρό.

Αλλά επάνω από όλα θα αποφασίσουμε για το αν θέλουμε ένα δήμο με Αλληλεγγύη και Κοινωνικές Ευαισθησίες που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς. Που θα αγωνίζεται δίπλα στον χωρίς… μέλλον νέο, δίπλα στον άνεργο, δίπλα στην οικογένεια που τα φέρνει δύσκολα εις πέρας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αλλάξει προορισμό. Και γι αυτό πρέπει να αγωνιστεί κόντρα στην κεντρική εξουσία.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, αυτό το βλέπουμε το ζούμε όλοι. Δεν πρόκειται λοιπόν να σας πούμε παχιά λόγια. Να σας δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις. Ούτε και να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη γλώσσα.

Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά δεν μας εξέφραζαν ποτέ.

Η εποχή μας απαιτεί όσο τίποτε άλλο συναινέσεις, συμφωνίες, συνεργασίες. Αναζητεί συνθέσεις και ενότητα. Και θέλει Συμμαχίες και χαμηλούς τόνους από παντού. Και όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε όλοι τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια του παρελθόντος.

Γι αυτό αρχίζουμε από σήμερα διάλογο με την Κοινωνία και με τους Πολίτες. Με όλους εσάς. Για να φτιάξουμε μαζί ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αποτελέσει την βάση της μεταξύ μας επικοινωνίας. Μιας επικοινωνίας ειλικρινούς και αμφίδρομης. Που θα αγγίζει κάθε γειτονιά του δήμου μας.

Θα ανακοινώσουμε σύντομα λεπτομέρειες για θεματικές ημερίδες και θέλουμε τη συμμετοχή σας σε αυτό τον ανοικτό διάλογο για σοβαρά θέματα, όπως οι Κοινωνικές Δομές, όπου μπορούμε να εξετάσουμε π.χ. τη δημιουργία κέντρου δημιουργικής απασχόλησης όλο το χρόνο για τις ώρες 13.00 έως 21.00, ώστε να διευκολύνουμε την εργαζόμενη μητέρα. Να οργανώσουμε έναν ηλεκτρονικό δήμο, ώστε ο πολίτης να ενημερώνει το δήμο με μήνυμα από το κινητό του για κάποιο πρόβλημα και να εξυπηρετείται ηλεκτρονικά. Να μη χρειάζεται να πάει στο δημαρχείο. Να ενισχύσουμε την τοπική αγορά, και τους επαγγελματίες της περιοχής που είτε έχουν εδώ την έδρα τους, είτε εκτός αλλά είναι κάτοικοι του δήμου μας. Ήδη βάζουμε μπροστά τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού. Να κάνουμε μεθοδικές παρεμβάσεις στην Εκπαίδευση, όπως είχαμε κάνει και το 2010 όταν ενισχύσαμε όλα τα σχολεία της Πεύκης για αγορά διαδραστικών πινάκων, κάτι πρωτοποριακό πανελληνίως. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των νέων, να συνδέσουμε, όσο περισσότερο γίνεται την απασχόληση με τις τοπικές επιχειρήσεις και βεβαίως να διερευνήσουμε κάθε δυνατότητα εξεύρεσης ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και πολλά άλλα.

Το όνομα της νέας αυτής ανεξάρτητης και πολυσυλλεκτικής Δημοτικής Κίνησης είναι Συμμαχία Πολιτών. Και σας καλούμε κοντά όλες και όλους σας.

Όλες και όλους που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για την πόλη μας και τη ζωή μας. Όλες και όλους που  πιστεύουν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει πλέον Ανεξάρτητη, μακριά από κόμματα και μηχανισμούς. Όλες και όλους που αντιλαμβάνονται ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε μεγάλο χώρο σε νέους ανθρώπους. Όλες και όλους που είναι έτοιμοι να παλέψουν για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας.

Έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε πολλά.

Θα τα καταφέρουμε λοιπόν κι αυτή τη φορά».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet