Νέα δημοτική παράταξη προαναγγέλλει ο Δ. Κατραμάδος;
Πολιτική

Νέα δημοτική παράταξη προαναγγέλλει ο Δ. Κατραμάδος;

Ανακοίνωση που μόνο ως ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης στη Λυκόβρυση-Πεύκη μπορεί να εκληφθεί έδωσε στη δημοσιότητα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κατραμάδος.

Σε αυτήν, αφού αναφέρεται σε κάποια από τα θέματα που απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάνει λόγο για ανάγκη να δημιουργηθεί μια «αξιόπιστη επιλογή για τη διοίκησης», η οποία «θα συντίθεται από προσωπικότητες με αυτοδιοικητική εμπειρία, επαγγελματική επάρκεια, κοινωνική συνεισφορά, απορρίπτοντας κομματικές εξαρτήσεις, νεόκοπους «μεσσίες» και «φυτευτούς» υποψηφίους!». Εν συνεχεία, σημειώνει ότι «οφείλουμε να εργαστούμε, χωρίς προαπαιτούμενα προσωπικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλειοψηφικού, δημοκρατικού και αυτοδιοικητικού ρεύματος, που θα εγγυηθεί την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας στις εκλογές του Μαΐου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κατραμάδου:

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου αποτελεί ένα επιπλέον τεκμήριο για την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στη διοίκηση του Δήμου, πρωτεύον πλέον καθήκον όλων όσων καθημερινά εισπράττουμε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μας σε Πεύκη και Λυκόβρυση.

Για πολλοστή φορά, καλυπτόμενος και πάλι πίσω από μια ξαφνική αδιαθεσία, ο Δήμαρχος απουσίασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συνεχίζοντας να περιφρονεί το ανώτατο θεσμικό και δημοκρατικό όργανο, αποφεύγοντας τον διάλογο, κρυπτόμενος, αδυνατώντας να απαντήσει στα τεκμηριωμένα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, στις αρχές Φεβρουαρίου, ο κ. Μαυρίδης είχε υποσχεθεί ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση θα υπήρχε στην ημερήσια διάταξη το μείζον θέμα για την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των παρελάσεων, μετά και την παρέμβαση της Ένωσης Γονέων και την πρότασή της για «μία παρέλαση, μία κατάθεση στεφάνων, μία δοξολογία, εκ περιτροπής σε Πεύκη και Λυκόβρυση», πρόταση που είχε υιοθετηθεί από το σύνολο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας. Όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλα σοβαρά θέματα, ο δήμαρχος αθέτησε την υπόσχεσή του, εμμένοντας στη διχαστική και απορριπτέα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας πραγματοποίηση δύο χωριστών παρελάσεων.

Έκπληξη και δικαιολογημένη ανησυχία προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή δημάρχου και αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικολιδάκη για σοβαρές δυσκολίες στην ολοκλήρωση του φακέλου που αφορά στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης λόγω πολεοδομικών και άλλων υπερβάσεων. Δήλωση που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη διαβεβαίωση του δημάρχου ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και όλα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης. Το διαρκές «έγκλημα» σε βάρος της αθλούμενης νεολαίας του Δήμου μας και της Λυκόβρυσης, με την παρατεταμένη απραξία όσον αφορά στην ολοκλήρωση του ημιτελούς κλειστού, δημιουργεί πολλά ερωτήματα ως προς τα κίνητρα και τις σκοπιμότητές της, με δεδομένη την ύπαρξη παραγόντων που δεν επιθυμούν την ολοκλήρωσή του!

Ανεξήγητη και σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας είναι επίσης η απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του θέματος που σχετίζεται με την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης. Έχουν προηγηθεί 3 άγονες δημοπρασίες, ο χρόνος «τρέχει» και αντί να λάβουμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη συνέχιση της διαδικασίας, ο κ. Μαυρίδης έδωσε εντολή να μη συζητηθεί το θέμα χωρίς αιτιολογία, παρατείνοντας την περίοδο μη λειτουργίας σε συνδυασμό με την πολύμηνη καθυστέρηση απόδοσης και του κολυμβητηρίου σε χρήση!

Φυσικά όλα αυτά δεν θα τα διαβάσετε στα προεκλογικά δελτία τύπου της διοίκησης, με την υπογραφή των ακριβοπληρωμένων με χρήματα των συμπολιτών μας ειδικών συμβούλων του κ. Μαυρίδη! Παράδειγμα, η εικονική πραγματικότητα σχετικά με την καθαριότητα! Φωτογραφίες με τον δήμαρχο να μοιράζει τσάντες πολλαπλών χρήσεων και φυλλάδια προπαγάνδας στις λαϊκές αγορές! Εισέπραξε φυσικά τη δικαιολογημένη κατακραυγή των κατοίκων για το απαράδεκτο επίπεδο καθαριότητας, αποχωρώντας εκνευρισμένος, μην μπορώντας να αντικρούσει τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα!

Τρεις μήνες περίπου πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου είναι προφανές ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ικανή και αξιόπιστη επιλογή για τη διοίκηση του Δήμου την περίοδο 2019-2023. Μια επιλογή που θα συντίθεται από προσωπικότητες με αυτοδιοικητική εμπειρία, επαγγελματική επάρκεια, κοινωνική συνεισφορά, απορρίπτοντας κομματικές εξαρτήσεις, νεόκοπους «μεσσίες» και «φυτευτούς» υποψηφίους! Μία πρόταση διοίκησης που θα βάλει τέλος στην παρατεταμένη θεσμική παρακμή λειτουργίας του Δήμου, συνομιλώντας με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας!

Αποτελεί άμεση προτεραιότητα στην επιλογή αυτή να συναντηθούμε όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που απορρίπτουμε την «εξουσία παραγόντων πίσω από κουρτίνες» και έχουμε αποδείξει ότι και θεσμική υπευθυνότητα διαθέτουμε και πολυεπίπεδο όραμα για το μέλλον του Δήμου μας.

Είναι το δικό μας πρωτεύον καθήκον απέναντι στους συμπολίτες μας και οφείλουμε να εργαστούμε, χωρίς προαπαιτούμενα προσωπικού χαρακτήρα, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλειοψηφικού, δημοκρατικού και αυτοδιοικητικού ρεύματος, που θα εγγυηθεί την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας στις εκλογές του Μαΐου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet