Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση ολισθαίνει…
Πολιτική

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση ολισθαίνει…

Σωρεία ερωτημάτων προς τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης, αλλά και προς τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, που καταψήφισαν τον διαχειριστικό έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) θέτει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020.

Η δημοτική ομάδα καλεί τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους να διορθώσουν το «ολίσθημα» αυτό και να προχωρήσουν για λόγους διαφάνειας σε διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση ολισθαίνει…

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, γράφαμε προφητικά για τον τρόπο που προσδοκούσαμε να λειτουργήσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μακριά από παλαιοπαραταξιακές σκοπιμότητες και κομματικούς συμβιβασμούς. Τότε πιστεύαμε πως οι νέοι άνθρωποι που εκλέχτηκαν ως δημοτικοί σύμβουλοι θα έβαζαν τις βάσεις για μια νέα αρχή λειτουργίας του, ασυμβίβαστα, με γνώμονα τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση. Τότε ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, γιατί ακόμα και ο κος δήμαρχος, ως νέος άνθρωπος, αλλά έμπειρος στα δημοτικά δρώμενα, πιστεύαμε πως θα είχε οράματα και ρηξικέλευθες ιδέες.               

Ο χρόνος όμως που πέρασε, πολλές φορές δικαίωσε τις τότε καλοπροαίρετες υποδείξεις μας, γιατί ήταν αρκετές οι κακές στιγμές λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που απογοήτευσαν τους συμπολίτες μας που άλλα περίμεναν. Βέβαια θα ήταν πολύ άδικο να ακυρώσουμε συλλήβδην μεμονωμένες προσπάθειες που έκαναν αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις, αλλά ήσαν ασυμβίβαστες φωνές που χάνονταν και δεν είχαν τη δύναμη να επιβληθούν. Έτσι η γενική εικόνα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου διέψευσε τις προσδοκίες  μας για κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό.                 

Αφορμή για τα γραφόμενά μας αποτέλεσε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου που εν μέσω της γενικότερης εθνικής μας κατάθλιψης ήρθε να πιστοποιήσει όσα προηγούμενα γράψαμε. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο που αρνήθηκε να συνηγορήσει να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος στο Νομικό Πρόσωπο του ΚΟΙΠΑΠ, μια αυτονόητη, επιβεβλημένη και αναγκαία διαδικασία που έπρεπε να είχε τη στήριξη όλων των δημοτικών συμβούλων, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν, συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης. Κατά την άποψή μας η απόρριψη της πρότασης αυτής, τόσο από συμβούλους της πλειοψηφίας όσο και από συμβούλους της μειοψηφίας, δείχνει πως οι πρόσφατα εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες δεν πιστεύουν στην αρχή της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, βασικές αρχές της δημοκρατίας, σε μια εποχή που η κλονισμένη εμπιστοσύνη των πολιτών στους διοικούντες έχει φτάσει στο απόγειό της.

Το ερώτημα είναι απλό, γιατί κύριε δήμαρχε θέλατε να κάνετε έλεγχο στο ΠΕΑΠ –και που είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών πέρασε σχεδόν ένας χρόνος– και δεν θέλετε τον έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ; Ξέρετε κάτι που όλοι εμείς δεν γνωρίζουμε; Τι κρύβει αυτή η θέσης σας;

Ερωτήματα υπάρχουν πάρα πολλά, γιατί απουσίαζαν κάποιοι από το Δημοτικό Συμβούλιο; Έστω και δικαιολογημένοι όμως γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει θέση; Ή με υπογραφή τους στην ανακοίνωση των οκτώ (σ.σ. βλέπε δημοσίευμα Συμπαράταξη δημοτικών συμβούλων για διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ) ή με θέση τους μέσα από δικοί τους ανακοίνωση;                

Απευθυνόμαστε βέβαια σ΄ αυτούς που με την ψήφο τους συνηγόρησαν σ΄ αυτή την αυτοδιοικητική εκτροπή γιατί η απόφαση ελήφθη πλειοψηφικά.

Εμείς θεωρούμε μέγα ολίσθημα αυτό, τη στιγμή που η Πατρίδα μας ζει την πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική της κρίση και όλοι μας επιζητούμε ένα Κράτος δικαίου, νομιμότητας και διαφάνειας.                 

Αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να γνωρίζετε πως: «Η γυναίκα του Καίσαρος δεν πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται»!!! Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε ΠΟΤΕ!!!

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Οι αποφάσεις σας πρέπει να διδάσκουν και να καθοδηγούν τους νέους συμπολίτες μας σε δρόμους αρετής και ασυμβίβαστης πορείας προς την πρόοδο και όχι σε επικίνδυνες ατραπούς οπισθοδρόμησης και επικίνδυνων συμβιβασμών.                 

Εμείς πιστεύουμε πως  έχετε χρόνο να διορθώσετε το ολίσθημα! Αρκεί να δείξετε τον στοιχειώδη ηρωισμό αναγνωρίζοντας το λάθος σας. Το απαιτούν όλοι οι συμπολίτες μας και οι δύσκολοι καιροί που όλοι μας βιώνουμε. Και να είστε σίγουροι πως θα είμαστε οι πρώτοι που θα σας επαινέσουμε. Εκτός και αν η επονείδιστη αυτή απόφασή σας κάτι θέλει να κρύψει… το απευχόμεθα!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet