Πρωτοχρονιάτικη πίτα με δεσμεύσεις προς τους πολίτες από τη Συμμαχία Πολιτών
Πολιτική

Πρωτοχρονιάτικη πίτα με δεσμεύσεις προς τους πολίτες από τη Συμμαχία Πολιτών

Πλήθος κόσμου, του οποίου η παρουσία ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έδωσε το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» αποδείχτηκε μικρή γι’ αυτό αρκετοί πολίτες παρακολούθησαν την εκδήλωση απέξω. Επίσης, όπως τονίζεται, «εντυπωσίασε τους καλεσμένους το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης, με τις άψογα επιλεγμένες βραβεύσεις και το διαφορετικό ήθος και ύφος της σύντομης, αλλά μεστής ομιλίας του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, δημάρχου Πεύκης την περίοδο 2007-2011 και επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της αντιπολίτευσης».

«Η παρουσία σας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και αυξάνει τις υποχρεώσεις απέναντί σας» είπε στο καλωσόρισμά του ο κ. Θεοδωρακόπουλος, για να προχωρήσει στη συνέχεια σε έναν απολογισμό του έργου της παράταξης εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, από τους τρεις  εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους (Γ. Θεοδωρακόπουλος, Κ. Μπαλδεράνος και Νότα Σοκορέλη) από τους τοπικούς συμβούλους (Στ. Λαμπιθιανάκης, Χρ. Βομπιράκης) και από τα στελέχη της παράταξης, τονίζοντας:

«Από την επομένη των εκλογών, όπου για 18 ψήφους μείναμε έξω από τη διεκδίκηση της δημαρχίας, απλώσαμε  χέρι συνεννόησης και συνεργασίας και προς τις άλλες παρατάξεις και προς τη δημοτική Αρχή, γιατί εμείς δεν βλέπουμε στον Δήμο εχθρούς και αντιπάλους. Κοινός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα των πολιτών. Γι’ αυτό και για μεγάλο διάστημα δείξαμε ανοχή και βάλαμε πλάτη στον δήμαρχο. Κι αν χρειαστεί θα ξαναβάλουμε».

Και ο κ. Θεοδωρακόπουλος συνέχισε:

«Η  Αυτοδιοίκηση πρέπει να αναδεικνύει το θετικό της πρόσωπο. Να λειτουργεί αδέσμευτα και να μην καθοδηγείται από τα κόμματα. Πρέπει να προτάσσει αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας  χωρίζουν. Και οφείλουμε  να πορευτούμε σε αυτόν τον δρόμο.

»Αλλά πρέπει να λειτουργούμε με έργα και με ουσία και όχι μόνο με εικόνα και επικοινωνία, στοιχεία που βλέπουμε να κυριαρχούν στον Δήμο μας. Θέλουμε επιτέλους κάποιοι να σηκώσουν τα μανίκια.

»Στις δυο προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες, του 2010 και του 2014, κάποιοι υποσχέθηκαν ότι θα πάνε τον Δήμο καλύτερα από εμάς. Υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχείλια. Τα αποτελέσματα δεν τους επιβεβαίωσαν. Φάνηκε ότι το διάστημα αυτό είχαμε οπισθοχώρηση σχεδόν παντού. Και στην ποιότητα ζωής. Και στην καθημερινότητα. Και στις σχολικές υποδομές. Και στην Τοπική Αγορά. Και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Και στην επιχειρηματικότητα των νέων. Και στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που φέρνουν θέσεις εργασίας. Ακόμα και τα μεγάλα έργα, που τους παραδώσαμε με χρηματοδοτήσεις, έτοιμα για κατασκευή, όπως είναι η ριζική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η κατασκευή της κεντρικής πλατείας και οι αναπλάσεις των γειτονιών γύρω από τα σχολεία, τα ακύρωσαν, απεμπολώντας εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό μίλησα και για χαμένες ευκαιρίες». 

Επίσης, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρθηκε στις «σημαντικές παρεμβάσεις» της παράταξης αυτή την περίοδο, τις οποίες και κατηγοριοποίησε ως εξής:

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: Η κατάσταση στην καθαριότητα της πόλης είναι άσχημη, γι’ αυτό και σε κάθε συνεδρίαση το επισημαίνουμε. Αλλά όταν βλέπεις ότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν λύνουν ούτε το θέμα με το πλύσιμο των κάδων και την αντικατάσταση των καπακιών τους, όταν δεν κλείνουν μια λακκούβα, όταν δεν διορθώνουν τις πλάκες των πεζοδρομίων, όταν έχουν δύο χρόνια εκτός λειτουργίας το κεντρικό σιντριβάνι, τι να πεις; Για να μην μιλήσουμε για τον ΜΗ στολισμό στις εορτές, τις καμένες λάμπες και τις σκοτεινές γωνιές της πόλης, που δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους. Όλα αυτά τα προβλήματα είναι τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς ούτε αυτά δεν λύνονται.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Είμαστε ίσως ο μόνος Δήμος της Αττικής που στα επτά χρόνια της κρίσης δεν μείωσε τα δημοτικά τέλη. Η παράταξή μας  έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση κατά 15% και για τα σπίτια και για την τοπική αγορά, που έχει δεχτεί απανωτά χτυπήματα. Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας όμως καταψήφισαν. Το ίδιο έπραξαν και με την πρόταση για μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, οι οποίοι έχουν πλέον πολλές θέσεις άδειες, γιατί οι γονείς βρίσκουν πιο συμφέροντες τους ιδιωτικούς. Έχουμε από τα πιο ακριβά τροφεία της Αττικής.

ΣΧΟΛΕΙΑ: Στα θέματα των σχολείων δεν… υπάρχει αντιπολίτευση. Αλλά δεν μπορείς να μη φωνάξεις όταν βλέπεις ότι ολόκληρο καλοκαίρι ξεχνούν να κάνουν επισκευές και τα παιδιά επιστρέφουν από τις διακοπές, αντιμετωπίζοντας την ίδια κατάσταση. Η Συμμαχία Πολιτών, με τις υπογραφές Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, Κώστα Μπαλδεράνου και Νότας Σοκορέλη, καταθέσαμε επίσημη πρόταση για ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Περιμένουμε επί 14 μήνες μια απάντηση.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟ: Η εικόνα του δημοτικού σταδίου Πεύκης τα λέει όλα. Πέντε χρόνια τώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι ακούμε μόνο δικαιολογίες. Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια… Για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης, που παραμένει 15 χρόνια χωρίς να έχει μπει ούτε τούβλο, πρέπει να πούμε ότι τους υποχρεώσαμε να σταματήσουν να ρίχνουν σκουπίδια και τους πήγαμε και το ΦΕΚ για να αναγκαστούν να ασχοληθούν με το θέμα. Κάτι πολύ σημαντικό. Τους υποχρεώσαμε να μην προχωρήσουν εκεί στη δημιουργία  υπερτοπικού «πράσινου σημείου», δηλαδή κέντρου μεταφόρτωσης και επεξεργασίας απορριμμάτων, το οποίο είχαν αποφασίσει παρασκηνιακά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Είχαμε παραδώσει τον Δήμο με ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων, ήμασταν ένας από τους λίγους δήμους της χώρας τότε και είχαμε εγκαταστήσει και σύγχρονο σύστημα για τηλεοπτική μετάδοση. Είδατε κάτι, ακούσατε κάτι; Τα ακύρωσαν. Δεν μπορούν λοιπόν να μιλάνε για διαφάνεια.

«Υπάρχουν φυσικά κι άλλες παρεμβάσεις μας. Όπως η απρόσμενη επέκταση των μαρμαράδικων στη Λυκόβρυση, η κατάργηση του ειδικού τέλους για το Ο.Τ. 9 , η δημιουργία με άλλους δήμους νεκροταφείου,  τα προγράμματα ανεργίας, η υπολειτουργία του ΚΑΠΗ κ.ά. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείξαμε και φέραμε για συζήτηση και το μεγάλο ζήτημα του δημογραφικού» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος και κατέληξε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με σοβαρότητα και συνέπεια και πάντα σε χαμηλούς τόνους, χωρίς κραυγές και μιζέρια. Θα εξακολουθήσουμε να πηγαίνουμε στις γειτονιές, στα σχολεία, στις λαϊκές αγορές. Να είμαστε δίπλα σας. Να ακούμε τα παράπονά σας, τις προτάσεις σας, τις αγωνίες σας.

»Και θα επιζητούμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία για το καλό των πολιτών. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα για την πόλη μας και για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας. Εμείς σας το υποσχόμαστε. Και γνωρίζετε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχετε χειροπιαστά παραδείγματα από το παρελθόν. Η απόφαση όμως είναι πλέον δική σας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet