Κ. Μπελεχρής: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κ. Μπελεχρής: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών

Το μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+, δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης Κώστας Μπελεχρής κάνει λόγο «για επανειλημμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, απαξιώνοντας τον ρόλο της αντιπολίτευσης», ενώ αναφέρει ότι «η διοίκηση κάνει οτιδήποτε μπορεί για να περιορίσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην πόλη».

Ειδικότερα, ο κ. Μπελεχρής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Είναι σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο ότι στο Δημοκρατικό Πολίτευμα η -οποιασδήποτε μορφής- βία είναι καταδικαστέα. Φυσικά, βία δεν είναι μόνο η σωματική ή η λεκτική βία, βία υπό την ευρεία έννοια είναι η προσβολή της προσωπικότητας, η εργασιακή βία και το bulling, η φτωχοποίηση και η παραβίαση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. 

Σε ένα πολίτευμα το μονοπώλιο άσκησης της βίας το έχει το ίδιο κράτος για να επιβάλλει τον νόμο. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν το ίδιο το κράτος παραβιάζει την νομοθεσία ή τείνει να μην εκπληρώνει τις συμβατικές του υποχρεώσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, η σημερινή δημοτική αρχή, ουδέποτε έχει λογοδοτήσει στους δημότες και τους κατοίκους, όπως προβλέπεται στην νομοθεσία, με την διενέργεια ετήσιων ανοικτών απολογισμών. 

Η δημοτική αρχή, σκοπίμως δεν αναμεταδίδει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να μην γνωρίζουν οι δημότες τι συμβαίνει και ακόμα χειρότερα τώρα, λόγω Covid-19, ακυρώνοντας τη μέρα του πολίτη, δεν υπάρχει ούτε αυτή η ελάχιστη συμμετοχή-ενημέρωση του πολίτη.

Η δημοτική αρχή, επανειλημμένα θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους πολίτες απαξιώνει τον ρόλο της αντιπολίτευσης, κάνοντας χρήση εκφράσεων τύπου «μπαχαλάκιδες».

Η δημοτική αρχή εμμένει να παρεμποδίζει το έργο της αντιπολίτευσης μην απαντώντας σε προφορικές και γραπτές ερωτήσεις, ενώ δεν της χορηγεί τα δημόσια έγγραφα, που αιτούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Φυσικά, σε μια Δημοκρατία η λειτουργία της αντιπολίτευσης είναι απαραίτητη για την δημοκρατική νομιμοποίηση του αυτοδιοικητικού θεσμού. Η κάθε διοίκηση οφείλει να σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και όχι να τους απαξιώνει. Χωρίς τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης η Δημοκρατία είναι λειψή.

Ως εκ τούτου, από όλους τους εμπλεκόμενους, μόνο η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κάνει χρήση του θεσμού της Δημοκρατίας, διότι κάνει οτιδήποτε μπορεί για να περιορίσει τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και κυρίως του ρόλου της αντιπολίτευσης. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet