«Καταπέλτης» η ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης για την εργολαβία στην καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων
Πολιτική

«Καταπέλτης» η ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης – Πεύκης για την εργολαβία στην καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων

Με μια ανακοίνωση «καταπέλτη», η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλλει ότι η διοίκηση του νομικού προσώπου Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ), με τη συνδρομή και των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων, παραχωρούν σε εργολάβο την καθαριότητα του συνόλου σχεδόν των δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη, με επικεφαλής τον Άρη Κυριακίδη, αναφέρει:

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ., που δίνει το ελεύθερο στους ΟΤΑ να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες (το περιβόητο άρθρο 179), και η διοίκηση του ΠΕΑΠ, μαζί με όλη την αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφάσισε την παραχώρηση σε εργολάβο της καθαριότητας σχεδόν όλων των δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων.

Η δημοτική αρχή, πιστή στο δόγμα της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων στους ΟΤΑ, προχώρησε και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες στην εκχώρηση της καθαριότητας σε εργολαβική εταιρεία. Αξιοποιώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, που λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, οι δήμοι είναι υποστελεχωμένοι, δίνεται το ελεύθερο πλέον στην κάθε δημοτική αρχή να παραδίδει σε ιδιώτη εργολάβο τομείς όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η φύλαξη κ.ά.

Προφανώς το έδαφος έχει στρωθεί, για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αλλαγών των εργασιακών σχέσεων και στον Δήμο μας, πράγμα που η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν διαφωνεί, αλλά υπερθεματίζει και υλοποιεί μέχρι κεραίας, κάτω από τις γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της Ε.Ε., συνολικά της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της τοπικής φορομπηξίας και ανταποδοτικότητας.

Σχεδόν σε όλα τα δημοτικά κτήρια και ακίνητα του Δήμου, που πλέον είναι στην ιδιοκτησία του ΠΕΑΠ (Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεύκης, Δημοτικό Κολυμβητήριο Λυκόβρυσης, αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης», Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Δημοτικό Γυμναστήριο Λυκόβρυσης, Πολυχώρος Μπενίση, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» Ηλιακό Χωριό, Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Πεύκης, Διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης, Δημοτικό Στάδιο Πεύκης, Δημοτικό Ωδείο Πεύκης, Εργαστήρι Ζωγραφικής κτήμα Τζερμιά, Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, Ανοιχτά Γήπεδα Τένις), παραχωρείται η καθαριότητά τους με σύμβαση σε εργολάβο, που αν κρίνουμε και το ύψος της σύμβασης, αντιλαμβάνεται ο καθένας, τις εργασιακές σχέσεις που έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ δίνεται μια ακόμα χαριστική βολή στη μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, για τους ήδη εργαζόμενους του Δήμου.

Αρκεί να σκεφτεί ο λαός του Δήμου μας ότι το ΠΕΑΠ, πέραν της καθαριότητας που δίνεται σε εργολάβο και δεν υπάρχει ενημέρωση ούτε και πρόβλεψη για το προσωπικό που θα απασχοληθεί, λειτουργεί με μόλις 9 άτομα προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας στο σύνολο 65 που απασχολούνται συνολικά σε τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Συνυπολογίζοντας τη συνεχώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, άρα και τις δαπάνες για τους ΟΤΑ, καταλαβαίνει κανείς ότι η κατεύθυνση για παραπέρα χαράτσωμα των δημοτών, η αύξηση της φορομπηξίας πάει χέρι χέρι με την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα μιας σειράς τομείς που έχουν εκχωρηθεί στους ΟΤΑ, με βάση και την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής, και διάλυσης των όποιων εργασιακών δικαιωμάτων υπήρχαν. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξή τους, κέρδη για τους λίγους, εξαθλίωση και ψίχουλα για τον λαό.

Σε αυτήν την πολιτική, η δημοτική αρχή βρίσκει συμμάχους, σύσσωμη την αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, όλοι ψήφισαν τη σύναψη σύμβασης. Όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως αντιπολιτευόμενοι στη διοίκηση Μαυρίδη, που στηρίζονται ή στηρίχθηκαν στο παρελθόν από κόμματα όπως η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν με αυτή τη πολιτική και βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αυτής της πολιτικής.

Πίσω από τους υψηλούς τόνους, και τον κουρνιαχτό που σηκώνουν, κρύβεται η απόλυτη στρατηγική τους σύμπλευση, η υποταγή στην πολιτική που εξαθλιώνει του πολλούς, που φορολογεί τους Δημότες, που στήνει σύγχρονες γαλέρες στους ΟΤΑ, που γεμίζει τις τσέπες των εργολάβων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί κάθε εργαζόμενο, που βιώνει στο πετσί του τη νέα εργασιακή ζούγκλα που διαμορφώνουν, τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, να συσπειρωθεί στο ταξικό κίνημα, να παλέψει για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet