Δ. Κωνστάντος: “Να καλύψουμε εξ ιδίων τα έξοδα ορκωμοσίας”
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: “Να καλύψουμε εξ ιδίων τα έξοδα ορκωμοσίας”

Επιστολή, με την οποία ζητεί είτε την εξοικονόμηση των εξόδων για την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, είτε την κάλυψη αυτών από τους νέους δημοτικούς συμβούλους και τις παρατάξεις τους, απέστειλε προς τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών ο επικεφαλής της παράταξης ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ.- Δημήτρης Κωνστάντος.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς : κ. Αναστάσιο Μαυρίδη
κ. Μαίρη Γώγου
κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο
κ. Μανόλη Πάγκαλο
κ. Παναγιώτη Ασβεστά

Θέμα : Έξοδα Τελετής Ορκωμοσίας Νέας Δημοτικής Αρχής

Αξιότιμοι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών,

το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Ιουλίου, ενέκρινε δαπάνη 870 ευρώ (πλέον τον αναλογούντα ΦΠΑ) για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής την 31η Αυγούστου. Ειδικότερα, οι σχετικές δαπάνες αφορούν στην εκτύπωση προσκλήσεων (250 ευρώ), στην προμήθεια νερών και αναψυκτικών (500 ευρώ) και στον στολισμό της αίθουσας (120 ευρώ). Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι γνωστό ότι, πέρα από το τυπικό μέρος και τον συμβολισμό παράδοσης και παραλαβής του Δήμου, δεν προσφέρει καμία ουσιαστική υπηρεσία ή όφελος στους δημότες και κατοίκους Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Όλοι οι συνδυασμοί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναφερθήκαμε στη δεινή οικονομική θέση του Δήμου μας και στην ανάγκη εξαιρετικά ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών πόρων ώστε να υποστηρίζονται ουσιαστικές προτεραιότητες. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν υπηρετεί κάποια ουσιώδη ανάγκη των συμπολιτών μας. Απλώς ικανοποιεί ανούσιες δημόσιες σχέσεις, οι οποίες όμως επιβαρύνουν οικονομικά τους συμπολίτες μας. Επιπρόσθετα όσον αφορά στον δημοτικό μας συνδυασμό επισημαίνουμε ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία από την απερχόμενη ή τη νέα δημοτική αρχή σχετικά με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Με την παρούσα επιστολή ζητάμε την ανάληψη πρωτοβουλίας και συνεννόησης για την εξοικονόμηση των συγκεκριμένων πόρων και την αξιοποίησή τους σε άλλες σημαντικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, εφόσον τα συγκεκριμένα έξοδα κριθεί ότι είναι αναγκαία, προτείνουμε εναλλακτικά την κάλυψή τους από τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και τους έξι δημοτικούς συνδυασμούς.

Ας καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τους συμπολίτες μας ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα σεβαστεί στο έπακρο κάθε διαθέσιμο οικονομικό πόρο αναζητώντας και ενισχύοντας τα ουσιώδη.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Γ. Κωνστάντος

“Λυκόβρυση Πεύκη .-“

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet