Οι παρεμβάσεις της Συμμαχίας Πολιτών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Οι παρεμβάσεις της Συμμαχίας Πολιτών στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τις παρεμβάσεις της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει τα εξής:

Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Οι παρεμβάσεις μας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά το συμφέρον της πόλης πάνω από όλα στις ψηφοφορίες

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η (πραγματικά) ανεξάρτητη δημοτική μας παράταξη Συμμαχία Πολιτών λειτουργώντας όπως πάντα σε χαμηλούς τόνους, ψήφισε θετικά στα 17 από τα 18 θέματα που είχε βάλει στην ημερήσια διάταξη η διοίκηση του Δήμου. «Ο Δήμος είναι επάνω από όλα. Κι εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη το πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης επάνω στο οποίο κινούμεθα στον Δήμο. Κι όταν διαφωνούμε προσπαθούμε με επιχειρήματα να πείσουμε την άλλη πλευρά» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011.

Και συνέχισε: «Δεν ψηφίσαμε μόνο ένα από τα θέματα, την έγκριση της παραλαβής του έργου για την εξοικονόμηση ενέργειας. Κι αυτό γιατί τα δυο τουλάχιστον κτίρια που ήταν σε αυτό το πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που είχαμε εξασφαλίσει την περίοδο 2007-2011, δεν παραδόθηκαν χωρίς προβλήματα. Και αναφέρομαι στο ΚΑΠΗ της Πεύκης και στο Α΄ Γυμνάσιο Πεύκης όπου υπάρχουν πολλές ατέλειες».

Και πρόσθεσε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: «Να σκεφτείτε ότι ψηφίσαμε τη συγκρότηση δυο επιτροπών, στις οποίες ο δήμαρχος απέκλεισε τη συμμετοχή συμβούλων της μειοψηφίας, προφανώς γιατί φοβάται τη διαφάνεια. Πρόκειται για τις επιτροπές διενέργειας δημοπρασιών και εκτίμησης και εκποίησης μίσθωσης κινητών και ακινήτων πραγμάτων του δήμου. Το πράξαμε για να μην δημιουργηθούν εμπόδια ιδιαιτέρως στη δημοπρασία του αναψυκτηρίου της Λυκόβρυσης το οποίο δεν έχει ακόμα νοικιαστεί».

Προ ημερησίας συζήτησης ο κ. Θεοδωρακόπουλος έβαλε επισήμως το ζήτημα της ακύρωσης των χωριστών μαθητικών παρελάσεων για το οποίο τοποθετήθηκε στην ώρα του πολίτη η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία ομοφώνως τάχτηκε κατά των χωριστών παρελάσεων. Στην ψηφοφορία που έγινε, υπέρ της πρότασης του κ. Θεοδωρακόπουλου για να συζητηθεί το θέμα και να σταματήσει ο διχασμός των νέων, ψήφισαν επτά ενώ 13 αρνήθηκαν να συζητήσουν καν το πρόβλημα. Όλοι τους  ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου. Δικαιολογία είχαν ότι θα το έφερναν το θέμα στο επόμενο Δ. Σ., το οποίο γίνεται την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου και βεβαίως δεν έχουν βάλει κανένα θέμα σχετικό.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρθηκε και στα παρακάτω θέματα:

Επέκρινε τον δήμαρχο γιατί δεν παρέστη στην κηδεία του μεγάλου ιστορικού Σαράντου Καργάκου, κατοίκου Πεύκης, στην οποία ήταν παρόντες δεκάδες δήμαρχοι και ζήτησε να τον τιμήσει η πόλη, όπως αρμόζει. Υπενθύμισε εδώ ότι ο δήμαρχος δεν έπραξε το παραμικρό και για τη Ναυσικά Παπαδάκη, ηρωίδα της εθνικής αντίστασης.

Για την πολιτική προστασία τόνισε ότι με λίγο χιόνι που έπεσε το 1ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου η αντίδραση του Δήμου ήταν ανεπαρκής. «Ούτε αλάτι δεν είχατε φροντίσει να στείλετε στα σχολεία και στα κεντρικά πεζοδρόμια. Λειτουργήσατε όπως και το καλοκαίρι όπου κάνατε την πρώτη σύσκεψη μετά τις φωτιές στο Μάτι και τη Ραφήνα» είπε.

Για τον πολυχώρο του Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης ο οποίος εγκαινιάστηκε με μια πανάκριβη τελετή στις 11 Νοεμβρίου, αλλά ακόμα οι πισίνες δεν έχουν παραδοθεί στους κατοίκους αναρωτήθηκε: «Τόση ανικανότητα;». Την ίδια ερώτηση κάνουν και όλοι οι κάτοικοι.

Για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, το οποίο εγκατέλειψε για 12 χρόνια στο έλεος του Θεού ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός, ανέφερε ότι αν και υπάρχουν δηλώσεις προ 16 μηνών ότι η Περιφέρεια Αττικής θα καλύψει τη δαπάνη των 2.100.000 ο κ. Μαυρίδης αδιαφορεί και δεν έχει ακόμη στείλει την άδεια για να υπογραφεί η προγραμματική.«Τόσα χρόνια δυο δήμαρχοι παίζετε με τη νεολαία της πόλης» υπογράμμισε. 

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στάθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα του καφεκοπτείου της Λυκόβρυσης και κατήγγειλε ότι ο Δήμος έχει αφήσει τους κατοίκους της περιοχής απροστάτευτους. «Αν πάτε στη γειτονιά θα καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος» τόνισε. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet