Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η «φάμπρικα» των διά περιφοράς συνεδριάσεων του Δ.Σ. θα μας βρει απέναντι
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η «φάμπρικα» των διά περιφοράς συνεδριάσεων του Δ.Σ. θα μας βρει απέναντι

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης, επαναφέρει το ζήτημα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέροντας ότι «η “φάμπρικα” των διά περιφοράς συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής που έχει την πλειοψηφία, υποβαθμίζει έως και εξευτελίζει τους εκλεγμένους συμβούλους, θα μας βρει απέναντι».

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης από τη έναρξη της πανδημίας και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα και μάλιστα αρκετούς μήνες μετά, συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τους αντικειμενικούς λόγους περιορισμού των συνελεύσεων και τον περιορισμό του συγχρωτισμού για να περνάει μόνη της χωρίς αντίλογο την πολιτική της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να περάσουν τρεις μήνες για να αρχίσει να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο έστω με τηλεδιάσκεψη, ενώ ακόμα τα Νομικά Πρόσωπα, αλλά και τα κοινοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με διά περιφοράς αποφάσεις.

Όπως καταλαβαίνει και ο λιγότερο υποψιασμένος, σε τέτοιου είδους αποφάσεις, ούτε παραγωγικός διάλογος υπάρχει, αλλά ούτε μπορεί και η κάθε παράταξη να αναπτύξει την αντιπαράθεση της και το σκεπτικό της για μια σειρά σοβαρά ζητήματα, όπως π.χ. οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων, εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας.

Η «φάμπρικα» των διά περιφοράς συνεδριάσεων και λήψης αποφάσεων που με ευθύνη της δημοτικής αρχής που έχει την πλειοψηφία, υποβαθμίζει έως και εξευτελίζει τους εκλεγμένους συμβούλους θα μας βρει απέναντι.

Η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης που από την αρχή έχει προτείνει μέσα και τρόπους που μας προσφέρουν και οι νέες τεχνολογίες, για την ουσιαστική συζήτηση και διεξαγωγή των συμβουλίων, είναι να μη δώσει κανένα άλλοθι στην εν κρυπτώ εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής και να απέχει από αυτές της διαδικασίες. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή έστω και την τελευταία στιγμή να αναλογιστεί τη στάση της και να αλλάξει τακτική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet