Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για την υποψηφιότητα Μ. Πατούλη στο Μαρούσι
Πολιτική

Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για την υποψηφιότητα Μ. Πατούλη στο Μαρούσι

Παρέμβαση αναφορικά με τη δήλωση υποψηφιότητας της κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη για την δημαρχία του Αμαρουσίου κάνει ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα η δήλωση υποψηφιότητας της κ. Πατούλη. Εκφραστής του κομματικού εναγκαλισμού της Αυτοδιοίκησης μέχρι ασφυξίας ο κ. Πατούλης

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη περί υποψηφιότητάς της για δήμαρχος στο Μαρούσι, την ανακοίνωση του κ. Γιώργου Πατούλη περί στήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τα όσα προσωπικά βίωσα, αλλά και διαβάζω, καταθέτω τρεις απλές και βασικές παρατηρήσεις:

1. Κάθε πολίτης, άρα και η κ. Πατούλη, σε μια δημοκρατία, και ευτυχώς, έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αν λοιπόν η κ. Πατούλη επιθυμεί να κατέλθει ως υποψήφια δήμαρχος στο Μαρούσι είναι αναφαίρετο δικαίωμά της όπως και κάθε πολίτη. Το αν η υποψηφιότητά της είναι ενδιαφέρουσα ή προκλητική ή ότι άλλο θα το κρίνουν οι δημότες του Αμαρουσίου. Έτσι συμβαίνει στις δημοκρατίες.

2. Η περίπτωση της κ. Πατούλη δείχνει τον τρομερό εναγκαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα κόμματα σε σημείο ασφυξίας! Την καλούν παράγοντες και παραγοντίσκοι να αποσύρει την υποψηφιότητά της για να μην «μαλώσει» η Νέα Δημοκρατία τον σύζυγό της που έχει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής και για να μην πληγωθεί η επίσης κομματική επιλογή του κ. Αμπατζόγλου στο Μαρούσι, η οποία φυσικά ελήφθη ερήμην των πολιτών και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Πατούλη στο Μαρούσι. Κατά τα λοιπά η ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι αγωνίζονται για μια ακηδεμόνευτη τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η σημερινή δήλωση του κ. Γιώργου Πατούλη περί στήριξης του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου συνιστά κορυφαίο τεκμήριο της πλήρους υποταγής του στον κομματικό εναγκαλισμό της αυτοδιοίκησης.

3. Η ελευθεροτυπία δέχθηκε και χθες πλήγμα αφού υπήρξαν μέσα ενημέρωσης που ενώ ανέβασαν αρχικά την ανακοίνωση της κ. Πατούλη στη συνέχεια την απέσυραν, μετά από παρεμβάσεις προφανώς προσώπων που μπορούσαν να επιβάλλουν κάτι τέτοιο. Αποδείχθηκε ότι υπάρχουν δεσμοί επιρροής των μέσων ενημέρωσης, μεταβάλλοντας την πληροφόρηση σε προϊόν από δημόσιο αγαθό. Το ποιοι και με ποια μέσα έχουν αυτή την επιρροή είναι θέμα που χρήζει άμεσης απάντησης από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η κ. Πατούλη θα επιμείνει στην απόφασή της ή θα υποκύψει στους παραγοντίσκους όπως συνέβη πριν λίγους μήνες και στην αντίστοιχη προσπάθειά της στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Σε κάθε περίπτωση είναι απολύτως προτιμητέο να την κρίνουν οι δημότες του Αμαρουσίου παρά να αποφασίζουν κλειστές κομματικές παρέες που προφανώς προτάσσουν το κομματικό συμφέρον και μόνο αυτό.

Ας εμπιστευτούμε τη δημοκρατία και το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν με την ψήφο τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet