“Πρωταγωνίστρια η πόλη μας”
Πολιτική

“Πρωταγωνίστρια η πόλη μας”

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε ο δημοτικός συνδυασμός ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ .- σχετικά με την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, σύμφωνα με το ακόλουθο κείμενο:

Ζούμε σε έναν Δήμο που παρά τα όποια προβλήματα, διακρίνεται για τον προαστιακό του χαρακτήρα, το πράσινο, την ησυχία και τις πολύπλευρες υποδομές. Προφανές και γενικά παραδεκτό αντίβαρο η δυσμενής οικονομική πραγματικότητα, ως αποτέλεσμα της γενικότερης κρίσης, αλλά και της εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Με αφετηρία και διαρκές κεκτημένο την κοινή ταυτότητα, διεκδικούμε το δικαίωμα και το εξαιρετικό προνόμιο, να εμπλουτίσουμε την κουλτούρα και τα χαρακτηριστικά της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, έτσι ώστε σταδιακά, αλλά με σιγουριά σε πέντε χρόνια από τώρα, να υπερηφανευόμαστε ότι ζούμε σε μια πόλη πρωταγωνίστρια:

  • Στην ανάδειξη, φιλοξενία, ενθάρρυνση, εκπαίδευση, διασύνδεση και υποστήριξη νέων δημιουργικών ατόμων και ομάδων, σε τομείς καινοτομίας, start-ups, τεχνολογίας, εμπορίου, επιχειρηματικότητας. Κτιριακές υποδομές, μέσα υλοποίησης, εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, κεφάλαια. Διασύνδεση Δήμου, Εξειδικευμένων Ιδρυμάτων, Συνεργατικών Χώρων. Άντληση και αξιοποίηση πόρων διαθέσιμων μέσω κοινοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ιδρυμάτων.
  • Στην ολοήμερη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχολεία ανοικτά και φιλόξενα μέχρι τις 8 το βράδυ, με δραστηριότητες πολιτισμού, αθλητισμού, νέων τεχνολογιών, εκπαίδευσης, δεξιοτήτων, παιχνιδιού. Δωρεάν πρόσβαση. Συνδυασμός εμψυχωτών και εθελοντών γονέων.
  • Στη μέγιστη συμμετοχή και στη συνακόλουθη ευθύνη του πολίτη για την πόλη. Ανοικτή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, αξιοποίηση τεχνολογικών εφαρμογών αμφίδρομης επικοινωνίας, ανακλητές αποφάσεις, δημοψηφίσματα, με το δημοτικό συμβούλιο αξιόπιστο εκφραστή μιας ενεργητικής τοπικής κοινωνίας. Ανάδειξη και σεβασμός του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς τοπικής και δημοτικής οργάνωσης.
  • Στην παρεμβατικότητα (εγκαταστάσεις, πόροι, ανθρώπινο δυναμικό) στην κατεύθυνση συστηματικής υποστήριξης και επίλυσης σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, όλων των θεμάτων που αφορούν στους κατοίκους, ως συνέπεια των επιπτώσεων της πολλαπλής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
  • Στη διασύνδεση παραγωγών και καταναλωτών. Συνεχής, καθημερινή διαθεσιμότητα αγροτικών προϊόντων, σε τιμές ελκυστικές για τους κατοίκους του Δήμου μας, με τη δημιουργία ειδικού μητρώου παραγωγών σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα της περιοχής μας. Εφαρμογή αρχών δίκαιου και ηθικού εμπορίου. Πρωτόκολλα συνεργασίας με δήμους αγροτικού χαρακτήρα. Ενίσχυση εισοδήματος παραγωγών. Ελάφρυνση οικονομικού προϋπολογισμού νοικοκυριών. Ανάδειξη και υποστήριξη τοπικής εμπορικής αγοράς.
  • Στον σεβασμό και στην ισότιμη υποστήριξη των αναγκών όλων των κατοίκων, με διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης και συμμετοχής σε υποδομές και υπηρεσίες, ανεξάρτητα από ηλικιακά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια (παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι).
  • Στη συνεχή και οργανωμένη επίτευξη υψηλού επιπέδου διαβίωσης στους τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, ο ηλεκτροφωτισμός και οι διοικητικές υπηρεσίες. Στήριξη των εργαζομένων και αμοιβαία δέσμευση κοινής πορείας στη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους και στη συνεισφορά τους στην επίτευξη των προγραμματικών μας στόχων.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες, προτάσεις και φυσικά να γνωριστούμε από κοντά, καθημερινά στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου ΑΛΚΟ (Λ. Ειρήνης, 13η στάση Πεύκης), 10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6985 693393. E-mail: [email protected], facebook: www.facebook.com/lykpef, twitter: @lykpef

Tην Τετάρτη 9 Απριλίου θα ανακοινωθεί ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Λυκόβρυση Πεύκη .-».

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ, για την πόλη μας, με ουσιαστικούς πρωταγωνιστές τους συμπολίτες μας.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet