Δ. Κωνστάντος: «Προφανές λάθος η αύξηση δημοτικού φόρου στην Πεύκη»
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: «Προφανές λάθος η αύξηση δημοτικού φόρου στην Πεύκη»

Αντιτίθεται στην αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος, επικεφαλής του συνδυασμού ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ .-

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και, κατόπιν της θετικής ψήφου που έλαβε από τα μέλη της διοίκησης, αναμένεται να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Ως εκ τούτου και εις αναμονή της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κωνστάντος καλεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη να διορθώσει «ένα προφανές λάθος», καθώς η αύξηση του φόρου, την οποία στην ανακοίνωσή του αναφέρει ως «την ανώτατη που επιτρέπει ο νομοθέτης σε ετήσια βάση», αποτελεί «έλλειψη συναίσθησης της πραγματικότητας».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αύξηση Δημοτικού Φόρου: Ένα προφανές λάθος

Την εποχή της πανεθνικής ανάγκης και προσπάθειας για ελάφρυνση του υπέρμετρου φορολογικού άλγους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας αποφάσισε με τη θετική ψήφο των μελών της που εκπροσωπούν τη διοίκηση του δημάρχου κ. Τάσου Μαυρίδη, να εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την αύξηση του δημοτικού φόρου στην Πεύκη σε ποσοστό 54% και τη μείωσή του στη Λυκόβρυση σε ποσοστό 18%.

Η αύξηση σε ποσοστό 54% (176.000 ευρώ περίπου) που επιβάλλεται στους κατοίκους και επαγγελματίες της Πεύκης είναι η ανώτατη που επιτρέπει ο νομοθέτης σε ετήσια βάση. Ας σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής απουσίαζαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι του συνδυασμού της κ. Γώγου και ο ένας δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος του συνδυασμού του κ. Ασβεστά. Ο δικός μας δημοτικός συνδυασμός καθώς και αυτοί των κ.κ. Θεοδωρακόπουλου και Πάγκαλου δεν εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή.

Όλοι μας συμφωνούμε ότι η φορολογική επιβάρυνση έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό επίπεδο για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών και των επιχειρήσεων. Κάθε πρόσθετη επιβάρυνση όσο μικρή όσο μεγάλη, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή όσο καλός και να είναι ο σκοπός. Με αυτή τη λογική όλοι οι φορείς που ασκούν φορολογική πολιτική, κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι, μπορούν να συνεχίζουν να αυξάνουν τους φόρους προς όλους μας, συνδέοντάς τους με καλούς σκοπούς που χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση. Το ζητούμενο είναι να σταματήσουμε κάθε σκέψη ή απόπειρα φορολογικής επιβάρυνσης και να αναζητήσουμε επιπλέον πόρους από άλλες πηγές όπως όλοι μας προεκλογικά υποσχεθήκαμε ή μειώνοντας τις δαπάνες όπου αυτό είναι εφικτό και πράγματι υπάρχουν περιθώρια.

Ο Δήμος μας δεν κινδυνεύει ούτε με χρεοκοπία ούτε με αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών του αναγκών. Η πρωτοφανής αύξηση του φόρου, μόνον έλλειψη κοινής λογικής, συναίσθησης της πραγματικότητας, ιεράρχησης των αναγκών και ενσυνείδητης αναζήτησης συνεργασιών δείχνει. Λάθη όλοι μας κάνουμε. Η διόρθωσή τους δεν δημιουργεί νικητές και ηττημένους. Μόνον καλύτερους πολίτες συστρατευμένους και ανταποκρινόμενους στο κοινό καλό. Αυτό προσδοκούν οι συμπολίτες μας από το Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό οφείλει να διορθώσει άμεσα ο κ. δήμαρχος. Ένα προφανές λάθος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet