Δ. Κωνστάντος προς Τ. Μαυρίδη: «Να επιστρέψουμε στη θεσμική νομιμότητα»
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος προς Τ. Μαυρίδη: «Να επιστρέψουμε στη θεσμική νομιμότητα»

Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την «επιστροφή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη θεσμική νομιμότητα και δημοκρατική λειτουργία» καλεί τον δήμαρχο, Τάσο Μαυρίδη, ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο κ. Κωνστάντος, στην ακόλουθη ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου» και «συνειδητή αποφυγή του δημοκρατικού διαλόγου» από πλευράς της διοίκησης.

«Ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες επιστροφής του Δήμου στη θεσμική νομιμότητα και δημοκρατική λειτουργία»

Δέκα ημέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Μαρτίου και όσα πρωτοφανή συνέβησαν, έχουν συναχθεί ορισμένα γενικά αποδεκτά συμπεράσματα:

  1. Ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης με την προτροπή στους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, δημιούργησε ένα μοναδικό σε εθνικό επίπεδο προηγούμενο, η διοίκηση, η πλειοψηφία να αποποιείται τα θεσμικά της καθήκοντα και να εγκαταλείπει τις θέσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  2. Η συζήτηση των θεμάτων για το ΠΕΑΠ που ζητήσαμε 11 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν απόλυτα σύμφωνη με όσα προβλέπονται στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και εντός των θεσμικών καθηκόντων ελέγχου και προτάσεων της αντιπολίτευσης προς τη διοίκηση.
  3. Η αποχώρηση της προέδρου του ΠΕΑΠ κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και του αντιπροέδρου κ. Γιώργου Καρύμπα συνιστά ευθεία υπέρβαση των καθηκόντων τους τόσο απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο οφείλουν και τη νομιμοποίησή τους ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος όσο και στη δημοκρατική τους υποχρέωση για διάλογο και τεκμηριωμένη απάντηση σε ερωτήματα που τους τίθενται.
  4. Η τακτική των συνεντεύξεων Τύπου που έχει υιοθετήσει ο δήμαρχος και η πρόεδρος του ΠΕΑΠ για σοβαρά θέματα όπως το επισιτιστικό πρόγραμμα και ο διαχειριστικός έλεγχος χωρίς πρότερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω ύστερη με δική τους πρωτοβουλία, αποτελεί σαφή θεσμική εκτροπή στη λειτουργία του Δήμου και στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.
  5. Η αντιπολίτευση στη συντριπτική της πλειοψηφία έχει ασκήσει καλοπροαίρετη κριτική επιδεικνύοντας θετική διάθεση στα θέματα του ΠΕΑΠ. Απόδειξη ότι δύο θέματα που αφορούσαν το ΠΕΑΠ στο τελευταίοΔημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση της διοίκησής του, έτυχαν της θετικής ψήφου και της αντιπολίτευσης.
  6. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Νικολιδάκης με την επιμονή του να «συζητηθούν» τα θέματα και να μη διακοπεί η συνεδρίαση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, ουσιαστικά επικύρωσε τη θεσμική εκτροπή του δημάρχου λειτουργώντας ως παραταξιακός πρόεδρος και όχι ως θεματοφύλακας της αξιοπιστίας και του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  7. Η παραμονή πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας στη συνεδρίαση παρά την προτροπή του δημάρχου για αποχώρηση, επιβεβαίωσε την προτεραιότητα που οφείλουμε όλοι μας να αποδίδουμε στα θεσμικά μας καθήκοντα και όχι στις μικροπολιτικές παραταξιακές επιδιώξεις.

Η συστηματική υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συνειδητή αποφυγή του δημοκρατικού διαλόγου και της τεκμηριωμένης απάντησης σε ερωτήματα που τίθενται, οι υβριστικές σε προσωπικό επίπεδο ανακοινώσεις του δημάρχου για το σύνολο της αντιπολίτευσης, η εκτροπή της διοίκησης του Δήμου από τα θεσμικά της καθήκοντα, φέρουν την προσωπική σφραγίδα του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη. Ως ο αποκλειστικός φορέας ευθύνης για όσα απαράδεκτα έχουν συμβεί έχει και την καθολική ευθύνη ανάληψης πρωτοβουλιών για επαναφορά του Δήμου μας στη θεσμική νομιμότητα και στον δημοκρατικό διάλογο. Προαπαιτούμενα για τη ζητούμενη από τον ίδιο συναίνεση στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου την οποία η αντιπολίτευση έχει προσφέρει, ακυρώνοντάς την ο ίδιος, με όσα έχουν συμβεί με δική του, προσωπική και αποκλειστική ευθύνη.

Δημήτρης Κωνστάντος

Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet