Πρωτοβουλία Πολιτών: Ερωτήματα για τα έργα στην κεντρική πλατεία της Πεύκης
Πολιτική

Πρωτοβουλία Πολιτών: Ερωτήματα για τα έργα στην κεντρική πλατεία της Πεύκης

Τρία βασικά ερωτήματα προς τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και τον δήμαρχο Μάριο Ψυχάλη θέτει με ανακοίνωσή του η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τις παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία της Πεύκης. Στην ανακοίνωσή του, η παράταξη αναφέρεται στις προεκλογικές εξαγγελίες του νυν δημάρχου και επισημαίνει τα κενά ενημέρωσης που υπάρχουν από πλευράς Δήμου, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξία των έργων.

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Η νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Μάριο Ψυχάλη δεσμεύτηκε προεκλογικά να προχωρήσει σε διενέργεια μελέτης και μετέπειτα σε υλοποίηση μίας ήπιας παρέμβασης στον χώρο που μελλοντικά προβλέπεται να γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης και η κεντρική πλατεία της Πεύκης, γνωστή άτυπα και ως πλατεία Πέρρου.

Η πρόθεση είναι να αξιοποιηθεί με χαμηλό κόστος η μεγάλη έκταση των 3,58 περίπου στρεμμάτων και να γίνει ένας χώρος κατάλληλος για αναψυχή, διατηρώντας ταυτόχρονα ορισμένες θέσεις στάθμευσης και φυσικά τον πράσινο πλούτο του χώρου. Να σημειώσουμε ότι μία αντίστοιχη ήπια διαμόρφωση του χώρου είχαμε υποσχεθεί και εμείς ως Πρωτοβουλία Πολιτών.

Έτσι, στα μέσα Μαΐου του 2024 η δημοτική αρχή αποφάσισε να κρατήσει την υπόσχεσή της και να ξεκινήσει εργασίες στον εν λόγω χώρο, παραλείποντας όμως κάποια πολύ βασικά συστατικά για ένα επιτυχημένο έργο, έστω και μικρής κλίμακας όπως αυτό. Συγκεκριμένα, αναφέρουμε πως όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή η παράταξή μας, το δημοτικό συμβούλιο και οι περίοικοι της περιοχής, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το έργο, γνωρίζουμε ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής κάποιον σχεδιασμό, άρα διαπιστώνουμε ότι ολοκληρωμένη μελέτη δεν υπάρχει. Υπάρχει κάποιου είδους άδεια για τις εν λόγω εργασίες; Αξιοσημείωτη είναι και η αρνητική αντίδραση των περίοικων της περιοχής στο θέμα, καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση για τις εργασίες. Έτσι, τα ερωτήματα που μας έχουν δημιουργηθεί και οφείλει η δημοτική αρχή να απαντήσει είναι σημαντικά και πολλαπλά.

  1. Τι θα υλοποιηθεί τελικά στην κεντρική πλατεία της Πεύκης; Πότε θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων και του Δημοτικού Συμβουλίου για τον σκοπό;
  2. Υπήρξε κάποια γνωστοποίηση των εργασιών στην πολεοδομία; Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή τουλάχιστον βεβαίωση μηχανικού, η οποία είναι και η ελάχιστη απαίτηση; Αν υπάρχει η εν λόγω άδεια γιατί σταμάτησαν οι εργασίες μετά από καταγγελία των κατοίκων στην αστυνομία; Συνεπακόλουθα, υπάρχει κανόνας ασφαλείας και υπεύθυνος ασφαλείας για την αποφυγή ατυχημάτων εντός του οικοπέδου;
  3. Ποιο θα είναι το συνολικό κόστος του έργου; Γίνονται οι εργασίες από τα συνεργεία του Δήμου ή υπάρχει ανάδοχος εταιρεία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση ο Δήμος; Έχουν περάσει ήδη πάνω από 15 ημέρες από την έναρξη των εργασιών και είναι φανερό ότι υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα έργου, θα υπάρξει κάποια στοιχειώδης ενημέρωση των δημοτών για το πότε θα ολοκληρωθεί;

Αναμένουμε απαντήσεις στα παραπάνω θέματα καθώς και πλήρη διαφάνεια στις μελλοντικές δράσεις της δημοτικής αρχής. Καλούμε την διοίκηση να δουλεύει με στοχευμένες δράσεις και όχι με σπασμωδικές κινήσεις που σκοπό έχουν μόνο την υλοποίηση βασικών προεκλογικών υποσχέσεων και όχι την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet