Μεγάλη συγκέντρωση στην Πεύκη από την Κ.Ο. Λυκόβρυσης – Πεύκης του ΚΚΕ
Πολιτική

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πεύκη από την Κ.Ο. Λυκόβρυσης – Πεύκης του ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης του ΚΚΕ με τίτλο «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει το λαό. Όλοι στον αγώνα με ΚΚΕ δυνατό!» το Σάββατο 18 Μαρτίου στην πλατεία Σοφούλη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θοδωρής Κωτσαντής, γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην ομιλία του χαιρέτησε όλους τους νέους και τις νέες, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους «που με τις κινητοποιήσεις, τα συνθήματα, τις φωνές τους βούλιαξαν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας και όλης της χώρας». Που «έφεραν πίσω την ελπίδα μέσα στη θλίψη και την καταχνιά που μας περιβάλλει. Νίκησαν την προπαγάνδα της ψευτιάς, αποκάλυψαν την αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη, έγιναν η φωνή των νεκρών. Βροντοφώναξαν πως η νέα γενιά δεν ξεχνά, δεν συγχωρεί, δεν θα επιτρέψει να συγκαλυφθεί το έγκλημα».

Χαρακτήρισε δε ως «προδιαγεγραμμένο έγκλημα» αυτό που έγινε στα Τέμπη, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ούτε ατύχημα, ούτε η “η κακιά η (χ)ώρα”, ούτε «θυσία» όπως προκλητικά λέει ο πρωθυπουργός. Ήταν έγκλημα με υπεύθυνους το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. Αυτό θέλουν να κρύψουν. Για να διαφυλάξουν το σάπιο σύστημα που δεν διστάζει να θυσιάσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους. Για να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική της απελευθέρωσης, της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε ο Άρης Κυριακίδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, ο όποιος τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Λίγες μέρες μετά το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαιώνεται ότι το κράτος στόχο έχει πώς θα μεγαλώνουν τα κέρδη μία χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, ενώ οι ανθρώπινες ανάγκες μπαίνουν πάντα σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή. Αντίστοιχα εγκλήματα έχουν γίνει και στο Μάτι, και στη Μάνδρα, και στην Εύβοια, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ χιλιάδες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι μπροστά σε φωτιές και πλημμύρες, γιατί το κράτος ιεραρχεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του λαού κάτω από τα κέρδη των επιχειρήσεων».

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λυκόβρυσης – Πεύκης Παναγιώτης Ασβεστάς και Δημήτρης Πατουλιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet