Δ. Κατραμάδος: Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν χρειάζεται τη νομιμοποίηση κανενός
Πολιτική

Δ. Κατραμάδος: Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν χρειάζεται τη νομιμοποίηση κανενός

«Ο ελεύθερος δημόσιος και δημοκρατικός διάλογος δεν είναι αυτονόητος» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κατραμάδος, μετά την τροπή που πήρε αίτημα της τέως προέδρου του ΠΕΑΠ, Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, να χρησιμοποιήσει αίθουσα του Δήμου για συνέντευξη Τύπου.

«Το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών δεν μπορεί να καταστρατηγείται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, από μηχανιστικές λογικές και άλλα πολιτικά κόλπα», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος, στην ακόλουθη ανακοίνωσή του.

Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών δεν χρειάζεται τη νομιμοποίηση κανενός

Κάποια στιγμή θα πρέπει να πούμε αλήθειες στον κόσμο που μας τίμησε με την ψήφο του. Αλήθειες οι οποίες δεν μπλέκονται σε προσωπικές, μικροπολιτικές και άλλου είδους σκοπιμότητες. Ιδιαίτερα μετά τη σημερινή ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης του ΠΕΑΠ. 

Ποτέ δεν ασχολήθηκα, αν και διατελέσας αντιδήμαρχος και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, με ζητήματα που μπορεί να προκαλούσαν «θόρυβο», τασσόμενος με τη μία ή άλλη άποψη. Όμως, η αλήθεια της αντικειμενικής άποψης πρέπει να υπερισχύει των διενέξεων.

Η ανακοίνωση απαγόρευσης – παραχώρησης της αίθουσας «Μ. Αναγνωστάκης» από τη διοίκηση του ΠΕΑΠ στη μέχρι χθες πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, με δήθεν δικαιολογίες περί νομικών κανονιστικών διατάξεων, αναδεικνύει ότι ελεύθερος δημόσιος και δημοκρατικός διάλογος δεν είναι αυτονόητος. Αυτή είναι άλλωστε η ουσία και όχι αν θα παραχωρηθεί η αίθουσα. Διότι η έλλειψη πολιτική παιδείας είναι θεσμικά και κοινωνικά επικίνδυνη.

Το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών δεν μπορεί να καταστρατηγείται από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, από μηχανιστικές λογικές και άλλα «πολιτικά» κόλπα, φαλκιδεύοντας στην ουσία τον θεσμό της Δημοκρατίας.

Οι αιτούντες «άσυλο» ή αλλιώς «να μιλήσουν ελευθέρως» πολιτικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας στην ίδια την κοινωνία, δυστυχώς όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά πρέπει να πληρώσουν «ακριβά» το ατομικό και συλλογικό τους δικαίωμα.

Δυστυχώς λυπάμαι που ως δημοτικός σύμβουλος έγινα μάρτυρας μιας τέτοιας προσπάθειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet