ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Iδιωτικοποιήσεις εν κρυπτώ στον Δήμο από τη διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

ΛΑ.ΣΥ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Iδιωτικοποιήσεις εν κρυπτώ στον Δήμο από τη διοίκηση Μαυρίδη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, αλλά και ορισμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες δίνουν θετική ψήφο, για «ιδιωτικοποιήσεις εν κρυπτώ στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης».

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε στον λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους του Δήμου μας την μεθόδευση της δημοτικής αρχής με τη στήριξη και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, όπως του κ. Ψυχάλη και του κ. Κατσαρού, που είτε με την βροντερή τους απουσία είτε με την ψήφιση της εισήγησης της παράταξης του δημάρχου, βάζουν χέρι στην ιδιωτικοποίηση καίριων υπηρεσιών του Δήμου, όπως η καθαριότητα και το πράσινο.

Με τις τελευταίες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, με εισηγήσεις στα όρια της κατάτμησης δαπανών, που για όσους ξέρουν είναι στα όρια της νομιμότητας, η δημοτική αρχή χαρίζει στους «δικούς» της εργολάβους την καθαριότητα του Δήμου μας. Η μεθοδευμένη υποβάθμιση της καθαριότητας στην πόλη, κοινό μυστικό όλων των δημοτών, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι σχέδιο που έχει καταστρώσει η δημοτική αρχή, για να στρώσει το έδαφος στους κάθε λογής εργολάβους, που θα εμφανιστούν σαν «σωτήρες».

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι εδώ και έναν χρόνο η δημοτική αρχή, δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του δήμου ούτε καν με τη δυνατότητα που της δίνεται για την πρόσληψη συμβασιούχων εργαζόμενων 8μηνών. Πως θα μπορούσε να λειτουργήσει η υπηρεσία πρασίνου σε ολόκληρο τον Δήμο με μόλις τρεις εργαζόμενους;

Οι συνεχώς υποβαθμιζόμενες υπηρεσίες του Δήμου, αποκαλύπτουν τη στρατηγική που υπάρχει και από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και από τους εκλεκτούς της δημάρχους, όπως ο κ. Μαυρίδης και η παράταξή του, να γίνουν οι Δήμοι ένα γρανάζι του κράτους που θα εισπράττει χρήματα από τους δημότες και θα τα μοιράζει στους εργολάβους, μικρούς και μεγάλους, ενώ την ίδια στιγμή με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν βασικές και μόνιμες ανάγκες του Δήμου, άρα και του λαού της περιοχής.

Αυτός είναι και ο λόγος, που όλες οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται στις δύο επιτροπές, Οικονομική και Ποιότητας Ζωής, αλλοιώνοντας τον συσχετισμό και τη βούληση του λαού, δίνοντας ενισχυμένη πλειοψηφία στην κάθε δημοτική αρχή. Αυτός είναι ο λόγος που ο ρόλος των δημοτικών συμβουλίων έχει υποβαθμιστεί και με τον νέο εκλογικό νόμο υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο.

Η υπηρέτηση της λογικής του κέρδους, του κόστους και του οφέλους, που οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση ή λειτουργία του κράτους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, είναι ο καπιταλιστικός μονόδρομος που έχουν επιλέξει οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, και οι δημοτικές αρχές τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στον λαό της περιοχής και στους εργαζόμενους του Δήμου αυτή την εξέλιξη, που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων του Δήμου, όπως επίσης και στα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις κατάπτυστες αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που εν κρυπτώ πήρε και να φροντίσει να εξασφαλίσει όλο το αναγκαίο προσωπικό για την σωστή και άρτια λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet