Οι θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Οι θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τις θέσεις της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης για τις ξεχωριστές παρελάσεις στον Δήμο, την προέγκριση της 4ης αναμόρφωσης δαπανών του 2019, την έκτακτη επιχορήγηση του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη.

Συγκεκριμένα, η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η οριακή ψηφοφορία, οι χωρίς χρήματα κωδικοί του ΠΕΑΠ, το κόψιμο του Πνευματικού Κέντρου και οι προτάσεις μας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (3η της νέας περιόδου) η δημοτική μας παράταξη με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Φασουλά (γραμματέας του Δ.Σ.) Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστα Ξανθόπουλο, λειτούργησε όπως πάντα σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας και υπερψήφισε τα 12 από τα 15 θέματα της ημερήσιας διάταξης (ποσοστό 80%!). Φυσικά άσκησε θεσμικά και κριτική στη διοίκηση Μαυρίδη, η οποία φαίνεται να λειτουργεί μόνο για την επικοινωνία και να στηρίζεται στον μηχανισμό υποστήριξης του Δήμου, αφήνοντας άλυτα τα περισσότερα από τα προβλήματα που δημιουργούνται. Κάτι που είχε πράξει και στην προηγούμενη περίοδο ασχέτως αν οι δημότες κυρίως για κομματικούς λόγους της ανανέωσαν την εμπιστοσύνη. 

Κι επειδή όπως σας υποσχεθήκαμε θα σας ενημερώνουμε για τη δράση μας στις συνεδριάσεις αρχίζουμε από τα τρία θέματα στα οποία αρνηθήκαμε θετική ψήφο. Ήταν:

1. Η προέγκριση των δαπανών για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, όπου ο δήμαρχος αποφάσισε να αγνοήσει την άποψη των πολιτών και χωρίς έγκριση του νέου Δ.Σ. ανακοίνωσε και πάλι διπλές χωριστές παρελάσεις σε Πεύκη και Λυκόβρυση, κάτι που σημαίνει όχι μόνο διπλές δαπάνες (ηχητικά, στεφάνια κ.λπ.) αλλά κυρίως κλίμα διχαστικό ανάμεσα στους νέους των δυο πρώην δήμων. Είπαμε όχι γιατί συν τοις άλλοις δεν ακούσαμε ούτε ένδειξη του ύψους των δαπανών. 

2. Η έγκριση της 4ης αναμόρφωσης των δαπανών του 2019, όπου παρατηρούνται κάποιες μεγάλες αυξήσεις κονδυλίων, οι οποίες δεν είχαν προϋπολογιστεί και έρχεται τώρα ο δήμαρχος για να τις καλύψει εκ των υστέρων.

Παραδείγματα: Η πίστωση για τη γραφική ύλη αυξάνεται για το 2019 κατά 100%, την ώρα που λένε ότι ο Δήμος λειτουργεί ηλεκτρονικά, η πίστωση για τηλεφωνικά, τηλεγραφικά, τηλετυπία αυξάνεται κατά 63%, η πίστωση για την κινητή τηλεφωνία δημάρχου αντιδημάρχων κ.λπ. αυξάνεται κατά 75%, η πίστωση για την προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού αυξάνεται κατά 60% κ.ά.

Από την άλλη εντελώς αυθαίρετα ο δήμαρχος προκειμένου να εμφανίσει επικοινωνιακά πλασματική εικόνα στα οικονομικά του έτους ακυρώνει την εγγεγραμμένη πίστωση 200.000 για την συντήρηση και επισκευή του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης. Το θέμα αυτό το πέρασε οριακά ο δήμαρχος με ψήφους 15-14.

3. Η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στο ΠΕΑΠ 100.000, που ζήτησε η πρόεδρός του χωρίς απόφαση του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου, και κυρίως χωρίς έκθεση των υπηρεσιών, για το πού θα διατεθούν τα χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλα είπε δίνοντας εξηγήσεις ο δήμαρχος, για το πού θα πάνε τα χρήματα και άλλα η κ. Νικολαροπούλου. Αυτό που είδαμε στην επίσημη επιστολή – αίτημα είναι ότι το προηγούμενο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ (δήμαρχος Α. Μαυρίδης, πρόεδρος Χρ. Φωτίδης, πλειοψηφία μελών της παράταξης Μαυρίδη) δεν άφησε χρήματα για τους τελευταίους τέσσερις μήνες «στους περισσότερους κωδικούς που αφορούν δαπάνες συντήρησης και καθαρισμού κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και προμήθειας εξοπλισμού». Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για το τι συμβαίνει στον Δήμο μας.

Στις επιτροπές που συγκροτήθηκαν για τη νέα περίοδο από την πλευρά της Συμμαχίας Πολιτών συμμετέχουν:

  • Στην Πρωτοβάθμια Σχολική ο Σωτήρης Γκίκας, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Πεύκης.
  • Στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ο Τάσος Οικονομίδης (μηχανικός αυτοματισμού, πληροφορικής και τεχνολογιών διαδικτύου), μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Πεύκης.  
  • Στην επιτροπή δασών ο Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Στη συζήτηση προ ημερησίας, δηλαδή πριν από την έναρξη συζήτησης των θεμάτων, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απαράδεκτη κατάσταση με το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο δεν άρχισε ακόμα εξ αιτίας αδράνειας της δημοτικής αρχής, στην υπόθεση των διπλών παρελάσεων όπου ο δήμαρχος υποχρεώθηκε να υποσχεθεί ότι θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, στην περίεργη κατάσταση που υπάρχει στο ΠΕΑΠ όπου λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις χωρίς να τις γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και στην εγκατάλειψη της οδού Κοντογιάννη στη Λυκόβρυση όπου οι πεζοί κινδυνεύουν λόγω έλλειψης πεζοδρομίων.

Η Κατερίνα Φασουλά αναφέρθηκε στο πρόβλημα των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών ζητώντας άμεσες λύσεις, ενώ καυτηρίασε την κακή λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος του Δήμου. «Παρατηρείται μεγάλη σπατάλη του νερού χωρίς να γίνεται και πότισμα» είπε.

Η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου αφού μίλησε για την ανάγκη να ενημερώνονται οι πολίτες για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε αναφορά στην έλλειψη σχολικών υποδομών και στάθηκε ιδιαιτέρως στην κατάσταση που υπάρχει στο 5ο Νηπιαγωγείο Πεύκης. «Είναι ένα σχολείο υπόδειγμα από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά λειτουργεί με πολλά προβλήματα στις υποδομές» είπε, ζητώντας από τον Δήμο να ασχοληθεί με το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet