Μ. Πατούλη: «Μην αναλώνεστε σε παιχνίδια πολιτικής εκμετάλλευσης κ. Γώγου»
Πολιτική

Μ. Πατούλη: «Μην αναλώνεστε σε παιχνίδια πολιτικής εκμετάλλευσης κ. Γώγου»

Για λαϊκισμό και μικροπολιτική κατηγορεί την παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Λυκόβρυσης – Πεύκης, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ), Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, απαντώντας σε ανακοίνωση Τύπου της παράταξης σχετικά με την τελετή παράδοσης της φλόγας της 12ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών (βλέπε δημοσίευμα Μ. Γώγου: «Η κ. Πατούλη δεν έχει αποδεχθεί σε ποιον Δήμο εκλέχθηκε»).

Η κ. Πατούλη-Σταυράκη επισημαίνει ότι το ΠΕΑΠ δέχθηκε πρόσκληση από τους διοργανωτές της Λαμπαδηδρομίας να συμμετάσχει στην τελετή παράδοσης της φλόγας στον επόμενο Δήμο, τον Δήμο Αμαρουσίου, την οποία και ως πρόεδρος αποδέχθηκε.

Ακολουθεί η απάντηση της προέδρου του ΠΕΑΠ:

Με αφορμή το δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», στις 7 Οκτωβρίου 2014 σχετικά με υπονοούμενα για τη συμμετοχή του ΠΕΑΠ στη 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Αγαπητοί Συνδημότες,

Καταρχάς θα ήθελα να στηλιτεύσω και να καταγγείλω δημοσίως το εν λόγω δημοσίευμα, τους εμπνευστές του καθώς και τη φιλοσοφία που εκπροσωπούν. Με προκλητικό μάλιστα τρόπο διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα στον βωμό των μικροκομματικών και παραταξιακών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Κατά δεύτερον, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να κάνω γνωστό σε όλους πως από τον θεσμικό μου ρόλο, ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, δέχθηκα με χαρά την πρόσκληση από τον υπεύθυνο διοργανωτή της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, τον κ. Μαντζαβίνο, να συμμετάσχουμε ως ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης με μία ομάδα παιδιών από τα σχολεία του Δήμου μας στην τελετή παράδοσης της φλόγας της αγάπης στον επόμενο προορισμό της, δηλαδή στον Δήμο Αμαρουσίου.

Η μικροπολιτική δεν μπορεί να τεθεί ανάχωμα σε αυτή τη γέφυρα αγάπης. Ο θεσμός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί μία κοινωνική πρωτοβουλία, που λαμβάνει χώρα αδιαλείπτως τα τελευταία χρόνια, που συνδέει σε μία αλυσίδα αγάπης όλους τους δήμους με στόχο να στείλει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Γιατί ποια είναι η πιο μεγάλη απόδειξη ανιδιοτελούς αγάπης στον συνάνθρωπο, από την εθελοντική αιμοδοσία;

Αυτές οι διαχρονικές αξίες της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας, της κοινωνικής προσφοράς και του ανθρωπισμού αποτελούν τους πυλώνες μιας πολιτισμικά αναβαθμισμένης κοινωνίας.

Εμείς, ως φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας έχουμε ηθικό χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες στους νέους μας και να συμβάλλουμε ώστε να μείνει άσβεστη η φλόγα της αέναης προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Είναι λοιπόν θλιβερό, όταν κάποιοι θέλουν με λαϊκίστικο τρόπο, υποκινούμενοι από μικροκομματικά συμφέροντα και ιδεοληψίες να προσπαθούν με προκλητικό τρόπο να σβήσουν τη φλόγα της φιλανθρωπίας, του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Σε ένδειξη σεβασμού προς τους συμπολίτες μας που ευαισθητοποιούνται και συμβάλλουν στους παραπάνω σκοπούς, καλώ λοιπόν και όλους εκείνους που αναλώνονται με τοπικιστικά παιχνίδια πολιτικής εκμετάλλευσης, να συμμετέχουν στο μέλλον ενεργά σε ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως είναι ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας, που προάγουν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ

Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet