Δ. Κωνστάντος: Η διοίκηση Μαυρίδη το καλύτερο παράδειγμα για την αναγκαιότητα εφαρμογής της απλής αναλογικής
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Η διοίκηση Μαυρίδη το καλύτερο παράδειγμα για την αναγκαιότητα εφαρμογής της απλής αναλογικής

«Ο κ. Μαυρίδης και η διοίκησή του αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για την αναγκαιότητα εφαρμογής της απλής αναλογικής» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος, μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.

Συγκεκριμένα ο κ. Κωνστάντος επισημαίνει τα εξής:

Ο κ. Μαυρίδης και η διοίκησή του αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για την αναγκαιότητα εφαρμογής της απλής αναλογικής!

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Οκτωβρίου επιβεβαίωσε πλήρως την αναγκαιότητα εφαρμογής της απλής αναλογικής αφού στο σύνολο των εισηγήσεων η διοίκηση με την πλειοψηφία που διαθέτει λόγω του bonus των εδρών, ψήφισε όλα τα θέματα αγνοώντας τα εύλογα και πειστικά επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Ταυτόχρονα ο δήμαρχος, όταν δεν απουσίαζε από την εξέλιξη της συνεδρίασης, διατύπωνε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, ανακαλούσε πολιτικές δεσμεύσεις του και το κυριότερο όλα αυτά με την επιβράβευση των ολίγων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του που ήταν στην αίθουσα!

Η πλειοψηφία ενέκρινε όλες τις εισηγήσεις για αμετάβλητα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, δημοτικό φόρο και τέλος ακίνητης περιουσίας! Η διοίκηση του κ. Μαυρίδη ουσιαστικά στο τελευταίο έτος της θητείας της μπορεί να αυτοανακηρυχθεί πρωταθλήτρια στην επιβάρυνση των κατοίκων, αφού συνδυαστικά επέμεινε σε εξαιρετικά υψηλά δημοτικά τέλη, στη διατήρηση της αφαίμαξης των κατοίκων της Πεύκης από την αύξηση του δημοτικού φόρου σε ποσοστό άνω του 50% και στον ορισμό του τέλους ακίνητης περιουσίας στο ανώτατο επιτρεπτό όριο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, σε απάντηση σχετικού ερωτήματός μας, επιβεβαίωσε ότι ουδέποτε της ζητήθηκε από τη διοίκηση του Δήμου να εξετάσει τη δυνατότητα μείωσης των δημοτικών τελών.

Στις επισημάνσεις μας για το αναξιοποίητο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού ο κ. Μαυρίδης επιχείρησε να το υποβαθμίσει. Προφανώς αυτός ξέρει καλύτερα από 50 τουλάχιστον συναδέλφους του σε όλη την Ελλάδα που έχουν δρομολογήσει την υλοποίησή του, ενώ για τον Δήμο μας τα καθαρά ταμειακά οφέλη έχουν υπολογισθεί στις 200.000 ευρώ σε ετήσια βάση πέρα από τα πλεονεκτήματα στην εξοικονόμηση ρύπων, στη βελτίωση της ποιότητας φωτισμού και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ούτε καν αξιολόγησε το γεγονός ότι το σύνολο των Δήμων της περιοχής μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αναφοράς των διοικήσεων, έχουν μειώσει τα δημοτικά τέλη πολλές φορές στη διάρκεια της θητείας τους. Ο κ. Μαυρίδης και οι εναπομείναντες σύμβουλοι που τον στηρίζουν αρνήθηκαν να προσφέρουν στους κατοίκους τη δίκαιη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου θέτοντας σε προτεραιότητα τη συσσώρευση χρημάτων στα ταμεία του Δήμου, όπως πράττουν όλα αυτά τα χρόνια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τη συνέχιση είσπραξης του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης και το 2019, ενώ έχει τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι ο ειδικός και έκτακτος χαρακτήρας του έχει εκλείψει.

Με αφορμή αίτημα επιχείρησης εστίασης που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας για χρήση κοινόχρηστου χώρου αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο κ. Μαυρίδης όχι μόνο αδυνατεί να καταλάβει στο ελάχιστο τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων, αλλά εφευρίσκει υποτιθέμενες μελέτες που απαγορεύουν την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς φυσικά να τις παρουσιάζει παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας. Με χαρακτηριστική ευκολία απορρίπτει αιτήματα από τα οποία εξαρτάται η δυνατότητα εργασίας περίπου 20 εργαζομένων χωρίς να εξετάσει όλες τις παραμέτρους και εφικτές λύσεις!

Αποκορύφωμα ενός ανδρός που δεν σέβεται τον πολιτικό του λόγο και τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αποτέλεσε το θέμα της εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης. Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που παρέπεμψε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε αυτοβούλως δεσμευτεί ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί με τη θετική ψήφο 17 δημοτικών συμβούλων δηλαδή της απόλυτης πλειοψηφίας (επικαλούμαστε και τη μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου κ. Μανόλη Πάγκαλου). Ωστόσο όταν ήρθε το θέμα προς συζήτηση στην αίθουσα βρισκόμασταν 12 μόλις δημοτικοί σύμβουλοι και προς έκπληξή μας αντί να αποσύρει το θέμα σύμφωνα με τη δέσμευση που μόνος του είχε αναλάβει και να επανέλθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί σε μία εβδομάδα, επέμεινε να συζητηθεί, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι τελικά οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει σε θεσμικά όργανα του Δήμου είναι για τον κάδο των απορριμμάτων! Προξενεί δε κατάπληξη η επιβράβευση της συμπεριφοράς του από τους 10 παριστάμενους συμβούλους της παράταξής του! Τελικά με τους ψήφους της πλειοψηφίας αποφασίστηκε να υπάρξει νέα πλειοδοτική δημοπρασία με τιμή εκκίνησης για το μηνιαίο μίσθωμα τα 3.500 ευρώ.

Ο κ. Μαυρίδης στους τελευταίους μήνες της θητείας του ως δήμαρχος συνιστά κορυφαίο παράδειγμα μονοπαραταξιακής δίοικησης στη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε»! Πόση υποκρισία θα απολαύσουμε τους επόμενους μήνες όταν ως υποψήφιος δήμαρχος θα υπόσχεται διάλογο, συνεννόηση και σύνθεση απόψεων, στοιχεία πολιτικής και αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς στα οποία απέδειξε στη διάρκεια της θητείας του ότι έχει «αλλεργία» τόσο ο ίδιος όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων του;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet