Επίθεση Μ. Γώγου στον… Νέστορα Π. Πανταζή
Πολιτική

Επίθεση Μ. Γώγου στον… Νέστορα Π. Πανταζή

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, με επικεφαλής τη κα Μαρία Γώγου, απαντά με έντονο ύφος στις καταγγελίες του αντιδημάρχου Παναγιώτη Πανταζή με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου.

Στην ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!

Η επίκαιρη αυτή Ευαγγελική ρήση ταιριάζει απόλυτα στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης! Μιας πλειοψηφίας φυγάδων, ανίκανων να κάνουν διάλογο, που εμπαίζει τους θεσμούς, που αποφεύγει συστηματικά τον έλεγχο και την κριτική, που σκέπτεται και δρα αντιδημοκρατικά, που απολαμβάνει αυτάρεσκα την εξουσία, περιχαρακωμένη στο μικρόκοσμό της και που όλα αυτά τα ονομάζει «το νέο ύφος και ήθος» που φέρνει στον Δήμο μας!

Μιας πλειοψηφίας που, αντί για απαντήσεις και διάλογο, επιλέγει τις ύβρεις και τις απροκάλυπτες, στα όρια της ποινικής δικονομίας, συκοφαντίες!

Ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας και «Νέστορας» της Αυτοδιοίκησης κ. Πανταζής αυτή τη φορά υπερέβαλε εαυτόν! Με μια ανακοίνωση λάσπης, αντιστροφής της πραγματικότητας, μνημείο υποκρισίας και φαρισαϊσμού, προσπαθεί να βαφτίσει την αντιδημοκρατική στάση και συμπεριφορά του ιδίου, του δημάρχου και των, πλην πέντε, δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, στάση… (…αλλαγής νοοτροπίας!…).

Αναρωτιόμαστε αν ο κ. εκπρόσωπος αντιλαμβάνεται τι ακριβώς γράφει! Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει έστω και στο ελάχιστον επαφή με την πραγματικότητα! Αλήθεια, πόση υποκρισία πρέπει να έχει κανείς για να παρουσιάσει τη φυγή με εντολή του δημάρχου κ. Μαυρίδη των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ως πράξη «νέου ύφους και ήθους»;

Προσπαθεί ο «Νέστορας» να μας πείσει ότι ο έλεγχος, η κριτική, η θέση ερωτημάτων και ο επιζητούμενος διάλογος από την αντιπολίτευση είναι… «…η υπέρμετρη δίψα για εξουσία…), που (… διαφθείρει και εξαχρειώνει τον άνθρωπο…)”!!! Εδώ μένουμε πραγματικά άναυδοι!

Αλλά ο ανεκδιήγητος εκπρόσωπος γίνεται και μεγαλόψυχος! Γιατί όπως μας λέει παρανόμησαν, δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου (κ. Μαυρίδης και κ. Νικολιδάκης) για την αντιπολίτευση! και εκείνη, η αχάριστη, επέμεινε να τους κάνει κριτική! Τι περίσσευμα ψυχής! Τι πράξη ελεημοσύνης!

Όλα αυτά κ. εκπρόσωπε και κύριοι της πλειοψηφίας είναι το υψηλότερο στάδιο του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας! Είναι προφάσεις εν αμαρτίες! Αν πιστεύετε ότι με αυτό το τρόπο θα μας φιμώσετε, έχετε κάνει μέγα λάθος. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε, κάνοντας το σκοτάδι φως, να ξεγελάσετε τους πολίτες του Δήμου μας, είστε μακράν γελασμένοι!

Δεν έχετε παρά να βγείτε από τον μικρόκοσμό σας και να κυκλοφορήσετε στη κοινωνία των πόλεων μας. Εκεί θα αντιληφτείτε πώς οι πολίτες αντιλαμβάνονται το «νέο ύφος και ήθος» σας.

Εμείς αρκούμεθα να σας πούμε, ότι τον διάλογο και τις οφειλόμενες απαντήσεις δεν θα τις αποφύγετε τελικά. Θα είμαστε πάντα παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα θέτουμε συνεχώς τα ίδια ερωτήματα! Και θα τις δώσετε! Εκτός και αν αποφασίσετε να μην ξαναέρθετε σε αυτό!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Πανταζή – αντιδημάρχου Λυκόβρυσης Πεύκης (σ.σ. την οποία επέλεξε να μην αποστείλει στο enypografa.gr).

Σίγουρα στην αρένα της πολιτικής πλεονάζουν οι σκόπιμες συμμαχίες και οι συμφεροντολογικές συμπορεύσεις

Η υπέρμετρη δίψα για εξουσία είναι αμείλικτο δοκιμαστήριο και αρένα πάλης και αντοχής, διαφθείρει και εξαχρειώνει τον άνθρωπο. Αυτό το μένος της εξουσίας εκφράζεται επικίνδυνα και αδίστακτα, με λυσσαλέα ένταση και έκταση. Έτσι η αμετρία της εμπάθειας αφαιρεί τη δυνατότητα να αντιληφθούμε τον βαθμό της επιθετικότητά μας.

Τέτοιες συμπεριφορές εκδηλώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Μαρτίου από τους περισσότερους συναδέλφους της μειοψηφίας και συνεχίζονται με απαράδεκτο τρόπο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιθανώς γιατί πιστεύουν ότι βρήκαν αρένα να επιδείξουν τα χαρίσματά τους που στις πρόσφατες εκλογές οι δημότες της Λυκόβρυσης –Πεύκης δεν τους αναγνώρισαν.

Ο νέος Δήμαρχος κ. Μαυρίδης, με τη στάση και συμπεριφορά του, προσπαθεί να καταδείξει αλλαγή νοοτροπίας, προκειμένου η τοποθέτηση, η κριτική, η άρνηση, η αντιπάθεια, η δυσαρέσκεια, η διαφωνία, η διαμαρτυρία ακόμη και η αλαζονεία να γίνεται χωρίς προπηλακισμούς, χωρίς χλευασμούς και απαξιώσεις, με ανεπίτρεπτες εκφράσεις. Αυτήν την πολιτική στάση και θέση θέλησε να εκφράσει ο κ. Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 24 Μαρτίου με την αποχώρηση της παράταξής του, γιατί κανένας μας δεν έχει κανένα δικαίωμα και διάθεση να μεταβάλλεται η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα υβρεολόγιων. Θριαμβική επιβεβαίωση αυτής της συμπεριφοράς είναι οι εκφράσεις της μειοψηφίας που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προσωπικά δε θα επαναλάβω όσα ανεπίτρεπτα ακούστηκαν. Θα σας διαβεβαιώσω όμως κατηγορηματικά και με απόλυτο τρόπο ότι:

1. Προειλημμένη απόφαση τη δημοτικής αρχής για αποχώρηση δεν υπήρχε.

2. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίζονται με συνεργασία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου.

3. Με απόφαση των ανωτέρω ήρθαν προς συζήτηση τα θέματα που αφορούσαν στο ΠΕΑΠ αν και γνώριζαν άριστα, ότι και ως προς το Ν.3852/10 και ως προς τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν άκυρα. Το σκεπτικό αυτό της ακυρότητας των θεμάτων, τα οποία με υπογραφές ζητούσε να συζητηθούν μέρος της μειοψηφίας, εξήγησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικολιδάκης με απόλυτη σαφήνεια.

Εν κατακλείδι, για να μην κουράσω, η ρηχή και απαίδευτη συναντίληψη των προπηλακισμών και του υβρεολόγιου πρέπει να σταματήσει έστω και με την πρόσκαιρη δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβούλιου. Το νέο ύφος και ήθος που επαγγέλλεται η μειοψηφία πρέπει να λάβει τέλος άμεσα. Ας έχουμε κατά νον ότι τα παρακμιακά φαινόμενα δυσλειτουργίας των συλλογικών θεσμικών οργάνων δε θα ξεπεραστούν χωρίς σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας τους, χωρίς αλλαγή κουλτούρας, ακόμη και με ρήξη όταν κριθεί αναγκαίο. Είναι ζήτημα πολιτικού πολιτισμού.

Αυτήν τη στάση υπαγορεύει το χρέος μας ως Δημοτικό Συμβούλιο και πιστεύω όλοι οι δημότες το υιοθετούν, ακόμη και αυτοί που δεν μας επέλεξαν. Σε κάθε περίπτωση να είναι όλοι βέβαιοι, ότι όλα τα ουσιαστικά και όχι επικοινωνιακά ερωτήματα που αφορούν το ΠΕΑΠ θα απαντηθούν για μια ακόμη φορά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet