Δ. Κωνστάντος: Αρνητικός ο βαθμός της διοίκησης του κ. Μαυρίδη στην υλοποίηση του Τ.Π. 2018
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Αρνητικός ο βαθμός της διοίκησης του κ. Μαυρίδη στην υλοποίηση του Τ.Π. 2018

«Αρνητικός είναι ο βαθμός της διοίκησης του κ. Μαυρίδη στην υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2018» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2019 που πρόκειται να συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Δεκεμβρίου έχει εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2019 που μαζί με τον Προϋπολογισμό συνθέτουν τις δύο κορυφαίες ετήσιες εκθέσεις κάθε Διοίκησης, αποκαλυπτικές των πεπραγμένων της αλλά και των οραματικών της στόχων. Έναν χρόνο πριν, η δημοτική μας παράταξη είχε ψηφίσει θετικά στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 υπογραμμίζοντας σχετικά ότι:

«…Όσον αφορά στη θετική μας ψήφο επί του τεχνικού προγράμματος του Δήμου (σ.σ. για το έτος 2018) ας σημειωθεί ότι σε αυτό υπάρχουν σημαντικές παρεμβάσεις όπως α). η ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού της Λυκόβρυσης μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής β). η συνολική αναβάθμιση στο «μπαλόνι» της Πεύκης τόσο ως προς το πανί κάλυψης όσο και ως προς τη βελτίωση των εσωτερικών χώρων γ). η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης σε δίκαιη ανταπόκριση αιτήματος του Α.Ο. Λυκόβρυσης δ). η αυξημένη στην πράξη χρηματοδότηση για τις κτηριακές ανάγκες των σχολείων στις 400.000 ευρώ και η αποφυγή λανθασμένων χειρισμών που δεν επέτρεψαν ανάλογες παρεμβάσεις το τρέχον έτος. Σημαντική για εμάς η θεσμική συνεργασία στα ζητήματα των σχολείων με την Ένωση Γονέων η οποία έχει  καλλιεργηθεί με επιτυχία από τη Διοίκηση του Δήμου και με τη δική μας ενθάρρυνση. Εκφράσαμε με τον πλέον επίμονο τρόπο την αναγκαιότητα ήπιας παρέμβασης και διαμόρφωσης της “πλατείας Πεύκης ή οικόπεδο Πέρου” ώστε να αντιμετωπιστεί η σημερινή απαράδεκτη πραγματικότητα σε όρους καθαριότητας, υγιεινής, ασφάλειας, αισθητικής που βιώνουν όχι μόνον οι παρόδιοι άλλα το σύνολο των συμπολιτών μας στην Πεύκη. Με βάση αυτές τις παρατηρήσεις με τη θετική μας ψήφο ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε τις επιλογές της Διοίκησης για προώθηση των συγκεκριμένων έργων προς όφελος των κατοίκων του Δήμου ελέγχοντας και αναδεικνύοντας ως αντιπολίτευση καθυστερήσεις και  παρεκκλίσεις από τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις…».

Αποδεικνύοντας στην πράξη με τη θετική μας ψήφο την καλή προαίρεση και θετική μας στάση απέναντι στις δεσμεύσεις της Διοίκησης μέσω του τεχνικού προγράμματος, ερχόμαστε έναν χρόνο μετά να κάνουμε έναν τεκμηριωμένο απολογισμό πεπραγμένων:

Δυστυχώς το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 αποτέλεσε για τη διοίκηση του κ. Μαυρίδη «ασκήσεις επί χάρτου» χωρίς να υλοποιηθεί, με την επίκληση συνεχών γραφειοκρατικών και άλλων αιτίων που φυσικά δε δικαιολογούν την ολοκληρωτική αποτυχία στην πραγματοποίηση όσων περιείχε.

Οι ειδικές μας αναφορές σε συγκεκριμένα έργα που περιελάμβανε το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 όπως περιγράφονται ανωτέρω, παρέμειναν επίσης στα χαρτιά (ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης, διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης Μεταμόρφωσης, «μπαλόνι» Πεύκης, συντηρήσεις σχολικών κτηρίων). Περιλαμβάνονται εκ νέου στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Επιπρόσθετα το 2018 ολοκληρώνεται χωρίς να έχει αντικατασταθεί ο επικίνδυνος  χλοοτάπητας και αγωνιστικός στίβος στο γήπεδο της Πεύκης ενώ έχουν συμπληρωθεί ήδη 3 ολόκληρα χρόνια από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής. Ο εξωραϊσμός του προαυλίου του 1ου Γυμνασίου Πεύκης με χρηματοδότηση της ΓΓΑ δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η κατάσταση των σχολικών κτηρίων παρά την αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη άνω του 50% μέρος εσόδων της οποίας υποχρεωτικά κατευθύνεται στα σχολεία, είναι αμφίβολο αν θα είναι καλύτερη στο τέλος της θητείας του κ. Μαυρίδη σε σχέση με το 2014 που ανέλαβε διοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ερώτησή μας σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο αν τηρείται ειδικό τετράδιο εργασιών και παρεμβάσεων σε κάθε σχολείο του Δήμου μας ώστε να ελέγχονται και να αξιολογούνται, εισπράξαμε αντί απάντησης γέλωτες και σχόλια περί εξωπραγματικών απαιτήσεών μας! Όσον αφορά σε επενδύσεις σε εποπτικά μέσα και δημιουργία εργαστηρίων νέας τεχνολογίας, ρομποτικής κ.λπ. εντός των σχολείων η απάντηση είναι αρνητική.

Μείζον θέμα και η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει η «πλατεία – οικόπεδο Πέρρου» στην Πεύκη. Το είχαμε ζητήσει και το 2018 να υπάρξει μια μελέτη ήπιας παρέμβασης ώστε να λυθούν τα προφανή ζητήματα καθαριότητας, υγιεινής, ασφάλειας και αισθητικής των παρόδιων και όχι μόνο. Δυστυχώς πλήρης απραξία και στον τομέα αυτό. Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από σχετική για το θέμα παρέμβασή μας η διοίκηση του Δήμου εμφανίστηκε αρνητική χωρίς φυσικά να αιτιολογήσει τη θέση της.

Μετά την 4ετή και πλέον εμπειρία από την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε την πεποίθηση με βάση την παραταξιακή μας εμπειρία και πολλές παρατηρήσεις συμπολιτών μας ότι διοικητικά η τεχνική υπηρεσία του Δήμου συνιστά μια «εχθρική» στην εξυπηρέτηση του πολίτη δομή. Η επίκληση του αντικειμενικού δεδομένου της έλλειψης προσωπικού, συμβαίνει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, δεν επαρκεί. Άλλωστε ο δήμαρχος αν ήθελε μπορούσε να την ενισχύσει προσλαμβάνοντας ειδικούς συνεργάτες με σχετικό αντικείμενο. Επέλεξε να υπηρετήσει άλλες προτεραιότητες όπως επικοινωνιολόγους κ.λπ.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 στερείται κάθε οραματικού στόχου, έχει καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα επαναλαμβάνοντας δεσμεύσεις της Διοίκησης προηγούμενων ετών ακόμα και για απλά και μικρής κλίμακας έργα. Δυστυχώς ΔΕΝ περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού, έργο με εξασφαλισμένους πόρους και πολλαπλά οικονομικά, περιβαλλοντικά και άλλα οφέλη τόσο για το Δήμο όσο και για τους συμπολίτες μας όπως έχουμε αναλυτικά εξηγήσει με δελτία τύπου. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η διοίκηση του κ. Μαυρίδη έχει επί θητείας της αυξήσει την οικονομική επιβάρυνση των συμπολιτών μας μέσω δημοτικών τελών, φόρων κ.λπ. με ποσό άνω των 2.000.000 ευρώ (έχουμε δημοσιοποιήσει σχετικό δελτίο τύπου), πρωταθλήτρια ίσως σε όλη την Ελλάδα όπου όλοι οι Δήμοι προχωρούν σε μειώσεις, γίνεται φανερή μια προφανής έλλειψη σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας στην παραγωγή έργου από τον κ. Μαυρίδη και τους συνεργάτες του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet