«Η χειρότερη χρονιά για τον Δήμο με ευθύνη του καθοδηγούμενου δημάρχου»
Πολιτική

«Η χειρότερη χρονιά για τον Δήμο με ευθύνη του καθοδηγούμενου δημάρχου»

Ως τη «χειρότερη» χρονιά για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης χαρακτηρίζει την πρώτη χρονιά διοίκησης του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής (1η Σεπτεμβρίου 2014) η ομάδα σημειώνει ότι «ποτέ δεν έχουν συμβεί στον Δήμο όσα συνέβησαν φέτος» και μάλιστα αποδίδει την ευθύνη στον «μαθητευόμενο» και «καθοδηγούμενο» δήμαρχο, όπως τον χαρακτηρίζει στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Καλή Χρονιά κύριε δήμαρχε, 
Δεύτερος χρόνος λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

1η Σεπτεμβρίου 2015

Τα  δημοτικά δρώμενα της πόλης μας περνούν από σήμερα στον  δεύτερο χρόνο της δημαρχιακής θητείας και μαζί με αυτά και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Πέρασε ήδη ένας χρόνος της δημοτικής Αρχής μέσα στον οποίο δεν συνέβησαν και λίγα…

Πέρσι τέτοιες μέρες όλοι μας δίναμε τις καλύτερες ευχές μας για την ευόδωση των εργασιών του νέου Δ.Σ. το οποίο, πολλά υποσχόμενο, άφηνε προσδοκίες και προοπτικές μιας νέας σελίδας στον τρόπο λειτουργίας του και στη ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Τότε γράφαμε πώς εμείς σαν απλοί πολίτες αυτού του Δήμου επιθυμούσαμε να λειτουργήσει το νέο Δ.Σ. μακριά από αντιπαραθέσεις και στείρους διαπαραταξιακούς διαξιφισμούς, με γνώμονα το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.

Είχαμε τότε πιστέψει ακράδαντα πως οι νέοι άνθρωποι που στελέχωσαν το νέο Δ.Σ. θα είχαν και το όραμα και την προοπτική να γυρίσουν οριστικά σελίδα και να εργαστούν με ζήλο, συνέπεια και αυταπάρνηση, απομακρυσμένοι από πολιτικές που θα τροχοπεδούσαν το καινούργιο και το ρηξικέλευθο!!!

Δυστυχώς όμως ήσαν ελάχιστες οι στιγμές της λειτουργίας του Δ.Σ. στον χρόνο που πέρασε, που οι πρωταγωνιστές του υλοποίησαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τα οράματά τους για ένα νέο και πρωτοποριακό Δ.Σ. που δεν θα θύμιζε τίποτα από τα παλιά και παρωχημένα.

Φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά για τον Δήμο μας, ποτέ δεν έχουν συμβεί όσα συνέβησαν φέτος με καθαρή ευθύνη του μαθητευόμενου και καθοδηγούμενου δημάρχου κάτω από το βάρος να εξαργυρώσει τα γραμμάτια που υποσχέθηκε πριν από τις εκλογές του 2014 συνεχίζει ακόμη και σήμερα με τη νέα τοποθέτηση των αντιδημάρχων να λειτουργεί πολιτικάντικα.

Ειλικρινά πιστεύουμε πως μπορεί να υπήρχε η πρόθεση για όλα αυτά τα ωραία και όμορφα. Αλλά δεν αρκούσε μόνο αυτό. Ήταν απαραίτητη και η αλλαγή νοοτροπίας και σκέψης, ήταν απαραίτητη και άκρως αναγκαία η ειλικρινής διάθεση για θυσίες και πορεία χωρίς γυρισμό από το προσωπικό εγώ στο συλλογικό εμείς. Η ίδια πεπατημένη οδός, οι ίδιοι διαξιφισμοί, οι ίδιο τσακωμοί (φέτος για πρώτη φορά έφτασαν σε σημείο να πιαστούν στα χέρια σύμβουλοι μέσα από την παράταξη του κυρίου Μαυρίδη), συνεχίστηκαν χωρίς ουσία και πολλές φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μπορεί να μας χαρακτηρίσετε αυστηρούς κριτές, αλλά αυτό ειδικά το νέο Δ.Σ. είχε όλες τις ευοίωνες προϋποθέσεις να πετύχει. Δυστυχώς μας απογοήτευσε και μας οδήγησε να γράφουμε τα όσα γράφουμε, ρίχνοντας τις ευθύνες συνολικά σε όλες τις παρατάξεις, συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες, με εξαίρεση λίγους δημοτικούς συμβούλους που πραγματικά εργάστηκαν για το καλό του τόπου.

Και επειδή πιστεύουμε πως ο χρόνος είναι ακόμα αρκετός, ας κάνουν την αυτοκριτική τους οι δημοτικοί άρχοντες  και ας δουν τι δεν πήγε καλά από αυτά που οι ίδιοι είχαν υποσχεθεί και με την ευκαιρία της δεύτερης χρονιάς λειτουργίας του Δ.Σ. που μόλις ξεκίνησε, ας κάνουν τις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται για να μπορέσουν να υλοποιήσουν ότι με τόσο πάθος και ενάργεια υποσχέθηκαν πριν ακριβώς έναν χρόνο!!!

Το ευχόμεθα ολόψυχα αναμένοντας τη νέα πορεία. Είναι μονόδρομος για τους δύσκολους και αγκαθωτούς για όλους μας καιρούς που ζούμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet