Δ. Κωνστάντος: Ηχηρό «χαστούκι» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην εταιρεία Βενέτης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δ. Κωνστάντος: Ηχηρό «χαστούκι» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην εταιρεία Βενέτης

Για «ηχηρό “χαστούκι”» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην εταιρεία Βενέτης και δικαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης για τη μη μετακίνηση περιπτέρου που βρίσκεται κοντά στο κατάστημα της εταιρείας στη Λυκόβρυση κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο δημοτικός σύμβουλος ήταν ένας από τους εννέα δημοτικούς συμβούλους Λυκόβρυσης – Πεύκης που είχε μηνύσει η εταιρεία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Ως απαράδεκτη στην ουσία της απέρριψε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προσφυγή της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης με αριθμό 94/2018, που αφορούσε στην επιστροφή της εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας για τη μεταφορά περιπτέρου στη Λυκόβρυση.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία «ΒΕΝΕΤΗΣ» σε μια πρωτοφανή ενέργεια κατέθεσε μήνυση κατά εννέα δημοτικών συμβούλων που ψηφίσαμε υπέρ της επιστροφής της εισήγησης εφαρμόζοντας τον νόμο σύμφωνα με τον όρκο που δώσαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας και την ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας για δικαιοσύνη και ισότητα στην πράξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι ανήκουμε σε τρειςδιαφορετικές παρατάξεις με ισχυρά θεσμικά αξιώματα όπως της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, δύο αντιδημάρχων, της προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, με επιστημονική γνώση στα νομικά δύο δημοτικών συμβούλων (ενός της πλειοψηφίας και ενός ανεξάρτητου) και έμπειρων αυτοδιοικητικών (ενός της πλειοψηφίας).

Την απορριπτική απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 69733/24395 της 23/08/2018 που φέρει την υπογραφή του συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Σπυρίδωνα Κοκκινάκη δημοσιοποιούμε προς ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Το περιεχόμενο της απόφασης συνιστά μια πανηγυρική δικαίωση της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφού μεταξύ άλλων:

Αναγνωρίζει όπως έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή την ισχύ του άρθρου 9 του Ν. 1043/1980 που αντικατέστησε το άρθρο 20 του Ν.Δ. 1044/1971 και το οποίο με απόλυτο τρόπο προβλέπει ότι η απομάκρυνση περιπτέρου για λόγους ασφάλειας πρέπει να διασφαλίζει ισοδύναμη εμπορική ανταγωνιστικότητα και οικονομική πρόσοδο στον ιδιοκτήτη. Επειδή η εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με την εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου ήταν προδήλως ελλιπής και χωρίς τεκμηρίωση στο θεμελιώδες σύμφωνα με τον νόμο ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας, επιστράφηκε για διόρθωση.

Επικαλείται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της οποίας προσέφυγε η εταιρεία «ΒΕΝΕΤΗΣ» αναγνωρίζοντας ότι ορθά εφαρμόστηκε η νομοθεσία σύμφωνα και με το άρθρο 20 του Ν. 2690/1999 όταν απαιτείται πρόταση των αρμόδιων γνωμοδοτικών οργάνων (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Οικονομικές Υπηρεσίες Δήμου) έγγραφη, αιτιολογημένη και επίκαιρη κατά το περιεχόμενό της, κάτι που αποδεδειγμένα δε συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αποδεικνύεται ότι ο όρος «υγιής αντίδραση» που χρησιμοποιήσαμε για τη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν απόλυτα σωστός και δόκιμος απονέμοντας τα εύσημα ισομερώς στους εννέα συναδέλφους που αποδείξαμε στην πράξη την προσήλωση στην ισότητα, ανεξαρτήτως οικονομικού μεγέθους και παρά τις συνεχείς ενέργειες πίεσης που ασκήθηκαν από την εταιρεία «ΒΕΝΕΤΗΣ» τόσο εγγράφως όσο και με την παρουσία συνεργατών της στη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένουμε ότι ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης θα τοποθετηθεί δημόσια πράττοντας το αυτονόητο καθήκον του να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια εκφοβισμού της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» προς το Δημοτικό Συμβούλιο εξερχόμενος από τη «βολική» αλλά και διφορούμενη σιωπή του.

Το ίδιο αναμένουμε και από τους επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και πρώτης ελάσσων μειοψηφίας, καθώς επίσης και από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης που αν και ψήφισε υπέρ της επιστροφής της εισήγησης εξαιρέθηκε για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί από τη μήνυση της εταιρείας.

Τέλος, για πολλοστή φορά θα επισημάνουμε την εχθρική προς την αυτοδιοίκηση συμπεριφορά του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Λυκόβρυση Πεύκη 2020, κ. Παναγιώτη Ιωάννου, ο οποίος αναφέρεται ως μάρτυρας υπεράσπισης της εταιρίας «ΒΕΝΕΤΗΣ» στη μήνυση που έχει καταθέσει!

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 94/2018 και η μήνυση της εταιρείας «ΒΕΝΕΤΗΣ» αποτελούν δημοκρατικό και αυτοδιοικητικό τεκμήριο συνέπειας για τους εννέα δημοτικούς συμβούλους!

Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μέρος Α)
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μέρος Β)
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μέρος Γ)
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μέρος Δ)
Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Μέρος Ε)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet